ISO fájlok DVD-re, CD-re vagy BD-re írása [10 perc]

Mit csinálsz egy ISO-fájllal, miután letöltötted? Az ISO fájl egy lemez képe, mint egy DVD, így a legtöbb esetben a használatához először USB-meghajtóra vagy lemezre kell írnia.

Az ISO képfájl megfelelő DVD-re írása egy kicsit más, mint az, hogy magát az ISO fájlt, mint bármely más fájlt, eléggé más, mint az, ha egyszerűen lemásolja az ISO fájlt a lemezre. Az író szoftverben ki kell választania a "kép írása" vagy a "kép írása" opciót, majd ki kell választania a fájlt.

Web / Derek Abella

Szerencsére a Windows újabb verziói tartalmaznak egy beépített ISO író eszközt (az alábbiakban ismertetjük), ami ezt nagyon megkönnyíti. Ha azonban a Windows régebbi verzióját használja, vagy egy dedikált eszközt szeretne, akkor nézze meg az ezek alatt található második útmutatást.

Van ISO-képe, amelyet be kell írnia, de nincs DVD-író meghajtója vagy üres lemeze? Az ISO fájl USB-meghajtóra helyezésével kapcsolatos teljes oktatóanyagért lásd: ISO fájlok USB-ra írása.


ISO képfájl írása DVD-re

A szükséges idő: Az ISO képfájl DVD-re írása nagyon egyszerű, és általában kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe. Ez az eljárás az ISO-képek CD-re vagy BD-re történő írására is alkalmas.

A következő lépések csak akkor relevánsak, ha ISO fájlt ír le Windows 10, Windows 8 vagy Windows 7 rendszerben. Ha a Windows régebbi verziójára vonatkozó utasításokra van szüksége, ugorjon a következő szakaszra.

  1. Ellenőrizze, hogy van-e egy üres lemez a meghajtóban.

    Amíg az optikai meghajtó támogatja, ez a lemez lehet üres DVD, CD vagy BD.

    Használja a lehető legkisebb méretű lemezt, mert az ISO fájlokkal írt lemez gyakran nem használható más célokra. Például, ha az Ön által használt ISO fájl csak 125 MB, ne használjon DVD-t vagy BD-t, ha olcsóbb üres CD-je van.

    Az optikai adattárolási típusok ezen áttekintése című részben található további információ arról, hogy bizonyos típusú lemezek mennyi adatot tárolhatnak.

  2. Kattintson a jobb gombbal vagy tartsa megérintve az ISO fájlt, majd válassza a lehetőséget Lemezkép írása a Windows Disc Image Burner ablak megnyitásához.

    Ha Windows 7 rendszert használ, egyszerűen kattintson duplán az ISO fájlra. Ha duplán vagy duplán koppint egy ISO-ra a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerben, a fájl virtuális lemezként lesz csatlakoztatva.

  3. Válassza ki a megfelelő CD-, DVD- vagy BD-írót a "Lemez író:" legördülő menüből.

    Bár nem mindig, általában csak egy lehetőség áll rendelkezésre: a "D:" meghajtó.

  4. választ Éget hogy az ISO képet a lemezre égesse.

    Az ISO-fájl elégetéséhez szükséges idő mind az ISO-fájl méretétől, mind a lemez-író sebességétől függ, így a kitöltése néhány másodperctől akár néhány percig is eltarthat.

    Az ISO-kép megírása előtt opcionálisan bejelölheti a "Lemez ellenőrzése az írás után" jelölőnégyzetet. Ez akkor hasznos, ha fontos az adatok integritása, például ha firmware-t ír a lemezre. Jól magyarázható, hogy ez mit jelent a How-To-Geeknél.

  5. Amikor az égés befejeződött, a lemez kiadódik a lemezmeghajtóról, és az "Állapot" leírás azt mondja: "A lemezkép sikeresen lemezre íródott."

  6. Most bezárhatja az ablakot, és az ISO fájlba fordított lemezt bármihez felhasználhatja.

Ha megnézi a lemez tartalmát, sok fájlt és mappát észlelhet. Tehát mi történt az ISO fájllal? Ne feledje, hogy az ISO fájl csak a lemez egyfájlos ábrázolása. Ez az ISO fájl tartalmazta az összes olyan információt, amelyet a lemezen lát.


