A 22. hibakód javítása: Ez az eszköz le van tiltva

A Code 22 hiba az Eszközkezelő számos hibakódjának egyike. Akkor jön létre, amikor egy hardvereszköz le van tiltva az Eszközkezelőben.

A legtöbb esetben ez azt jelenti, hogy az eszközt kézzel tiltották le, de láthatja azt is, ha a Windows a rendszererőforrások hiánya miatt kénytelen letiltani az eszközt.

Ez a hiba bármely, az Eszközkezelő által kezelt hardvereszközre vonatkozhat, függetlenül a Windows operációs rendszertől, legyen az Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP stb.


22. kód hibák

A hiba szinte mindig a következő módon jelenik meg:

Ez az eszköz le van tiltva. (22. kód)

Az ehhez hasonló Eszközkezelő hibakódok részletei elérhetők az Eszköz tulajdonságai területen az Eszköz állapota területen. Az eljutáshoz olvassa el az Útmutatónkat az Eszköz állapotának megtekintéséről az Eszközkezelőben.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a Windows 22 más részén látja a Code XNUMX hibát, akkor valószínűleg egy rendszer hibakódja van, amelyet nem szabad Eszközkezelő problémaként elhárítani.


Hogyan lehet kijavítani a Code 22 hibát

  1. Engedélyezze az eszközt. Mivel az Eszközkezelőben a Code 22 hiba leggyakoribb oka az, hogy az eszközt manuálisan letiltották, próbálja meg manuálisan engedélyezni.

    Legtöbbször ez megoldja a problémát, de ne aggódjon, ha nem. Ez annyit jelent, hogy a látott hibát valamivel ritkább valami okozta.

  2. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. Mindig fennáll annak az esélye, hogy a látott hibát a hardver átmeneti problémája okozta. Ha igen, lehet, hogy a számítógép újraindításához szükséges minden a javításhoz.

    Az újraindítás bevett gyakorlat mindenféle számítógépes probléma kijavítására (lásd miért), így nem meglepő, hogy bármi megoldható, ami a Code 22 hibát okozza.

  3. Telepített egy eszközt vagy módosított az Eszközkezelőben közvetlenül a hiba megjelenése előtt? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel az Ön által végrehajtott változás okozta a hibát. Ha lehet, vonja vissza a változtatást, indítsa újra számítógépét, majd ellenőrizze újra a Code 22 hibát.

    A végrehajtott módosításoktól függően néhány megoldás a következőket tartalmazhatja:

    • Az újonnan telepített eszköz eltávolítása vagy újrakonfigurálása
    • Visszatérés az illesztőprogramra a frissítést megelőző verzióra
    • A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja az Eszközkezelővel kapcsolatos legutóbbi módosításokat
    • Telepítse újra az eszköz illesztőprogramjait. Az egyik lehetséges megoldás az eszköz illesztőprogramjának eltávolítása, majd újratelepítése.

     Ha egy USB-eszköz a Code 22 hibát generálja, akkor az illesztőprogram újratelepítésének részeként távolítsa el az Eszközkezelő hardverkategóriájának Universal Serial Bus vezérlők kategóriájába tartozó összes eszközt. Ez magában foglal minden USB-háttértárat, USB Host Controller-t és USB Root Hub-ot.

    Az illesztőprogram megfelelő újratelepítése a fent hivatkozott utasítások szerint nem egyenlő az illesztőprogram egyszerű frissítésével. A teljes illesztőprogram újratelepítése magában foglalja a jelenleg telepített illesztőprogram teljes eltávolítását, majd a Windows újratelepítését a semmiből.

  4. Frissítse az eszköz illesztőprogramjait. Az is lehetséges, hogy az eszköz legújabb illesztőprogramjainak telepítése kijavíthatja a Code 22 hibát. Ha az illesztőprogramok frissítése eltávolítja, akkor ez azt jelenti, hogy az előző lépésben újratelepített tárolt Windows illesztőprogramok vagy megsérültek, vagy nem megfelelő illesztőprogramok voltak.


  5. CMOS törlése. Ha a Windows-nak le kellett tiltania az eszközt, és a rendszererőforrások hiánya miatt a Code 22 hibát generálta, a CMOS törlése megoldhatja a problémát.

  6. Frissítse a BIOS-t. Egy másik lehetőség az, hogy egy újabb BIOS-verzió jobban átadhatja a rendszererőforrás-kezelést a Windows-nak, kijavítva a hibát.

  7. Vigye a készüléket az alaplap másik bővítőhelyére, természetesen feltételezve, hogy a hibás hardver valamilyen bővítőkártya.

    Ha a Code 22 hibát a kártya számára rendelkezésre álló rendszerszintű erőforrások hiánya okozza, a probléma áthelyezésével az alaplap másik nyílásába kerülhet. Ez nem olyan gyakori helyzet az újabb hardverek és Windows verziók esetében, de lehetséges és egy egyszerű hibaelhárítási lépés.

  8. Cserélje ki a hardvert. Magának az eszköznek a problémája lehet a hiba kiváltó oka, ebben az esetben a hardver cseréje a következő logikus lépés. Bár nem valószínű, egy másik lehetőség az, hogy az eszköz nem kompatibilis az Ön Windows verziójával. A Windows HCL-t mindig ellenőrizheti.

Ha biztos abban, hogy a hardver megfelelően működik és megfelelően van konfigurálva, akkor fontolja meg a Windows javítási telepítését. Ha ez nem működik, próbálkozzon a Windows tiszta telepítésével. A hardver cseréje előtt sem javasoljuk, hogy tegye meg, de előfordulhat, hogy meg kell próbálnia őket, ha más lehetősége nincs.