Az APK telepítése az Android rendszerre

APK-fájl telepítése Androidra olyan egyszerű, mint a fájlra kattintva telefonjáról. Néhány dolgot azonban figyelembe kell venni, mielőtt ezt sikeresen megteheti.

Először elő kell készítenie a telefon beállításait. Másodszor, töltse le a fájlt az Android készülékére. És végül keresse meg a fájlt a megnyitásához.

Az alábbi információknak függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-telefonjukat: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Mi az APK?

Az APK (Android Package Kit) egy olyan fájltípus, amely telepít egy alkalmazást az Android rendszerre. Ha technikailag jártas, olyan, mint egy fájl, amelyet a programok telepítésére futtat Windows vagy Mac rendszerre (futtatható fájlként (EXE) a Windows számára, vagy csomagtelepítőként (PKG) Mac számára).

Ebben az esetben az APK fájl egyszerűen az a telepítőfájl, amelyre kattintva telepítheti az alkalmazásokat az Android készülékére.

Itt van egy egyszerűsített magyarázat arról, hogy mi az APK, de segít megérteni, miért kattint az alkalmazásra az Android-eszközén található fájlra kattintva.


Miért érdemes APK-t használni?

Ha valaha telepített egy Android alkalmazást a Google Play áruházból, akkor valójában már használt egy APK fájlt anélkül, hogy észrevette volna. Amikor rákattint arra a zöldre felszerel gombra kattintva a Google Play automatizálja az APK fájl telefonra továbbításának és futtatásának folyamatát.

De mi van akkor, ha a telepíteni kívánt alkalmazás nem érhető el a Google Playen? Ekkor kell saját kezébe vennie a dolgokat.

Ebben a cikkben három módszert ismerhet meg az APK telepítőfájljának futtatására a nem Google Play-alkalmazások telepítésére a telefonjára.


Készítse elő Android-eszközét

Mivel telefonja a Google Playen kívüli bármely alkalmazást "ismeretlen alkalmazásnak" tekinti, meg kell szólítania telefonját, hogy engedélyezze ismeretlen alkalmazások telepítését.

Engedélyezze az „Ismeretlen alkalmazások” telepítését az Android Nougat alkalmazásra

  1. Bemenni Beállítások.

  2. Érintse Biztonság (Vagy Zárolja a képernyőt és a biztonságot).

  3. Görgessen le a gombbal Eszközkezelés szakasz, és engedélyezze Ismeretlen források.

Engedélyezze az „Ismeretlen alkalmazások” telepítését az Android Oreo eszközön

  1. Ugrás Beállítások.

  2. Majd Alkalmazások és értesítések.

  3. választ Telepítse az Ismeretlen alkalmazásokat (Vagy Telepítse az Egyéb alkalmazásokat).


Telepítse az Android fájlkezelőt

Most, hogy úgy konfigurálta a telefont, hogy ismeretlen alkalmazásokat telepítsen, szüksége lesz arra is, hogy megtalálja az alkalmazás fájlját (APK fájl) a telefonján, hogy futtassa.

Az Android telefonokhoz általában egy "File Manager" alkalmazás tartozik, amelyet használhat. De ha még nincs, akkor nyissa meg telefonján a Google Play szolgáltatást, és keressen rá a "Fájlkezelő" kifejezésre. Számos elérhető lehetőséget fog látni.

Néhány a legjobb lehetőségek közül:

  • Cx File Explorer
  • EZ File Explorer
  • File Manager

Telepítse ezen fájlkezelők bármelyikét, így megtalálja az APK fájlt, miután átvitte a telefonjára.


A legegyszerűbb: Töltse le az APK telepítőt az Android készülékéről

Az APK fájl Android-ra történő telepítésének legegyszerűbb módja a fájl letöltése az Android böngészővel.

  1. Miután megtalálta az Android alkalmazást kínáló webhelyet, megjelenik egy link az APK fájl letöltésére. Előfordulhat, hogy megjelenik egy előugró ablak, amely megkérdezi, hogy engedélyezi-e a böngészőnek a fájlok mentését a telefon tárhelyére. Fogadd el ezt. Ezenkívül megjelenik egy figyelmeztetés, miszerint "az ilyen típusú fájlok károsíthatják eszközét".

  2. csak kattintson OK hogy folytassa.

  3. Ha telefonja böngészője nem engedélyezi a fájl megnyitását letöltés után, nyissa meg a telepített fájlkezelő alkalmazást, és lépjen a készülékén található Letöltések mappába.

  4. Érintse meg a APK fájl. Engedélyezze az alkalmazás számára a szükséges engedélyeket. Ezután a telepítő ablak alján kattintson a gombra INSTALL.

  5. Megjelenik az alkalmazás telepítésének megerősítése. Most látni fogja az alkalmazást a telepített alkalmazások listájában.

Középfokú: Átvinni az APK telepítőt USB-n keresztül

Ha nincs internet-hozzáférése a telefonján, vagy bármilyen más okból nem tudja a böngészőjét használni a fájl letöltésére, akkor is telepíthet alkalmazásokat a számítógépről.

