Hogyan lehet átvinni az alkalmazásokat a régi Android-ról az új Android-ra

Mit kell tudni

  • Az alkalmazások Androidról Androidra történő átvitelének legegyszerűbb módja a Biztonsági mentés és visszaállítás funkció használata.
  • Biztosítson biztonsági másolatot az alkalmazásadatokról, így mentheti a játék előrehaladását, hozzáférhet a csevegési előzményekhez, a mobilböngésző adataihoz és még sok minden mást.
  • Játékok esetén a régi alkalmazás törlése előtt be kell jelentkeznie a játékba, a nem Google-alkalmazások esetében pedig ellenőriznie kell, hogy vannak-e biztonsági másolataik.

Van néhány módja az Android-telefonon lévő alkalmazások áthelyezésére az új telefonra, függetlenül attól, hogy sikerült-e biztonsági másolatot készíteni a régi telefonról. Van azonban néhány figyelmeztetés. Így továbbíthatja az alkalmazásokat az Androidról az Androidra.

Ezek az utasítások az Android Pie 9.0, Oreo 8.0 és Nougat 7.0 operációs rendszerekre vonatkoznak, és függetlenül attól, hogy ki gyártotta androidos telefonunkat: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb. eljárás.


Használja az Android biztonsági mentési és visszaállítási funkcióját

Az alkalmazások Android-ról Android-ra történő átvitelének legegyszerűbb módja az, ha biztonsági másolatot készít a régi eszközről, és az új eszközön a visszaállítási funkciót használja.

Nem lehet visszaállítani a biztonsági másolatot egy magasabb androidos verzióról egy alacsonyabb androidos verziót futtató eszközre.

Először ellenőriznie kell, hogy a régi eszköz biztonsági másolatot készít-e az adatokról. Ehhez:

  1. Ugrás beállítások.

  2. Görgessen le, és érintse meg a gombot rendszer.

  3. választ mentés. (Lehet, hogy bővítenie kell a Részletes szakasz.)

    A menü beállításai kissé eltérhetnek a telefon gyártójától és annak Android verziójától függően.

  4. Ellenőrizze, hogy a Visszalépés a Google Drive szolgáltatásba kapcsoló be van kapcsolva. Ha igen, akkor minden készen áll.

  5. Ha ki van kapcsolva, csúsztassa rá és érintse meg a elemet Hát most.

  6. Amikor a biztonsági mentés befejeződött, készen áll.


Állítsa vissza adatait új telefonra

Most már készen áll az adatok új Androidra történő visszaállítására. Ha még nem állította be új telefonját, akkor a folyamat során visszaállíthatja adatait, beleértve az alkalmazásokat is. 

Ha már beállította a telefont, és nem állította vissza az adatait, visszaállíthatja a gyári beállításokra, és újrakezdheti a telepítési folyamatot.

  1. Töltse fel új Androidját, és kapcsolja be. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, amíg meg nem kérdezi, hogy vissza szeretné-e állítani az adatokat egy másik eszközről. Bármikor dönthet úgy, hogy tiszta lappal indul, amikor új telefont kap, de egy régi telefon adatainak visszaállítása zökkenőmentesebbé teszi az átállást.

    Ez a folyamat kissé változik a telefon gyártójától, szolgáltatójától és operációs rendszerének verziójától függően.

  2. Válassza ki azt az eszközt, amelyről vissza szeretné állítani az adatokat, és érintse meg a elemet Másolja az adatait.

  3. Androidja arra kéri, hogy csatlakozzon egy Wi-Fi hálózathoz. Győződjön meg arról, hogy ugyanarra csatlakozik, mint a régi telefon.

  4. Ezután látni fogja a visszaállítási lehetőségeket. Válasszon egyet Biztonsági másolat Android-telefonról (ha kéznél van a régi Androidod) vagy Biztonsági másolat a felhőből (ha nem).

  5. Ugyanazt a fiókot használva, amelybe a régi telefonjára bejelentkezett, jelentkezzen be Google-fiókjába.

  6. Most megjelenik a biztonsági mentési lehetőségek listája, amely tartalmazza a régi Android-eszközt is.

  7. Válassza ki a megfelelőt (valószínűleg a legújabbat), és érintse meg a gombot Visszaad az összes adat és beállítás áthelyezése az előző eszközről. Koppintson a Apps hogy kiválassza, mely alkalmazásokat kívánja az új eszközön.

