Az Android telepítése a számítógépre emulátor nélkül

Az Android emulátor használata nélkül is telepíthető PC-re. Tudja meg, hogyan futtathatja az Android-alkalmazásokat, és hogyan érheti el a mobil operációs rendszer teljes verzióját a Windows rendszeren.

A cikk utasításai a Windows 10, 8 és 7 rendszert futtató asztali számítógépekre és laptopokra vonatkoznak.


Miért telepítse az Androidot PC-re?

Ha nincs Android-eszköze, akkor több millió alkalmazás hiányzik a Google Play Áruházból. Még akkor is, ha már van olyan okostelefonja vagy táblagépe, amelyen Android-játékokat játszik, érdemes inkább a számítógépén játszania.

Számos módon futtathatja az Android-alkalmazásokat a számítógépén. Például az Android SDK egy Android-emulátorral érkezik az alkalmazások hibakeresésére, a BlueStacks pedig egy felhőalapú virtuális gép, amely az Android-alkalmazásokat asztali számítógépekhez optimalizálja. Ha azonban emulátor nélkül szeretné elérni az Android teljes verzióját, akkor a legjobb megoldás a Phoenix OS.


Mi a Phoenix OS?

A Phoenix OS az Android 7 (Nougat) alapú operációs rendszer, amelyet asztali és laptop számítógépeken futtatnak. Ha a merevlemezre telepíti, akkor megkapja a lehetőséget, hogy a számítógép minden indításakor elinduljon a Phoenix operációs rendszerbe. Alternatív megoldásként elmentheti egy USB flash meghajtóra, hogy bármely számítógépen használható legyen.

A Phoenix OS telepítése előtt először le kell töltenie az operációs rendszer telepítőjét. A Windows felhasználók letölthetnek egy EXE fájlt, de a Mac felhasználóknak le kell tölteniük egy ISO fájlt, és flash-meghajtóra kell égetniük, mielőtt elindíthatnák a telepítőt. Meg kell változtatnia a rendszer BIOS-beállításait is.

A Phoenix OS futtatásához számítógépének Intel x86 sorozatú CPU-ra van szüksége.


Az Android Phoenix OS telepítése a számítógépre

Az Android telepítésének megkezdéséhez a számítógépre a Phoenix OS használatával kövesse ezeket a lépéseket:

  1. Töltse le operációs rendszeréhez a Phoenix OS telepítőt.

  2. Nyissa meg a telepítőt, és válassza a lehetőséget felszerel.

    A Phoenix OS USB meghajtóra történő telepítéséhez válassza a lehetőséget Készítsen U-Disk-et.

  3. Válassza ki a merevlemezt, ahová az operációs rendszert telepíteni kívánja, majd válassza a lehetőséget Következő.

  4. Válassza ki a merevlemezen lefoglalni kívánt helyet a Phoenix OS számára, majd válassza a lehetőséget felszerel.

    Ez az opció meghatározza a futtatható alkalmazások méretét, ezért azt a lehető legmagasabbra kell állítania.

  5. A Phoenix OS most telepítve van, de valószínűleg értesítést kap arról, hogy le kell tiltania a biztonságos indítást.

Hogyan lehet letiltani a biztonságos indítást a Phoenix operációs rendszerhez

A Windows rendelkezik beépített biztonsági funkcióval, amely megakadályozza a Phoenix OS futtatását indításkor. A biztonságos indítási funkció letiltása az alaplaptól és a Windows verziójától függ. A Microsoft támogatási webhelye részletes utasításokat tartalmaz a biztonságos rendszerindítás letiltására a különböző rendszerek számára.


A Phoenix OS használata az Android-alkalmazások futtatásához PC-n

A számítógép indításakor választhatja a Windows vagy a Phoenix OS betöltését. Kiválaszthatja az asztalon található parancsikont is a Phoenix OS indításához. A Phoenix első indításakor ki kell választania a nyelvet (az alapértelmezett kínai), és ugyanúgy be kell állítania, mint egy új Android-eszközt.

A Phoenix OS nem mindig stabil, így ha nem tölti be sikeresen az első alkalommal, akkor működhet, ha újra megpróbálja.

A Phoenix OS felület hasonló a Windows-hoz, de úgy viselkedik, mint az Android. Ha laptopot használ, akkor szüksége lehet egy külső egérre, mivel a Phoenix OS nem kompatibilis az összes kezelővel. Ha számítógépe rendelkezik érintőképernyővel, akkor ugyanúgy navigálhat a felületen, mint egy okostelefonon vagy táblagépen.

A Phoenix OS előre telepítve van a Google Play szolgáltatással, így alkalmazásokat közvetlenül a Google-tól tölthet le. APK-fájlok segítségével is töltheti az alkalmazásokat. Válaszd ki a Menü ikonra az asztal bal alsó sarkában az alkalmazások megtekintéséhez.