Emoji hozzáadása az állapotfrissítésekhez és megjegyzésekhez

A Facebook hangulatjelek és hangulatjelek az évek során egyre könnyebben használhatók, mivel a közösségi hálózat kattintható menüket adott hozzá, amelyek megkönnyítik a felhasználók számára a szórakoztató arcok, szimbólumok és tárgyak beillesztését anélkül, hogy bármilyen kódot ismernének.

A kezdeti időkben a Facebook-felhasználók korlátozott számú hangulatjelet választottak, de most egy hatalmas menü tele van emoji-kkal, amelyek közül válogathat, amikor állapotfrissítéseket készít, megjegyzéseket tesz közzé és privát üzenetekben cseveg.

Ezek az utasítások a Facebook asztali és mobil verzióira vonatkoznak.


Hogyan lehet hozzáadni a Facebook Emoji-t egy állapotfrissítéshez

A Facebook az állapot közzétételi mezőjében van egy emoji legördülő menü.

  1. Először állítson össze egy új Facebook állapotfrissítést. Kattintson a Mire gondolsz? állapotsor mezőbe írja be, amit be szeretne venni a frissítésbe, vagy hagyja üresen, ha csak hangulatjeleket szeretne küldeni.

  2. Kattintson egy kis Smiley Face ikonra a frissítés állapotának jobb alsó részén egy új menü megnyitásához.

  3. Válassza ki a Facebook-állapotába beilleszteni kívánt emojit. A menü alján található egyes kategóriákra kattintva gyorsan áttérhet más típusú hangulatjelekre, vagy végiglapozhatja a hatalmas listát, és időt szánhat a kedvencek kiválasztására. Ha befejezte az emoji hozzáadását a szövegmezőhöz, kattintson ismét a kis Smiley Face-re a menü bezárásához, és folytassa a bejegyzés frissítését, ha úgy kívánja, hogy bármilyen emoji mögé vagy elé szöveget ad.

  4. Ha elkészült, kattintson a gombra állás gombra az emoji és az állapotfrissítés közzétételéhez, hogy az összes Facebook-ismerőse láthassa.

    A Facebook mobilalkalmazás nem támogatja pontosan az emoji-t, mint az asztali verzióban. Azonban a legtöbb telefon rendelkezik beépített emoji támogatással. Keressen egy Smiley Face-t a billentyűzeten található szóköz mellett. Koppintson rá egy hangulatjel kereséséhez és mobileszközbe történő beillesztéséhez.


    Az Emoji használata a Facebook-megjegyzésekben és a privát üzenetekben

    Az emoji elérhető a Facebook megjegyzés rovatában, valamint a Facebook és a Messenger privát üzeneteiben is:

  5. Kattintson a megjegyzés rovat bárhová szeretné feltölteni az emoji-t.

  6. Használja a kis Smiley Face-t ikon a megjegyzés mező alatt az emoji menü megnyitásához. Válasszon ki egy vagy több hangulatjelet, és azonnal beillesztik őket a megjegyzés mezőbe.

    Ha a Messenger programot használja a számítógépén, vagy ha van egy üzenete a Facebookon, akkor az emoji menü a szövegdoboz jobb oldalán található.

  7. Kattintson a Smiley Face elemre ikon ismét a menü bezárásához és a megjegyzés befejezéséhez. Hozzáadhat szöveget bárhová, tetszés szerint, az emoji előtt vagy után, vagy átugorhatja a szöveg használatát. A megjegyzést a belép kulcs.


Az emoji használata a Facebook Messenger for Mobile alkalmazásban

A Messenger alkalmazást használja telefonján vagy táblagépén? Szinte ugyanúgy juthat el az emoji menübe:

  1. Érintse meg annak a beszélgetésnek a megnyitásához, amelyben hangulatjelet szeretne használni, vagy indítson egy teljesen újat.

  2. Válaszd a kis Smiley Face-t ikonra a szövegdoboz jobb oldalán.

  3. A szövegmező alatt megjelenő új menüben lépjen a EMOJI fülre. Az EMOJI fül első oldalán a legutóbb használt hangulatjelek láthatók. Húzza jobbra az összes lehetőség megtekintéséhez.

  4. Válasszon ki egy hangulatjelet, vagy válasszon többet úgy, hogy folytatja a megérintést anélkül, hogy kilépne a menüből.

  5. Érintse meg a Ismét Smiley Face a menü bezárásához és az üzenet szerkesztésének folytatásához.

  6. Érintse meg a Küldés gombot az üzenet küldéséhez hangulatjelekkel.


Egyéb képmegosztási lehetőségek

Amikor állapotfrissítést tesz közzé a Facebookon, a szövegmező és az emoji menü alatt található egy menü, amely érdekelheti.

E lehetőségek többségének semmi köze nincs az emojihoz, és lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat hajtson végre, mint például a barátok megcímkézése a bejegyzésben, szavazás indítása és bejelentkezés egy közeli helyre.

Ha azonban képet szeretne elhelyezni egy kis hangulatjel-szerű ikon helyett, használja a Fotó / Videó gomb. Hasonlóképpen a GIF opció hasznos, ha ezeket hozzá szeretné adni az állapotfrissítéséhez emoji helyett, vagy emoji mellett.

Ha a Facebook mobilalkalmazást használja, keresse meg a Érzés / tevékenység opció az állapot szövegmező vagy a Smiley Face ikon a megjegyzés szövegmező mellett az ilyen típusú ikonok és képek beszúrásához, ha eszközöd nem támogatja az általad követett hangulatjelet.