A Firefox böngésző Scratchpad használata

A Firefox számos praktikus eszközt kínál a fejlesztők számára, beleértve az integrált webes és hibakonzolokat, valamint egy kódellenőrt. A Scratchpad is volt, egy eszköz, amely lehetővé teszi a programozók számára, hogy játsszanak a JavaScript-jükkel, és egy Firefox ablakból jobbra hajtsák végre. A Scratchpad egyszerű kezelőfelülete meglehetősen kényelmes volt a fejlesztők számára. Sajnos már nem érhető el, de ez nem azt jelenti, hogy továbbra sem írhat és tesztelhet többsoros JavaScriptet a Firefoxban. Megmutatjuk, hogyan.

A Scratchpad eltávolításra került a Firefox 72 elindításával. Az alábbiakban van egy megfelelő alternatíva a JavaScript kód tesztelésére.


A Firefox Web Console Editor módjának használata

Bár a Scratchpad már nem érhető el, a Mozilla bevezette a Web Console Editor módot a Firefox 71+ verzióval. Ez megfelelő alternatíva a többsoros JavaScript írásához és teszteléséhez. Így érheti el.

  1. Nyissa meg a Firefox böngészőt és nyissa meg a menüt.

  2. választ Web Developer > Web Console. A konzol a képernyő alján jelenik meg, és megmutatja az aktuális weboldal kódját.

    A webkonzolt a billentyűparancs segítségével is elérheti CTRL + SHIFT + K.

  3. Mostantól beléphet a többsoros szerkesztési módba, ha rákattint a ikonra a konzol jobb alsó részén.

    A többsoros szerkesztést a billentyűparancs segítségével is elérheti Ctrl + B (Cmd + B a macOS-on).

  4. Írja be a kódot a szerkesztőbe. Használat belép új sorok hozzáadásához, vagy használja CTRL + Enter hogy futtassák őket.