ISO fájl írása DVD-re az "ingyenes ISO íróval"

A beépített Windows Disc Image Burner eszköz nem érhető el Windows Vista vagy Windows XP rendszerben, ezért egy harmadik féltől származó programot kell használnia az ISO fájl lemezre történő írásához.

Így teheti meg a Free ISO Burner nevű alkalmazással:

Az ingyenes ISO-író Windows 10, 8, 7, Vista és XP rendszereken működik, és ISO-képfájlokat ír le a létező különféle DVD-, BD- és CD-lemezek bármelyikére.

A képernyőképeket részesíti előnyben? Próbálja ki lépésről lépésre az ISO fájl kiírásához útmutatót a teljes áttekintéshez!

  1. Töltse le az ingyenes ISO Burner programot, egy teljesen ingyenes programot, amely csak az ISO fájlokat égeti meg, így valóban könnyen használható.

    A Free ISO Burner teljesen ingyenes és teljesen működőképes. A letöltési oldaluk (amelyet a SoftSea.com üzemeltet) azonban kissé trükkös. Ne hagyja, hogy a hirdetéseik megtévesszenek mást. A részletekért olvassa el az oktatóanyagunk 2. lépésében található figyelmeztetést.

    Ha másik ISO író eszközt szeretne választani, olvassa el az oldal alján található javaslatokat. Természetesen, ha ezt megteszi, a Free ISO Burnerre vonatkozó alábbi utasítások nem pontosan érvényesek.

  2. Kattintson duplán vagy koppintson az imént letöltött FreeISOBurner fájlra. Indul az ingyenes ISO író program.

    Az ingyenes ISO Burner önálló program, vagyis nem telepíti, hanem csak futtatja. Ez még egy oka annak, hogy ezt az ISO-írót előnyben részesítjük másokkal szemben, hatalmas telepítésekkel.

  3. Helyezzen egy üres lemezt a meghajtóba.

  4. Válasszon Nyisd ki a programablak teteje közelében, az üres szövegmező mellett.

  5. Keresse meg és válassza ki az üres lemezre írandó ISO fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki megerősítéséhez.

  6. Ellenőrizze, hogy a Meghajtó opció valójában az az optikai meghajtó, amelybe az üres lemezt helyezte, miközben a fenti 3. lépést hajtotta végre.

    Ha több optikai meghajtója van, akkor itt több lehetőség közül választhat.

  7. Hagyja ki a testreszabást az Opciók területen, hacsak nem tudja, mit csinál.

    Hacsak nem orvosol egy problémát, legfeljebb konfigurálhatja az új lemez kötetcímkéjét, de nem kell.

  8. választ Éget hogy elindítsa az ISO fájl írását.

    Attól függően, hogy mekkora az ISO fájl, és milyen gyors az írógépe, az ISO-írási folyamat csak néhány másodpercet vagy akár néhány percet is igénybe vehet.

  9. Amikor az égés befejeződött, a lemez automatikusan kiadja a meghajtót. Ezután eltávolíthatja a lemezt, és bezárhatja a Free ISO Burner programot.


További segítség az ISO képek lemezekre írására

Az ISO fájlok lemezre történő írásához rendelkeznie kell optikai íróval. Nem fog tudni ISO-fájlokat írni, ha csak szabványos CD-, DVD- vagy BD-meghajtóval rendelkezik.

Sok ISO fájlt az égés után indítanak el, például néhány memória tesztelő programot, jelszó-helyreállító eszközt, merevlemez-törlőt és víruskereső eszközt.

Ha nem biztos benne, hogyan kell ezt megtenni, olvassa el a Hogyan indítsuk el a számítógépet CD-ről, DVD-ről vagy BD lemezről útmutatót további információkért.

Néhány egyéb ingyenes szoftveres ISO-író program, amely a Free ISO Burner mellett elérhető, a CDBurnerXP, az ImgBurn, az InfraRecorder, a BurnAware Free, a Jihosoft ISO Maker és az Active ISO Burner.

ISO fájlt is írhat a macOS-on a Lemez segédprogram, a Finder vagy a terminál segítségével.