Emoji hozzáadása az iPhone billentyűzethez

A hangulatjelek iPhone-on történő használatával elküldheti az ikonikus aranyos és hasznos arcokat, ikonokat és egyéb szimbólumokat. Ha nem tud kifejezni valamit szöveggel, akkor egy hangulatjel-billentyűzetet használhat a telefonján a lényeg átadásához.

Több tucat alkalmazás adhat hangulatjeleket iPhone-jához, de nincs szüksége alkalmazásra. Telefonja több száz hangulatjelet tartalmaz, amelyek mindegyike elérhető és teljesen ingyenes, ha engedélyezi a beépített hangulatjel-billentyűzetet.

Ezek az utasítások az iPhone 7, iPod touch és iPad eszközökön működnek, amelyek iOS 12 vagy újabb verzióval rendelkeznek. A képernyőképek egy iOS XNUMX-t használó iPhone-ról származnak.


Az Emoji engedélyezése iPhone-on

Emoji hozzáadásához iPhone-jához telepítsen egy új billentyűzetet, amely ugyanolyan egyszerű, mint az emoji billentyűzet kiválasztása a telefon beállításaiból.

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Ugrás általános > Billentyűzet.

  3. választ billentyűzetek > Új billentyűzet.

  4. Húzza végig a listát, amíg meg nem találja Emoji, majd érintse meg az engedélyezéséhez.

A billentyűzetek képernyőn megjelenik az iPhone kezdeti beállításakor kiválasztott nyelvi billentyűzet, valamint az emoji billentyűzet. Ez azt jelenti, hogy az emoji engedélyezve van és használatra kész.


Az Emoji használata iPhone-on

Az iPhone-jához hozzáadott emoji segítségével gyakorlatilag bármilyen alkalmazásba beírhatja ezeket a szimbólumokat. Nem fog minden alkalmazásban működni, mert egyesek egyéni billentyűzetet használnak, de mások, például az Üzenetek, a Jegyzetek és a Mail működni fognak.

Hogyan írhatunk hangulatjeleket

Nyitott billentyűzet mellett válassza az arc vagy a földgömb ikont a billentyűzet alatt (iPhone X esetén) vagy a szóköz bal oldalán az emoji menü eléréséhez.

Az összes emoji megtekintéséhez görgessen jobbra, vagy válasszon egy ikont az alján, hogy az emoji kategóriához ugorjon (a kategóriákat az iOS 8.3-ban vezették be). Egy hangulatjel beszúrása egy üzenetbe annyi egyszerű, mint kiválasztani azt a helyet, ahová szeretné, majd megérinti az emojit a tálcáról.

Az emoji billentyűzet elrejtéséhez és a normál elrendezéshez való visszatéréshez érintse meg a földgömböt vagy az ábécé gombot.


A multikulturális emoji használata

Évek óta az iPhone-on elérhető emoji szabványos készlet csak fehér vonásokat tartalmazott, például a fehér arcokat és a fehér kezeket. Az Apple a hangulatjeleket irányító Unicode Consortiummal együttműködve módosította a szabványkészletet, hogy a változatosabb választékot tükrözze.

A multikulturális lehetőségek megtekintéséhez azonban billentyűzet trükköt kell végrehajtania. Itt van, hogyan:

Ezek a lépések az iOS 8.3-as vagy újabb verziójú eszközökre vonatkoznak.

  1. Nyissa meg az emoji billentyűzetet egy olyan alkalmazásból, amely támogatja azt.

  2. Keressen egy hangulatjelet, amely egyetlen emberi arc vagy kéz, és érintse meg és tartsa lenyomva.

  3. Ha az új menü látható, csúsztassa az ujját felfelé a panelre, hogy ráérjen a használni kívánt hangulatjelre, majd emelje fel az ujját a rejtett hangulatjel behelyezéséhez.

Hogyan szerezzünk iPhone Emojis-t az Android-hoz


Az Emoji billentyűzet eltávolítása

Ha úgy dönt, hogy többé nem kívánja használni az emoji-t, és el szeretné rejteni a billentyűzetet, akkor térjen vissza a billentyűzet beállításaihoz a módosítás elvégzéséhez.

Ezek az utasítások bemutatják, hogyan lehet az emoji billentyűzetet elrejteni, és nem törölni, így később bármikor újra engedélyezheti.

  1. Nyissa meg a beállítások app és menjen általános > Billentyűzet > billentyűzetek.

  2. Érintse szerkesztése tetején, majd válassza a mellette lévő piros mínusz gombot Emoji.

  3. választ töröl.