A PS2 lemezolvasási hiba kijavítása

A PlayStation 2 (PS2) egy csodálatos játékkonzol volt a maga idejében. Ezért egyesek még mindig minden idők legjobbjának tartják. Ennek azonban volt egy meglehetősen gyakori problémája, amely évtizedekig frusztrálta a játékosokat. A PS2 lemezolvasási hiba túlságosan gyakori volt, és részben a viszonylag új DVD technológiának tudható be, amikor a konzolt kiadták, de ez nem teszi kevésbé problémássá. Szerencsére rengeteg közös megoldás is segített a játékba való visszatérésben.


Mi a PS2 lemez olvasási hiba?

Ahogy a neve is mutatja, PS2 lemezolvasási hiba lép fel, ha a PS2 nem tudja olvasni a meghajtóba helyezett lemezt. A PS2 általában néhány percig megpróbálja elolvasni a lemezt, mielőtt megjelenítené a hibát.


Mi okozza a PS2 lemezolvasási hibát?

Rengeteg oka van annak, hogy egy PS2 nem képes olvasni egy lemezt. Általában a lemez vagy a meghajtó belsejében található lézer piszkos. Előfordul, hogy a lemez sérült, és a rajta lévő adatok nem olvashatók. Végül, régebbi eszközöknél a lézer gyengülhet, és hamarosan meghibásodhat.

Oldja meg a PS2 lemezolvasási hibát

Ha mégis PS2 lemezolvasó hibával találkozik, megpróbálhat néhány dolgot elérni, hogy a konzol olvassa el a lemezeket.

  1. Vegye ki a lemezt, és keresse meg a port és a karcolást. Ha nehezen látja őket, fordítsa oldalra a lemezt egy fényforrás közelében.

  2.  Ha a lemez megsérült, kipróbálhatja a lemezjavító készletet, kijavíthatja az esetleges sérüléseket, és újra működésbe hozhatja a lemezt.

  3. Ha nem látott nyilvánvaló sérülést, próbáljon meg egy másik lemezt megnézni, hogy játszik-e. Ha mégis, próbáljon meg további lemezeket ellenőrizni, hogy az első lemez a probléma, és nem a PS2.

  4. Ha nem játszik le több lemezt, próbálja meg, hogy van-e minta. Mindegyik színű? Ez jelezheti a lézer problémáját. Ha csak a kék / lila lemezekkel van problémája, akkor a szalag használata lehetővé teszi a kék / lila lemezek olvasását.

  5. Ha lézernek tűnik, és nem a lemezek okozzák a problémát, megpróbálhat egy lencsetisztító lemezt. Ha a lézer csak poros, akkor a tisztító tisztázhatja a dolgokat.

  6. Kipróbálhat egy doboz sűrített levegőt is, mint sok irodában a billentyűzetek tisztításához, hogy a felesleges port kifújja a PS2-ből. Nyissa ki a DVD-meghajtót, és szórja be a levegőt. Vigyázzon, ne fordítsa fejjel lefelé a kannát, és ne kerüljön a szalma a konzolba.

  7. Ha különösen bátornak érzi magát, mindig megpróbálhatja szétszerelni a PS2-t és manuálisan megtisztítani a lézert. Ez meglehetősen nehéz és időigényes lehet, ezért a módszer kipróbálása előtt valószínűleg bíznia kell javítási képességeiben.

  8. Végül, amikor a hiba több lemezen is fennáll, és a PS2 lézer tisztítása nem tűnik trükkösnek, akkor fontolóra kell vennie a lézer meghibásodásának lehetőségét. Bár lehetséges, hogy kicserélhető, a teljes PS2 cseréje valószínűleg költséghatékonyabb.