  8. Amíg az adatok a háttérben helyreállnak, folytathatja a beállítási folyamatot.


Használja a Samsung Smart Switch mobilalkalmazását

Ha rendelkezik Galaxy S7 vagy újabb verzióval, akkor a Smart Switch Mobile előre telepítve van a készülékére. Régebbi eszközök esetén letöltheti az alkalmazást a Google Playről vagy a Samsung alkalmazásboltjából. Az alkalmazás segítségével adatokat továbbíthat egy 6.0 Marshmallow vagy újabb verziójú Android telefonról egy Samsung telefonra.

Az alkalmazás eléréséhez az S7-es vagy újabb rendszeren érintse meg a elemet beállítások > Fiókok > Smart Switch. Bármely más telefon esetében keresse meg az alkalmazás fiókjában.

Három módszer használható a Smart Switch használatával: vezeték nélkül, USB-kábel vagy külső tárhely (SD-kártya vagy USB-tár). Az alkalmazások átvitelének módja a legegyszerűbb vezeték nélküli módszerrel.

Intelligens kapcsoló használata vezeték nélküli kapcsolattal

  1. Indít Smart Switch új telefonján.

  2. választ drótnélküli > Kap > Android.

  3. Nyisd ki Smart Switch régi eszközén.

  4. Érintse drótnélküli > Küld. 

  5. Kövesse az új eszközön megjelenő utasításokat.

A Smart Switch használata USB-kábellel:

  1. Csatlakoztassa a régi telefon USB-kábelét.

  2. Csatlakoztassa a kábelt a Samsung USB csatlakozójához.

  3. Csatlakoztassa a Samsung USB csatlakozóját az új Samsung telefonhoz.

  4. Indítsa el a Smart Switch funkciót a régi telefonján.

  5. Állítsa a régi telefon USB-beállítását a Media device (MTP) értékre.

  6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az alkalmazások átviteléhez.

A Smart Switch használata SD-kártyával

Végül a külső tárolási lehetőség használatához helyezze be az SD-kártyát, vagy csatlakoztassa a telefont az USB-tárolóeszközhöz, amely tartalmazza a visszaállítani kívánt alkalmazásokat. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

A Samsung rendelkezik Smart Switch alkalmazásokkal Windows és Mac számára is. Töltse le és indítsa el az asztali alkalmazást, csatlakoztassa az új telefont a számítógéphez, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az alkalmazások és egyéb adatok átviteléhez.


Játékok biztonsági mentése és visszaállítása

Mennyire frusztráló egy új telefon felgyújtása, a kedvenc játék megnyitása és a fejlődésed törlése? Ne féljen, a Play Áruház legtöbb játékához könnyen készíthet biztonsági másolatot a játék előrehaladásáról, és minden új eszközhöz magával viheti. A játékok biztonsági mentésének leggyakoribb módja a Google Play Games nevű alkalmazás használata. Az kompatibilis alkalmazások zöld gamepad ikonnal rendelkeznek a Play Áruház listáján.

Nyissa meg az alkalmazást, koppintson a ikonra hárompontos menü akkor a jobb felső sarokban beállítások, és váltani Jelentkezzen be a játékokba automatikusan bekapcsolt helyzetbe. Miután áthelyezte játékait az új telefonra, jelentkezzen be a Play Játékok-fiókjába a szinkronizálás érdekében.

Ha játéka nem kompatibilis a Google Play Játékokkal, akkor külön kell biztonsági másolatot készítenie róla. Ellenőrizze az alkalmazás beállításait, hogy van-e biztonsági mentési lehetőség. 


Más, nem Google-alkalmazások mentése

A nem Google-alkalmazások esetében ellenőrizze, hogy ezek az alkalmazások biztonsági másolatot készítenek-e a Google Drive-ról. Például érdemes lehet egy üzenetküldő alkalmazás menteni a csevegési előzményeket. A legnépszerűbb alkalmazásoknak ez a lehetőségük lesz.

Chrome és más mobil böngészők

Ha jelszavakat vagy könyvjelzőket ment a Chrome-ba vagy egy másik mobilböngészőbe, mindenképpen jelentkezzen be minden eszközén, hogy az adatok megfelelően szinkronizálódjanak. Lépjen be a böngésző beállításaiba, és jelentkezzen be, ha még nem tette meg.