Hogyan készítsünk biztonsági másolatot az iPhone 8 és 8 Plus készülékről az iCloud és a Mac rendszerre

Fontos, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot iPhone 8 vagy 8 Plus készülékéről. Biztonsági másolat készítésével helyreállhat egy probléma vagy az adatok helyreállítása egy új iPhone-ra frissítéskor. Kétféle módon készíthet biztonsági másolatot az iPhone 8 és 8 Plus készülékről. Itt van, amit tudnia kell mindkettőről.

A cikkben szereplő utasítások az iOS 8 vagy újabb rendszert futtató iPhone 8 és 12 Plus modellekre vonatkoznak. Ha más modellje van, cikkeket is olvashatunk arról, hogyan készíthet biztonsági másolatot az iPhone 7-ről vagy az iPhone X-ről.

hanieriani / iStock / Getty Images Plus


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot az iPhone 8 és 8 Plus készülékről az iCloudra

Valószínűleg az iPhone 8 és 8 Plus biztonsági másolatának legegyszerűbb módja az iCloud használata. Amikor ezt megteszi, a telefon automatikusan biztonsági másolatot készít az adatairól az iCloud-fiókjára, valahányszor Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik. Nincs sokkal egyszerűbb, mint az automatikus. A következőket kell tennie:

  1. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja be van jelentkezve az iCloud-fiókjába.

    Az iCloud-fiókjának valószínűleg ugyanaz a felhasználóneve és jelszava van, mint az Apple ID-jének, és valószínűleg bejelentkezett, amikor beállította iPhone-ját.

  2. Csatlakoztassa iPhone készülékét a Wi-Fi-hez, ha még nincs csatlakoztatva.

  3. Érintse beállítások.

  4. Koppintson a nevére a képernyő tetején.

  5. Érintse iCloud.

  6. Érintse iCloud biztonsági mentés.

  7. Mozgassa a iCloud biztonsági mentés csúszka be / zöldre.

  8. Ezzel az iPhone automatikusan biztonsági másolatot készít az iCloudról, amikor a telefon csatlakozik a Wi-Fi-hez, az áramellátáshoz csatlakozik és zárolva van.

    Nem akar várni az automatikus biztonsági mentésre? A fenti lépések végrehajtásával manuálisan készíthet biztonsági másolatot az iCloudról. Amikor eljut az iCloud Backup képernyőre, koppintson a ikonra Biztonsági mentés most.


Az iCloud Storage frissítése

Minden iCloud-fiókhoz 5 GB ingyenes tárhely tartozik a biztonsági másolatok és más adatok számára. Nem minden adata számít bele ebbe a korlátba; a zenékről és az alkalmazásokról nem kell biztonsági másolatot készíteni, mert ingyenesen letöltheti őket.

Ez azt jelenti, hogy az 5 GB nem sok tárhely, és valószínűleg hamar elfogy az iCloud-fiók biztonsági mentéseinek helye. Ha szembesül ezzel a helyzettel, frissítse az iCloud-tárhelyet az alábbiak szerint:

  1. Érintse beállítások.

  2. Koppintson a nevére.

  3. Érintse iCloud > Kezelése Tárolás > A tárolási terv módosítása.

  4. Koppintson a kívánt új tárhelycsomagra.

  5. Érintse Vásárol.

  6. Amikor a rendszer kéri, adja meg Apple ID felhasználónevét és jelszavát. Az új tárhely összegének havi költségét az Apple ID-jében tárolt kártyára számlázzuk.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone 8 és 8 Plus készülékekről a macOS Catalina (10.15) használatával

Bár az iCloud lehet a legkényelmesebb mód az iPhone 8 és 8 Plus biztonsági mentésére, nem ez az egyetlen lehetőség. Az iPhone-járól biztonsági másolatot is készíthet a számítógépére, bár ennek végrehajtása attól függ, hogy milyen számítógéppel rendelkezik, és milyen operációs rendszert használ.

Ha Windows vagy MacOS Mojave (10.14) vagy korábbi verziót használ, ugorjon a következő szakaszra. Ha macOS Catalina (10.15) rendszert használ, olvassa el tovább.

Korábban az volt, hogy az iTunes segítségével biztonsági másolatot készített az iPhone-okról Mac-ekre, de az Apple leállította az iTunes alkalmazást a macOS Catalina-n (10.15). Ehelyett biztonsági másolatot készít iPhone-járól a Finder segítségével. A következőket kell tennie:

  1. Csatlakoztassa iPhone-ját a Mac-hez vagy a szinkronkábellel, vagy Wi-Fi-n keresztül.

  2. Nyisson meg egy új Finder ablakot.

  3. A Finder ablak bal oldali oszlopában keresse meg a Városok szakaszban kattintson az iPhone nevére.

  4. Ha a rendszer kéri, kattintson a gombra Bízzon.

  5. Ezután egy képernyő, amely majdnem megegyezik az iTunes iPhone-kezelő képernyőjével, betöltődik a Finder ablakba. Ban,-ben A mentések szakasz (a általános fülre), kattintson a gombra Készítsen biztonsági másolatot az iPhone készülékén található összes adatról erre a Mac számítógépre.

    Ha van Apple Watch-ja, mindenképpen jelölje be a jelölőnégyzetet A helyi biztonsági mentés titkosítása. Ha nem, akkor az egészségre és az aktivitásra vonatkozó adatokról nem készül biztonsági másolat.

  6. Megkérhetik, hogy adja meg a jelszavát a iPhone. Miután ezt megtette, el kell kezdeni a biztonsági mentést. Ha nem, kattintson a gombra Biztonsági mentés most hogy biztonsági másolatot készítsen iPhone-járól a Mac-re.


Az iPhone 8 és 8 Plus biztonsági mentése az iTunes használatával

Ha a MacOS Mojave (10.14) vagy korábbi verzióját futtatja Mac számítógépén, vagy a Windows bármely verzióján, akkor is készíthet biztonsági másolatot iPhone-járól az iTunes segítségével. Itt van, hogyan:

  1. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez, amellyel szinkronizálni szeretné.

    Használhatja a mellékelt szinkronizáló kábelt, vagy ha már beállította ezt az opciót, akkor szinkronizálhat Wi-Fi-n keresztül.

  2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, ha nem nyílik meg automatikusan.

  3. Kattintson az iPhone ikon a bal felső sarokban, közvetlenül a lejátszási vezérlők alatt.

  4. Az iPhone kezelő képernyőn keresse meg a A mentések részben jelölje be a jelölőnégyzetet Ez a számítógép.

    Mint korábban említettük, ha van Apple Watch, győződjön meg róla, hogy titkosítja a biztonsági másolatot, hogy az Egészségügyi és Tevékenységi adatok is szerepeljenek.

  5. Kattints Biztonsági mentés most.