A háttérkép és a téma módosítása a Google Chromebookon

Ha tudja, hogyan kell megváltoztatni a Chromebook háttérképét és témáit, testreszabhatja az asztalt és a Google Chrome-ot. Akár az egyik képét is kiválaszthatja a Chromebook hátteréhez.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Chrome OS-t használó laptopokra vonatkoznak, függetlenül attól, hogy ki készítette az eszközt.


Chromebook témák és háttérképek

A Chromebookok könnyű laptopok, elsősorban a termelékenységi alkalmazásokhoz és az internet böngészéséhez készültek. Számos előre telepített háttérkép mellett a Chrome Internetes áruház rengeteg ingyenes témát tartalmaz, amelyek megváltoztatják a Google böngésző megjelenését. Noha számos modell elérhető, a Chrome OS kezelőfelülete minden eszközön szabványos, így a háttérkép és a téma módosításának lépései minden Chromebook esetében megegyeznek.

A Google Chrome téma testreszabásához nincs szüksége Chromebookra. Chrome-témákat is létrehozhat.


A háttérkép megváltoztatása Chromebookon

Másik asztali háttér kiválasztása a Chromebookhoz:

  1. Válassza ki a tálca menüjét az asztal jobb alsó sarkában, majd válassza a ikont beállítások fogaskerék a Chromebook beállításainak megnyitásához.

    A Chromebook beállításait a Google Chrome böngésző jobb felső sarkában található menüből is elérheti.

  2. Menjen a beállítások ablakot és válassza ki Testreszabás.

  3. választ Tapéta.

  4. A Háttérkép alkalmazás megjeleníti az előre telepített képek miniatűrjeit. Válassza ki a kategóriákat a bal oldali ablaktáblán az opciók böngészéséhez.

    választ Napi frissítés hogy a Chrome OS a számítógép minden indításakor véletlenszerű háttérképet válasszon a kategóriából.

  5. Azonnal válassza ki az asztalt frissíteni kívánt háttérképet.

    Néhány kép a fotóssal kapcsolatos információkat jeleníti meg. Válassza a lehetőséget Fedezd fel fotós neve alatt felkeresni a tulajdonos weboldalát.

  6. Ha egyik képét inkább háttérképként szeretné használni, válassza a lehetőséget Saját képek. Megjelenik a Letöltések mappában található összes kép miniatűrje. Válassza ki azt, amelyet azonnal frissíteni szeretne az asztalon.

    választ Középre vágva a menü tetején a kép kivágásához, hogy illeszkedjen a képernyőhöz.


Témák módosítása a Chromebookon

Új téma letöltése és telepítése a Google Chrome-hoz:

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot, válassza ki a lehetőséget három pont a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget beállítások a legördülő menüből.

  2. A bal oldali ablaktáblán beállítások ablak, válassza ki megjelenés.

  3. választ Böngésző témák.

  4. A Chrome Internetes áruház Témák szakasza megnyílik a Chrome böngészőben. Görgessen lefelé az oldalon a lehetőségek százainak böngészéséhez, és válassza ki a kívánt témát.

    választ Összes megtekintése egy kategória mellett az adott kategória összes témájának megtekintéséhez.

  5. választ Adja hozzá a Chrome-ot. A telepítés után az új témát azonnal alkalmazzák a Chrome felületén.


A Chrome böngésző témájának visszaállítása az alapértelmezettre

Ha nem tetszik, hogyan néz ki az új téma, válassza a lehetőséget Kibont a keresősáv alatt válthat az előző témára.

A böngésző eredeti témáját is visszaállíthatja a Google Chrome beállításaiból. Menj a megjelenés szakasz és válassza ki Visszaállítás alapértelmezettre mellett Böngésző témák.