A beépített kamera letiltása a Windows rendszerben

A legtöbb számítógép beépített kamerákkal rendelkezik, amelyeket az alkalmazások és a szolgáltatások önmagukban aktiválhatnak, ha a felhasználók megadják a megfelelő engedélyeket. Ha az adatvédelem aggodalomra ad okot, érdemes teljesen kikapcsolnia a számítógépen az integrált webkamerát.

Nem akarja, hogy a rosszindulatú programok átvegyék a kamera irányítását, hogy kémkedjenek ön és otthona ellen. Ha szülő vagy, akkor más oka van annak, hogy le akarod tiltani a webkamerát, és mindez a gyerekeid biztonságához kapcsolódik. Az azonnali üzenetküldés és az interaktív weboldalak, amelyek laptop kamerákat használnak, nem mindig gyermekbarátok és nem megfelelőek, és eldöntheti, hogy a webkamera letiltása egy adott webhely számára a legjobb módszer a gyermekek és személyazonosságuk védelmére.

Szerencsére az integrált webkamera letiltása nem időigényes folyamat.

Az utasítások a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

Ha külső webkamerája van, akkor annak letiltása egyszerű: húzza ki az USB-kábelt, amely a kamerát a számítógéphez köti. Ha szülő vagy, helyezd a fényképezőgépet egy biztonságos helyre, ahol a gyerek nem fogja megtalálni.


A webkamera letiltása Windows 10 vagy Windows 8 rendszerben

A számítógépébe épített webkamera biztonsági aggályait nem lehet figyelmen kívül hagyni. A magánélet védelmének egyik módja a webkamera teljes kikapcsolása. Egy másik módszer a webkamera kikapcsolása mindenhez, kivéve azt az egy vagy két webhelyet, amelyhez hozzáférni szeretne.

Így kapcsolhatja ki teljesen a webkamerát a Windows 10 számítógépén:

  1. Kattintson a jobb gombbal a Windows 10-re Rajt gombot és válassza ki Eszközkezelő.

  2. A megnyíló Eszközkezelő ablakban válassza ki a kibontandó nyílt Képalkotó eszközök.

  3. Kattintson a jobb gombbal a fényképezőgép nevére, és válassza a lehetőséget Az eszköz kikapcsolása.

    Valószínűleg ki kell bővítenie a Képkezelő eszközök kategória a fényképezőgép megtekintéséhez. Ehhez kattintson a kategória nevétől balra található jobbra mutató nyílra. Ez megnyitja a kategóriát, és megjeleníti a kategória összes eszközét.

  4. Ha megerősítést kérnek, válassza a lehetőséget Igen.

A fényképezőgép minden alkalmazáshoz és szolgáltatáshoz ki van kapcsolva. Ha valaha is újra használni szeretné, térjen vissza a Eszközkezelő ablakot és kattintson Eszköz engedélyezése amikor jobb gombbal kattint a fényképezőgép nevére.


Webkamera letiltása a Windows 10 rendszerben a kiválasztott szolgáltatásokhoz

Ha nem akarja teljesen letiltani a webkamerát, megadhatja, hogy mely alkalmazások és szolgáltatások férhetnek hozzá, és melyek nem.

Windows 10 esetén:

  1. Válassza ki a beállítások ikon a Rajt menüben.

  2. Válasszon Adatvédelem.

  3. Ban,-ben Háló szakaszban állítsa be a csúszkát Engedélyezze az alkalmazások számára a kamera elérését hoz On bizonyos alkalmazások és szolgáltatások hozzáférésének engedélyezéséhez.

  4. Koppintson a listában lévő egyes alkalmazások vagy szolgáltatások melletti csúszkára, hogy egyes alkalmazások és szolgáltatások hozzáférhessenek a webkamerához, miközben megakadályozzák mások hozzáférését. 

Ez az opció akkor hasznos, ha csak a gyermekei által használt közösségi médiára vagy csevegőhelyekre kíván kamerakorlátozásokat beállítani.

Sajnos ez az opció letiltja a fényképezőgép használatát az összes olyan webhelyen, amelyet a böngészőben meglátogat, így ha vannak olyan webhelyek, amelyekkel webkameráját szeretné használni, vagy amire szüksége van, akkor ez megakadályozhatja a használatát.


Webkamera letiltása Windows 7 rendszerben

A számítógép webkamerájának letiltása Windows 7 rendszerben:

  1. Menj a Rajt menüt az asztalon, és kattintson a gombra Control Panel.

  2. választ Hardver és hang.

  3. Válasszon Eszközkezelő.

  4. választ Képkezelő eszközök és kattintson duplán a webkamerára a listában.

  5. Kattints a Vezető Lapot és válassza ki Kikapcsolja a webkamera letiltásához.

  6. Válasszon Igen amikor megkérdezik, hogy valóban ki akarja-e kapcsolni a webkameráját.