A számítógép böngészőjével töltse le az APK fájlt a fent leírtak szerint. Miután letöltötte, csatlakoznia kell androidos telefonjához, és át kell töltenie a fájlt.

Ha még soha nem csatlakoztatta Android készülékét a számítógépéhez, engedélyeznie kell az USB hibakeresést.

Attól függően, hogy milyen régi a készülék, ennek kétféle módja van.

  • Android 4.1.x és régebbi verziók: Kattintson beállítások, majd érintse meg alkalmazások, Koppintson a Fejlesztés és végül engedélyezze USB hibakeresés.
  • Android 4.2.x és újabb: Kattintson beállítások, görgessen le Telefonról, és érintse meg Build number hétszer. Ez engedélyezi a Fejlesztő menüt.
  • Menj vissza beállítások, Koppintson a Fejlesztői Beállítások és érintse meg USB hibakeresés. Engedélyezze a USB hibakeresés jelölőnégyzetet.

Ha ez engedélyezve van, akkor USB-kábellel csatlakoztathatja telefonját a számítógépéhez, és ugyanúgy csatlakoztatja a telefont, mint egy memóriakártyára.

Miután a telefon csatlakozik a számítógéphez, egy másik meghajtóként jelenik meg a számítógép Fájlkezelőjében. Helyezze az alkalmazás webhelyéről letöltött APK-fájlt a telefonjára.

  1. Keresse meg a letöltött APK fájlt a számítógépén.

  2. Kattintson a jobb gombbal a fájlra, majd kattintson a gombra másolat.

  3. Keresse meg a telefon új meghajtóját a fájlkezelőben.

  4. Bontsa ki az egyes mappákat, amíg meg nem találja a /sdcard / letöltés mappát.

  5. Illessze be az APK fájlt abba a mappába.

A fájl átvitele után használja a telefonon található fájlkezelő alkalmazást az előző szakaszban leírtak szerint az APK fájl megérintéséhez és az alkalmazás telepítéséhez.

Ha nincs USB-kábele, akkor másik megoldás az, hogy telepíti a WiFi FTP-kiszolgálót a Google Playről, majd egy FTP-klienst használ a számítógépén (például a FileZilla), hogy az APK-fájlt átmásolja a számítógépről a / sdcard / download mappát a telefonján. Ez azonban egy fejlett opció, és megköveteli az FTP fájlok megértésének megértését.

Haladó: Futtassa az APK Installer programot minimális ADB-vel és Fastboot-tal

Ha valamilyen oknál fogva az APK telepítője nem fut, amikor megérinti a telefont, vagy az alkalmazásindító összeomlott, és a telefon nem működik megfelelően, akkor létezik egy sürgősségi, speciális megoldás. Telepítheti az APK fájlt Android-jára a számítógépéről a "Minimális ADB és gyorsboot" nevű eszközzel.

Először meg kell követnie az előző szakasz lépéseit a telefon USB-n keresztül történő csatlakoztatásához és az USB hibakeresés engedélyezéséhez.

Ezután töltse le és telepítse a Minimal ADB és a Fastboot legújabb verzióját a számítógépére. Futtassa az eszközt, és elindul egy parancsablak. Írja be a parancsot, ha telefonja USB-kábellel csatlakozik a számítógépéhez aDB eszközök.

Ha az eszköz képes felismerni a telefonját, akkor az eszköz alatt megjelenik egy azonosító A csatolt eszközök listája. Most már készen áll az APK fájl átvitelére.

  1. A Windows File Explorer segítségével keresse meg számítógépén a letöltött APK fájlt.

  2. Kattintson a jobb gombbal a fájlra, majd kattintson a gombra másolat.

  3. A Windows File Explorer használatával keresse meg a Minimal ADB és Fasbtoot mappát (általában c: Program Files (x86) Minimális ADB és Fastboot ).

  4. Illessze be az APK fájlt abba a mappába.

  5. Nevezze át az APK fájlt valami rövidre, így könnyen beírható parancsként.

  6. Írja be a parancsot ugyanabban a parancsablakban, amelyet korábban megnyitott adb telepítés.

    Cserélje ki az APK-fájl nevével.

  7. Amikor meglátod a szót Siker, az alkalmazás telepítve van a telefonjára!

APK-telepítők keresése

Számos olyan webhely található, ahová nem a Google Play alkalmazásokat telepíthet. A legnépszerűbbek közül három az APK Pure, a Reddit APK Directory és az APK Mirror.

Ne felejtse el elvégezni a kutatásokat, mielőtt bármilyen alkalmazást telepítene. Gyakran egy gyors Google-keresés tudatja Önnel, ha egy alkalmazás (vagy az alkalmazást gyártó cég) megkérdőjelezhető hírnévvel rendelkezik. Komolyan, végezze el a kutatásokat, mielőtt letöltené és telepítené az APK-t saját Android-eszközére.