Az Android SDK (szoftverfejlesztő készlet) telepítése

Az Android SDK (Software Development Kit) egy olyan eszközkészlet, amelyet a programozók az Androidot futtató eszközökhöz fejlesztenek. De az Android SDK használatához először telepítenie kell egy macOS vagy Windows rendszert futtató számítógépre.

Gyakori tévhit, hogy az SDK-t szigorúan az alkalmazások létrehozásában érdekelt kódolóknak szánják, amikor felhasználható szoftverfrissítések manuális telepítésére, vagy akár okostelefon vagy táblagép rootolására is (más néven jailbreak).


Az Android SDK telepítése Mac-re

Kövesse az alábbi utasításokat az Android SDK telepítéséhez a macOS-ba.

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és lépjen az Android Studio letöltési oldalára.

  2. Kattints Töltse le androidos stúdiót.

  3. Az Android Studio licencszerződése most megjelenik. Kattintson a gombra Elolvastam és elfogadom a fenti feltételeket.

  4. Kattints Töltse le androidos stúdióját a MAC-hez.

  5. Egy DMG fájl letöltésre kerül. Legyen türelmes, mivel a fájl mérete 700+ MB.

  6. Nyissa meg a letöltött fájlt a böngésző tálcáján keresztül, vagy kattintson duplán magára a fájlra a Finderen keresztül.

  7. Az Android Studio lemezképének most láthatónak kell lennie. Kattintson és húzza a ikont Android Stúdió ikont az Alkalmazások mappába.

  8. A fájlok másolása közben röviden megjelenik egy folyamatjelző sáv, amely a folyamat befejeztével eltűnik. Kattintson duplán a alkalmazások ikon található a lemezkép ablakban.

  9. A macOS Applications mappának most nyitva kell lennie, a legfrissebb kiegészítéssel a lista közelében vagy tetején. Dupla kattintás Android Stúdió.

    Most megjelenhet egy figyelmeztető üzenet, amely megjegyzi, hogy az Android Studio az internetről letöltött alkalmazás, és megkérdezi, hogy biztosan meg akarja-e nyitni. Kattintson a gombra Nyisd ki hogy folytassa.

  10. Most megjelenik az Android Studio beállításainak importálása innen párbeszédpanel. Kattintson a gombra Ne importálja a beállításokat, ha szükséges, majd kattintson OK.

  11. Most megkérdezik, hogy engedélyezi-e a Google számára, hogy névtelen használati adatokat gyűjtsön az Android Studio futása közben. Válassza ki azt, amelyiknek kényelmes.

  12. Meg kell jelennie az Android Studio telepítővarázslójának. Kattintson a gombra Következő.

  13. A Kattintson a Telepítés típusa képernyőre Standard
    (ha szükséges), majd kattintson Következő.

  14. Válasszon a Darcula or fény felhasználói felület téma, majd kattintson a gombra Következő.

  15. Most meg kell jelennie a Beállítások ellenőrzése képernyőn. Kattintson a gombra befejez.

  16. A telepítéshez szükséges összetevők most letöltésre, archiválásra és telepítésre kerülnek. Kattintson a gombra Részletek megjelenítése ha várakozás közben további információkat szeretne megtekinteni a valós idejű folyamatokról.

    A folyamat során egy bizonyos ponton megkérhetik a macOS jelszó megadására, hogy a HAXM telepítése változtatni tudjon. Ha ez az üzenet megjelenik, írja be ugyanazt a jelszót, amelyet a számítógép bejelentkezési képernyőjén használt, majd kattintson a gombra OK.

  17. Miután a telepítési folyamat befejeződött, kattintson a gombra befejez újra.

  18. Az Android Studio telepítve van, az Android SDK legújabb verziójával együtt. Kattintson a gombra Indítson el egy új Android Stúdiót projektet. 

  19. Válassza ki a Telefon és Tablet fülre, ha szükséges, majd kattintson a gombra Következő új üres tevékenység létrehozásához.

  20. Kattints befejez a Projekt konfigurálása képernyőn. 

  21. Most megjelenik egy új projektfelület, amint az a mellékelt képernyőképen látható. Kattints a SDK Manager ikon, amelyet egy lefelé mutató nyíllal ellátott kocka képvisel és a jobb felső sarokban található.

  22. Az Android SDK Manager most megjelenik. Hajtsa végre a megfelelő választást az adott feladathoz szükséges platform verziókhoz és eszközökhöz, majd kattintson a gombra OK. Az Android SDK-t most telepítenie és konfigurálnia kell az adott beállításokkal.


Az Android SDK telepítése a Windows rendszerre

Kövesse az alábbi utasításokat az Android SDK telepítéséhez a számítógépére.

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és lépjen az Android Studio letöltési oldalára.

  2. választ Töltse le androidos stúdiót.

  3. Most meg kell jeleníteni az Android Studio felhasználói megállapodást. Válassza a lehetőséget Elolvastam és elfogadom a fenti feltételeket.

  4. választ TÖLTSÉGES ANDROID STÚDIÓ ABLAKOKHOZ.

  5. Most letölt egy EXE fájlt.

  6. Nyissa meg a letöltött fájlt a böngésző tálcáján keresztül, vagy kattintson duplán rá a fájlra a Windows Intézőben.

  7. Most megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy engedélyezi-e ennek az alkalmazásnak a módosításait az eszközén. Válassza a lehetőséget Igen.

  8. Az Android Studio telepítő alkalmazásának most el kell indulnia, és át kell fednie az asztalt. Válassza a lehetőséget Következő.

  9. Ekkor megjelenik az Összetevők kiválasztása képernyő. Válassza a lehetőséget Android virtuális eszköz ha még nincs kiválasztva, akkor válassza Következő.

  10. Most felkérést kap, hogy válasszon helyet a számítógép merevlemezén az Android Studio telepítéséhez. Javasoljuk az alapértelmezett beállítást, de kiválaszthatja Tallózás és válasszon egy másik mappa elérési utat, ha úgy kívánja. Válassza a lehetőséget Következő hogy folytassa.

  11. választ felszerel.

  12. A telepítés most kezdődik, és az előrehaladás részletei mindvégig megjelennek. Válassza a lehetőséget Mutasd a részleteket a telepítéssel kapcsolatos speciális információk valós időben történő megtekintéséhez. Miután a folyamat befejeződött, válassza a lehetőséget Következő.

  13. Most megkérdezi, hogy importálni szeretné-e a beállításokat egy korábbi verzióból vagy egy külső fájlból. Válassza a lehetőséget OK ha elégedett a választásaival.

  14. Ezután megkérdezik, hogy engedélyezi-e a Google számára a névtelen használati adatok gyűjtését. Válassza ki a megfelelő lehetőséget.

    Konfigurációjától függően ezen a ponton további kérdések megválaszolására lehet szükség.

  15. Most új Android Studio projektablakot kell megjeleníteni. Válaszd ki a SDK Manager gombot, amelyet egy lefelé mutató nyíllal ellátott kocka képvisel.

  16. Most megjelenik az Android SDK Manager. Hajtsa végre a megfelelő kiválasztást az adott feladathoz szükséges platform verziókhoz és eszközökhöz, majd válassza ki alkalmaz.

  17. választ OK. Az Android SDK-t most tetszés szerint kell telepíteni és konfigurálni.