0x8007045d hiba: Mi ez és hogyan javítható

A 0x8007045d hibakód megjelenhet a Windows összes verziójában, ha egy eszköznek nehézségei vannak a fájlok megfelelő megtalálásában vagy olvasásában. Ez általában egy alkalmazás vagy a Windows frissítése során történik. Ugyanakkor a 0x8007045d hibakód is ismert egy hibás fájlátvitel vagy a rendszer biztonsági mentése során.


Hogyan jelenik meg a 0x8007045d hibakód

A 0x8007045d hibakód megjelenhet egy előugró hibaüzenetben és a Windows 10 egyes részeiben, amikor fájlokat ér el, vagy a frissítés folyamatban van. Az alábbiakban két példa található a 0x8007045d hiba megjelenésére:

  • A kérést I / O eszközhiba (0x8007045D) miatt nem sikerült végrehajtani. A probléma megoldása után futtassa újra.
  • A Windows nem tudja telepíteni a szükséges fájlokat. Ellenőrizze, hogy a telepítéshez szükséges összes fájl rendelkezésre áll-e, és indítsa újra a telepítést. Hibakód: 0x8007045D

Lucas Racasse / PhotoAlto Agency RF gyűjtemények / Getty Images


0x8007045d hiba okai

A 0x8007045d hibakód akkor fordul elő, amikor a számítógépnek nehézségei vannak egy folyamat során elérni vagy elolvasni a szükséges fájlokat. Ennek oka lehet sérült Windows rendszerleíró adatbázis, sérült rendszer- vagy programfájlok, hiányos fájlletöltés, hibás memóriamodulok vagy sérült tárolóeszköz, például külső merevlemez, USB-meghajtó, CD vagy DVD.

0x8007045d hiba elhárítása

Mivel a 0x8007045d hibakódot szoftver- és hardverproblémák válthatják ki, számos stratégia próbálkozhat a kezelésével.

  1. Indítsa újra a Windows rendszert. Ennek az alapműveletnek a szokása a legtöbb véletlenszerű számítógépes hiba kijavítása, ezért érdemes bármikor kipróbálni, ha technikai problémákkal találkozik.

    Győződjön meg róla, hogy a megfelelő módon indította újra a Windows számítógépet. Helytelen végrehajtása problémákat okozhat.

  2. Frissítse a Windows rendszert. A Windows frissítés telepíti a legújabb szolgáltatásokat és biztonsági javításokat. Ezenkívül megvizsgálja az eszközt sérült fájlok és hibák után, és kijavítja ezeket a fájlokat és hibákat.

    Új Windows-frissítés kereséséhez lépjen a következő helyre: beállítások > Frissítés és biztonság > Frissítések ellenőrzése. Győződjön meg arról, hogy a Windows-eszköz csatlakoztatva van-e egy áramforráshoz, mivel egyes frissítések eltarthatnak egy ideig, különösen, ha hosszú idő telt el a legutóbbi frissítés óta.

  3. Csatlakoztassa újra a meghajtót. Ha egy külső meghajtón, például USB-meghajtón vagy DVD-n lévő fájlok elérésekor találkozik ezzel a hibával, válassza le a Windows számítógépről, dugja be és próbálja meg újra a feladatot.

  4. Tisztítsa meg a CD-ket és DVD-ket. A 0x8007045d hibaüzenet mögött szürkés ujjlenyomatok lehetnek. Ha a lemezek piszkosak, előfordulhat, hogy a számítógép lemezmeghajtója nehezen olvassa el az adatokat megfelelően. Adja meg a lemez tisztítását a megfelelő módon, és próbálja meg újra a feladatot.

  5. Javítsa a CD-ket és DVD-ket. Ha egy CD vagy DVD megrepedt vagy megkarcolódott, nincs olyan tisztítás, amely újra olvashatóvá tenné. Ehelyett próbálja meg kijavítani. Számos módszer bevált.

    Ha nem akarja megjavítani a lemezt, próbálja ki a professzionális lemezjavító készletet. Ezek viszonylag megfizethetőek, és általában elvégzik a munkát.

    Ha biztos abban, hogy a hibát sérült lemez okozta, és nem tudja kijavítani, akkor a legjobb megoldás az lehet, ha cserelemezt rendel a szállítótól.

  6. Próbálja ki az alternatív USB-portot. A kikötő megsérülhet. Ha van egy másik USB-port a Windows-eszközén, próbálja ki azt is.

  7. Vigye a fájlokat a számítógépére. Ha külső meghajtóról vagy lemezről telepít egy alkalmazást vagy frissítést, és a 0x8007045d hibaüzenetet kapja, másolja a megfelelő fájlokat a számítógépére, és futtassa onnan a telepítést vagy a frissítést.

  8. Töltse le újra a fájlokat. Előfordulhat, hogy a megnyitott fájlok az első letöltés során megsérültek. Ennek oka lehet gyenge vagy hibás internet-kapcsolat, vagy a webhely szerverén jelentkező probléma. Ha teheti, törölje a fájlokat, majd töltse le újra a fájlokat.

    Egyszerű módja annak megállapítására, hogy a fájlok megfelelően lettek-e letöltve, ha összehasonlítja a fájl méretét a hivatalos weboldalon felsoroltakkal. Ha egy telepítési fájl állítólag 800 MB, de a letöltés után csak 200 MB, akkor valami nem működik megfelelően.

  9. Vigye át a fájlokat a felhőn keresztül. Ha nem fér hozzá a fájlokhoz külső meghajtóról, előfordulhat, hogy a lemezmeghajtó fizikailag megsérült, és semmilyen tisztítás nem oldja meg a problémát. Ennek kikerüléséhez küldje el a fájlokat számítógépére egy felhőszolgáltatás, például a Google Drive, a Dropbox vagy a OneDrive segítségével.

    Ha nem rendelkezik felhőszolgáltatási fiókkal, akkor a fájlokat egy e-mail üzenethez csatolva helyezze át a fájlokat a számítógépére.

  10. Frissítse az illesztőprogramokat. Ez a folyamat kijavíthatja a helyi és a külső meghajtókkal kapcsolatos hibákat.

  11. Ellenőrizze a meghajtót, hogy nincs-e benne hiba. A Windows rendelkezik beépített eszközzel, amely a meghajtókat hibákat vizsgálja és kijavítja a hibákat. A beolvasás csak néhány percet vehet igénybe. Figyelmeztetést kapunk a beolvasás során észlelt hibákról.

  12. Futtassa a Hardver és eszközök hibaelhárítót. A Windows rendelkezik egy beépített programcsomaggal, az úgynevezett hibaelhárítókkal. Ezek a programok megvizsgálják a konkrét műszaki problémákat, és kijavítják ezeket a problémákat.

    A használni kívánt hardver és eszközök hibaelhárítónak hívják. Megtalálásához válassza a lehetőséget beállítások > Frissítés és biztonság > Elhárítása. Ezután válassza ki Futtassa a hibaelhárítót címe alatt.

    Érdemes futtatni a Megosztott mappák hibaelhárítót ugyanazon a képernyőn. Ha a 0x8007045d hibát kapja egy Windows-frissítés végrehajtása közben, futtassa a Windows Update hibaelhárítót.

  13. Ideiglenesen tiltsa le a víruskereső programokat. A víruskereső programok megzavarhatják a frissítéseket és a telepítéseket. Tiltsa le a háttérben futó programokat, és próbálja meg újra a frissítést.

    Ha befejezte, kapcsolja be újra a víruskereső védelmet, mivel a nem védett számítógép több problémát okozhat a jövőben.