Hogyan kezeljük a verziók előzményeit a Google Dokumentumokban

A Google Dokumentumok verzióelőzményei segítenek a megosztott dokumentumok módosításainak ellenőrzésében. Ez különösen fontos, ha dokumentumokon dolgozik együtt egy embercsoporttal. Itt található minden, amit tudnia kell a Google Dokumentumok verzióelőzményeinek kezeléséhez, szerkesztéséhez és szükség esetén a korábbi verzióhoz való visszatéréshez.

Csak akkor férhet hozzá egy dokumentum verzióelőzményéhez, ha rendelkezik szerkesztési engedélyekkel. Ha létrehozta a dokumentumot, akkor jó, ha megy, de ha valaki megosztotta veled a dokumentumot, az előrelépés előtt győződjön meg róla, hogy rendelkezik szerkesztési engedélyekkel.


A Google Dokumentumok verzióelőzményeinek elérése

A verzióelőzményekhez való hozzáférés a Google Dokumentumokban egyszerű, és ennek számos módja van.

A verzióelőzmények nem érhetők el a Google Dokumentumok mobil verziójában. A jobb felső sarokban lévő három pont menübe kattintva megtekintheti a dokumentum részleteit, például mikor hozta létre és mikor módosította utoljára. Részletek, de a részletesebb előzményeket csak számítógépről lehet megtekinteni.

  1. Először nyissa meg azt a dokumentumot, amelynek felülvizsgálati előzményeit meg szeretné tekinteni.

    Ez technikailag bármilyen típusú dokumentum lehet a Google Drive-ban, beleértve a Dokumentumokat, a Táblázatokat és a Diákat.

  2. választ filé az oldal tetején található menüből.

  3. Válasszon Verziótörténet.

  4. A megjelenő menüben válassza a lehetőséget Lásd a verzióelőzményeket. Alternatív megoldásként használhatja a billentyűparancsot is Ctrl + Alt + Shift + H Windows számítógépen, vagy Cmd + Opció + Shift + H Mac számítógépen.

  5. Ennek alternatív (és könnyebb) módja a Utolsó szerkesztés… link az oldal tetején, ahol a hivatkozás valami hasonlót fog mondani az „Az összes módosítás mentve a meghajtóba” elemhez, ha éppen dolgozik egy dokumentumon, vagy a „Legutóbbi szerkesztés 10 órája volt”, ha most nyitotta meg a dokumentumot.

  6. A verzióelőzmények a jobb oldali navigációs panelen nyílnak meg, és ha egy adott verzió során több szerkesztés történt, akkor az oldal jobb felső sarkában található navigációs nyilak segítségével gyorsan át kell tudnia navigálni őket, hogy az egyik változásról ugorjon a következőhöz.


A Revision History használata a Google Dokumentumokban

Miután megnyitotta a dokumentum verzióelőzményeit, látnia kell a dokumentum mentett verzióinak listáját. Attól függően, hogy hány ember dolgozik együtt a dokumentumban, és milyen gyakran hajtják végre a módosításokat, ez a lista hosszú vagy rövid lehet. És hacsak korábban nem érte el a verziótörténetet és nem hajtott végre változtatásokat benne, minden verzió neve a dokumentum dátum- és időváltozásának címe lesz.

Az egyik első dolog, amelyet valószínűleg észrevesz, hogy minden dokumentumban együttműködő személy neve mellett egy kis színes pont található. Ezeket a színeket a Google hozzárendeli, és amikor a dokumentum egyik verziójára kattint, mindaddig, amíg a Változások megjelenítése A Verzióelőzmények lista alján található opció ki van választva, az elvégzett módosítások olyan színnel jelennek meg, amely megfelel a változtatást végző személy neve melletti pontnak.

Miután kiválasztott egy verziót, egy hárompontos menü jelenik meg a verzió nevétől jobbra. Amikor kiválasztja ezt a menüt, két lehetőséget talál:

  • Nevezze el ezt a verziót: Válassza ezt az opciót a verziónév (amely alapértelmezés szerint dátumként és időként jelenik meg) szerkesztéshez történő megnyitásához. Ezután beírhatja azt a nevet, amelynek az adott verziónak rendelkeznie kell, és nyomja meg a gombot belép billentyűt az új név elfogadásához.
  • Készíteni egy másolatot: Ez az opció lehetővé teszi a dokumentum új másolatának létrehozását, ahogy az a kiválasztott verzió dátumán és időpontjában volt. Megnyílik egy párbeszédpanel, amely lehetővé teszi az új dokumentum nevének létrehozását és a dokumentum tárolásának helyének kiválasztását. Ha megosztotta dokumentumát, akkor lehetősége van rá Ossza meg ugyanazokkal az emberekkel.

Google-dokumentuma visszaállítása korábbi verziójára

Ha a verziód előzményeinek keresése a Google Dokumentumokban az az oka, hogy a dokumentumot visszaállítja abba az állapotba, amelyben a módosítások előtt volt, akkor ezt néhány lépésben megteheti.

  1. A nyitott dokumentumon belül keresse meg a Verziótörténet a fenti utasítások használatával.

  2. Keresse meg a visszaállítani kívánt verziót.

  3. Ezután válassza ki a kívánt verziót Állítsa vissza ezt a verziót az oldal tetején.

  4. Megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel. Válassza a lehetőséget Visszaad hogy a dokumentumot visszaalakítsa az előző kiválasztott verzióra. Ha meggondolja magát, kiválaszthatja Mégsem.

  5. A dokumentumot visszaállítják, és ennek megerősítését egy rövid felugró ablakban látja az oldal tetején, miután a visszaállítás befejeződött.

    Ha visszaállítja a dokumentum előző verzióját, majd meggondolja magát, visszatérhet a verzióelőzményekbe, és újra visszaállíthatja a dokumentumot egy későbbi (vagy egy korábbi) verzióra.