Az iPhone kamera nem működik? Próbálja ki ezeket a javításokat

Az iPhone kamerája a szoftver és a hardver kombinációja, így ha valami működik, meg kell vizsgálnunk, hogy hol a probléma.

Kezdjük a szoftverrel, majd áttérünk a hardverre.

Kaique Rocha / Pexels


iPhone Camera Software hibaelhárítás

  • Tesztelés a FaceTime segítségével

    Talán az első és a hátsó kamerák tesztelésének leggyorsabb módja a FaceTime kb. Indítsa el az alkalmazást egy barátjával, és próbáljon váltani az első és a hátsó kamera között. Ez valóban a tökéletes alkalmazás mindkét kamera teszteléséhez.

  • Zárja be az alkalmazást

    A fényképezőgép problémája lehet, hogy csak maga a kamera alkalmazás. Akár lefagyott, akár nem megfelelően töltődött be, az alkalmazás bezárásával mindenre szükség lehet. Előfordulhat, hogy kényszerítenie kell a kilépést az alkalmazás teljes bezárásához. 

  • Indítsa újra az iPhone készüléket

    Bár a telefon újraindítása valószínűtlen megoldásnak tűnhet, meglepődne, hogy ez hányszor oldja meg a legegyszerűbb problémákat. Amikor újraindítja iPhone készülékét, törli az ideiglenes memóriát az esetleges hibákról vagy a letett alkalmazásokról. Az újraindítás újrakezdi iPhone-ját, mintha csak bekapcsolta volna. Bár sok informatikai ember viccelődik a dolgok kikapcsolásáról be, ez valóban sok problémát megold.

  • Frissítse a szoftvert

    A legtöbb fejlesztő, beleértve az Apple-t is, folyamatosan fejleszti és javítja az alkalmazásokat, sőt az operációs rendszert (iOS) is a telefonján. A kamerával kapcsolatos problémák csupán elavult szoftverek lehetnek. Ellenőrizheti, hogy a fényképezőgép-alkalmazás rendelkezik-e javításokkal vagy új kiadásokkal az App Store-ban. Azt is láthatja, hogy az Apple kiadott-e itt új javítást vagy operációs rendszert. A legtöbb vállalat megpróbálja kijavítani a hibákat a jelentésekben vagy rendszeres időközönként.

  • Állítsa vissza az iPhone alapértelmezett beállításait

    Előfordul, hogy Ön vagy egy másik alkalmazás megváltoztathatja iPhone beállításait, aminek következtében a fényképezőgép vagy a kameraalkalmazás leáll vagy hibásan működik. Az egyik lehetőség ennek a lehetőségnek a kiküszöbölésére az iPhone összes beállításának visszaállítása. Az a szép dolog az iPhone készülékkel, hogy visszaállíthatja a beállításokat anélkül, hogy elveszítené az összes adatot, fényképet és egyéb személyes dokumentumot. Szinte olyan, mint a gyári beállítások visszaállítása, minden gond nélkül, ha mindent újratöltünk és biztonsági másolatot készítünk. Ez különbözik az iPhone „törlésétől” (amely törli az adatait), de a lépések nagyon hasonlóak.

    1. iPhone X, 8, 7, 6
    2. Érintse beállítások.
    3. Érintse általános.
    4. Érintse vissza.
    5. Érintse Reset All Settings.
    6. A párbeszédpanelen koppintson a ikonra Reset All Settings.
  • Törölje meg az iPhone-t

    Az Apple-vel való kapcsolatfelvétel előtt az egyik utolsó próbálkozás a telefon gyári beállításainak visszaállítása. Lehet, hogy egy teljesen újrakezdés vagy az iPhone gyári helyreállítása jelenti az egyetlen megoldást a problémára.

    Ez letörli minden telefonon, ezért ellenőrizze, hogy biztonsági másolatot készített-e az adatokról.

  • Ideális esetben e lépések egyike segített. Ha nem, itt az ideje, hogy vessen egy pillantást a hardverre.


Hardveres kérdések

A hardverproblémákat gyakran könnyű diagnosztizálni. Itt kell keresni.

  • Lencseelzáródás

    Bármennyire nyilvánvalóan hangzik is, az objektív elzáródása az egyik leggyakoribb ok, amiért az iPhone kamerája nem készít képeket. Először ellenőrizze, hogy a keze vagy az ujjai nem akadályozzák-e az objektívet. Különösen akkor könnyű ezt megtenni, ha izgatja a tökéletes felvétel elkészítését. Másodszor, ellenőrizze, hogy a telefon tokja részben vagy egészben blokkolja-e az objektívet. Egyes esetek könnyen fejjel lefelé telepíthetők, mivel az iPhone egyszerű téglalap alakú.

  • Piszkos lencse

    Sokunkhoz hasonlóan zsebekbe, pénztárcákba és táskákba tesszük telefonjainkat, mindezt úgy, hogy az objektív ki van téve annak, ami a lencsét beszennyezi. Vegyen egy tiszta mikroszálas kendőt, és törölje le az objektívet. A piszkos lencse a fókuszt is befolyásolja, és a képek elmosódnak. Tehát, ha homályos fényképei vannak, vagy a fényképezőgép nem fog megfelelően fókuszálni, egy gyors törlés kijavíthatja az iPhone-t.

  • Túlmelegedés

    Csakúgy, mint bármely technológia vagy készülék esetében, ha túl meleg lesz, akkor a dolgok hibásan működnek. Minden telefonon, ha a telefon túlmelegszik, valamilyen képernyőn megjelenő üzenetet kell kapnia arról, hogy az iPhone használatának meg kell hűlnie. Ha látta ezt az üzenetet, kapcsolja ki néhány percig az iPhone készülékét, hogy esélye legyen kihűlni. Ha még nem látta ezt az üzenetet, és iPhone-ja meleg tapintású, folytassa és kapcsolja ki. Már 10 perc alatt is változhat a telefon hőmérséklete. Ha azonban ismét túlmelegedni kezd, keresse meg a helyi Apple üzletet vagy webhelyet a javítással csere érdekében.

  • A Flash nem működik

    A flash problémák lehetnek hardverek vagy szoftverek. A szoftver ellenőrzéséhez ellenőrizze, hogy nem kapcsolta-e ki a vakut az alkalmazásban. Nézze meg a képernyő tetején található villámtól jobbra, és győződjön meg arról, hogy a Be ki van jelölve. Miután megerősítette, hogy be van kapcsolva, akkor a vaku gyors tesztelésével bekapcsolja a zseblámpát.

  • Ha még mindig nem működik, akkor további diagnosztika céljából fel kell utazni az Apple Store-ba.