Az „iPhone le van tiltva” hiba elhárítása

Ha az iPhone nem oldja fel a képernyőt, és az iPhone letiltva üzenetet jeleníti meg, akkor aggódhat, hogy komoly problémája van a készülékével. A probléma azonban valószínűleg nem olyan súlyos, mint amilyennek látszik. Ha iPhone (vagy iPad vagy iPod touch) készüléke le van tiltva, ez a cikk elmagyarázza, mi történik és hogyan lehet javítani.

Ezek az utasítások az összes iPhone, iPod touch és iPad modell esetében működnek.

Web / Miguel Co


Az iPhone letiltott hiba okai

Bármely iOS-eszközt (iPhone, iPad vagy iPod touch) letilthat, de a látott üzenetek néhány különböző formában érkeznek. Néha kap egy sima iPhone letiltva üzenetet. Máskor az üzenet arra kéri, hogy próbálkozzon újra 5 perc múlva, vagy csatlakozzon az iTunes-hoz. Az ok szinte mindig ugyanaz: Túl sokszor helytelen jelszót adtak meg.

A jelszó olyan biztonsági intézkedés, amely megköveteli számozott jelszó megadását az eszköz feloldásához. Ha egymás után hatszor rossz jelszót ad meg, az eszköz reteszelődik, és megakadályozza, hogy további kódokat próbálkozzon. Ha többször hibás belépési kódot ad meg, az eszköz úgy értelmezi, hogy megpróbálja feltörni vagy betörni. A telefon letiltása megakadályozza az ilyen tevékenységeket.

Az eszközök beállíthatók az adatok törlésére 10 helytelen jelszó-kísérlet után. Bár rendkívüli, ez a beállítás a legjobb módszer a bizalmas adatok védelmére. Ha Touch ID-t használ, egy másik probléma - az 53-as hiba - megakadályozhatja a telefon elérését.


A letiltott iPhone, iPad vagy iPod javítása

Nem számít, hogyan volt letiltva iPhone, iPod vagy iPad készüléke, annak kijavítása viszonylag egyszerű. Ugyanazok az opciók, amelyeket követ, amikor elfelejti a jelszavát. Hátránya, hogy vissza kell állítania a készüléket.

A visszaállítás azt jelenti, hogy a meglévő adatokat biztonsági másolattal helyettesítik. Ez az utolsó biztonsági mentés óta hozzáadott adatok elvesztését eredményezi. Annál is inkább indokolt az adatok rendszeres biztonsági mentése.

A letiltott iPhone, iPad vagy iPod javításának négy fő lehetősége van:

  1. Állítsa vissza az iPhone-t biztonsági mentésből. Az első lépés, amelyet meg kell próbálnia, az eszköz visszaállítása biztonsági másolatból az iTunes segítségével. Ha már nem használja az iTunes alkalmazást, van mód visszaállítani biztonsági másolatból iTunes nélkül. A telefon visszaállítása megoldhatja a letiltott problémát, de elveszít minden olyan adatot, amely nem szerepel az utolsó biztonsági másolatban.

  2. Használja a helyreállítási módot. Ha ez nem működik, vagy ha soha nem szinkronizálta készülékét az iTunes alkalmazással, használja a Helyreállítási módot. Ismét elveszítheti a hozzáadott adatokat az eszköz utolsó biztonsági mentése után.

  3. Használja a DFU módot. Ha a fenti módszerek nem működnek, próbálja ki a DFU módot - a helyreállítási mód egy szélesebb körű változatát.

  4. Az adatok törléséhez használja az iCloud vagy a Find My iPhone alkalmazást. Vagy jelentkezzen be az iCloudba az interneten, vagy töltse le az iPhone keresése alkalmazást egy másik iOS-eszközre. Jelentkezzen be iCloud-felhasználónevével és jelszavával. A Find My iPhone eszközzel keresse meg eszközét, majd távolról törölje azt. Ezzel törli az eszközön lévő adatokat, és visszaállítja azokat, hogy újra hozzáférhessen hozzájuk. Csak akkor próbálkozzon ezzel, ha minden adata biztonsági másolatot tartalmaz. Ha biztonsági másolatot készít az adatairól az iCloud vagy az iTunes alkalmazásba, visszaállíthatja azokat az adott forrásból.

Ha 4013 hibát tapasztal, amikor megpróbálja helyreállítani iPhone-ját, akkor többféleképpen is megoldhatja ezt a problémát.


Hogyan lehet elkerülni a fogyatékkal élő iPhone megszerzését

A letiltott iPhone használata bosszantó és kényelmetlen, ezért mindent meg kell tennie, hogy ne fordulhasson elő újra.

Két lehetőséged van:

  • Állítson be új, könnyebben megjegyezhető jelszót. Ha emlékszik a jelszavára, és nem kell kitalálnia, akkor kevésbé valószínű, hogy rossz jelszót ír be, ami letiltott iPhone-hoz vezet.
  • Használja a Touch ID vagy az Arc ID azonosítót. Ha ezek az opciók engedélyezve vannak, akkor nem kell megadnia a jelszavát. Csak mutasd meg az arcodat, vagy pásztázd az ujjadat, és eszközöd felold.