Hogyan szkennelhet Word dokumentumba

Nem szükséges újragépelni a dokumentumot, hogy Word fájlokká alakítsa. Legalább kétféleképpen lehet egy nyomtatott dokumentumot vagy PDF-t a Microsoft Word-ben szerkeszthető szöveggé alakítani.

A Microsoft Word legtöbb telepített asztali verziója közvetlenül meg tudja nyitni és konvertálni a PDF fájlokat szerkeszthető Word dokumentumokká. Vagy beolvashatja az oldalakat és megnyithatja a felismert szöveget a Wordben Android vagy iOS okostelefonos kamerával vagy asztali szkennerrel.

A Microsoft Word karakterfelismerési képességei a legjobban az elsősorban szöveges dokumentumokkal működnek. Például a Word valószínűleg tisztán megnyitja és átalakítja a több oldalnyi nyomtatott szövegből álló szerződést, míg a Word megküzdhet a szöveg tiszta felismerésével egy brosúrában, ahol a szöveget a képeken belül vagy azok körül nyomtatják egyetlen oszlopon kívül.


Vizsgálja meg a dokumentumokat, és nyissa meg a telepített Word alkalmazással

Szüksége lesz egy működő szkennerre, amely Windows vagy macOS rendszerre van csatlakoztatva, valamint a Word viszonylag friss verziójával. 

A Word 2019, a Word 2016, a Word 2013 és a Microsoft 365 egyaránt támogatja a PDF fájlok megnyitását és konvertálását Word dokumentumokká. Míg a Microsoft néhány utasítást kínál a PDF fájlok konvertálására szóvá a régebbi verziókhoz, például az Office 2010 és az Office 2007, a folyamat bonyolultabb.

  1. Kövesse a lapolvasó gyártójának utasításait a dokumentum PDF fájlba szkenneléséhez. Mentse el ezt a fájlt olyan helyre, amelyre emlékezni fog a számítógépén.

  2. Nyissa meg a Microsoft Word alkalmazást.

  3. választ filé > Nyisd ki, majd navigáljon a mentett PDF helyre.

  4. Válassza ki a PDF fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki. A Word megnyitja a PDF-fájlt, és a felismert szöveget átalakítja szerkeszthető dokumentumgá.

  5. Olvassa el figyelmesen az átalakított szöveget, mert egyes betűk helytelenek lehetnek. A rendszer a dokumentumban nem azonosított elemeket képként jelenítheti meg.


Használja a mobilalkalmazásokat Android vagy iPhone készülékekhez

Android vagy iOS eszközön telepítenie kell az Office Lens alkalmazást (telepítés Android vagy iOS rendszerhez) és a Microsoft Word alkalmazást (telepítés Android vagy iOS rendszerhez). Az egyes alkalmazások telepítése után érintse meg a elemet a megnyitásához, majd jelentkezzen be Microsoft-fiókjával. Miután telepítette és bejelentkezett mindkét alkalmazásba, készen áll az oldalak beolvasására.

  1. Érintse meg a gombot a megnyitáshoz Office Lens.

  2. Az alkalmazás alján állítsa a csúszkát állásba dokumentum. (A megjelenített választási lehetőségek lehetnek: tábla, dokumentum, névjegykártya és fénykép.)

  3. Helyezze el a kameráját úgy, hogy a Wordbe beolvasni kívánt szöveget rögzítse a nézeten belül. A kép rögzítéséhez érintse meg a gombot.

  4. Az oldal képének elkészítése után elforgathatja, vagy levághatja az éleit, ha szükséges. 

  5. Ha további oldalakat szeretne rögzíteni, érintse meg a kamera ikont (a bal alsó sarokban) egy másik fénykép elkészítéséhez. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg nincs több beolvasandó oldala.

  6. Érintse csinált. A rendszer megjeleníti a Mentés ide lehetőségeket.

  7. Érintse szó. (Android rendszeren ezt követően koppintania kell Megtakarítás.)

    Várja meg, amíg az alkalmazás felismeri a szöveget. Az alkalmazás jelezheti, hogy működik, ha „Várakozás az átvitelre” vagy „Átutalás”. Megjeleníti a beolvasott dokumentumot egy Word ikonnal a kijelzőn.

  8. Koppintson a dokumentumra, amely megnyitja a beolvasott fájlt egy Microsoft Word dokumentumban. Hivatkozásként a Word dokumentum tartalmazza a dokumentumban rögzített képet.

  9. Ellenőrizze a felismert szöveget, hogy megbizonyosodjon az információk pontosságáról.


Konvertálja a PDF-fájlt Word-dokumentummá

Ha nincs hozzáférése a Microsoft Word programhoz, vagy a Word verziója nem nyitja meg a PDF fájlokat, akkor valószínűleg továbbra is beolvashatja a fájlokat egy PDF fájlba Android vagy iOS eszközzel, majd a dokumentumokat konvertálhatja Microsoft Word programba.

  1. Kövesse a Dokumentumok beolvasása a telefonra vagy táblagépre című fejezet utasításait, hogy oldalait PDF-be rögzítse.

  2. Ezután használjon egy webszolgáltatást, például a CloudConvert.com vagy a FileZigZag.com, hogy feltöltse a PDF-fájlt, konvertálja Word dokumentum formátumba, majd töltse le és mentse el a rendszerébe.

  3. Az átalakítás után nyissa meg a .doc vagy .docx fájlt a Microsoft Word programban a fájl pontosságának ellenőrzéséhez.