Javítás, ha a szolgáltatás regisztrációja hiányzik vagy sérült

Fontos a Windows 10 telepítésének naprakészen tartása, ha biztonságban akarja tartani számítógépét, és a legjobb és legmodernebb funkciókkal van ellátva. Ha a Windows Update nem sikerül, és a Szolgáltatás regisztráció hiányzik vagy sérült hibákat tapasztal, akkor elakadhat, és nem tudja megvédeni a rendszerét.


A szolgáltatás oka a hiányzó vagy sérült hibák

Az ehhez hasonló Windows Update hiba pontos okát gyakran nehéz meghatározni. Lehet, hogy egy új szoftver zavarja a frissítési folyamatot. A Windows beállításjegyzék megsérülhet. Vagy egy antivírus program túlbuzgóvá válik, és blokkolja a Windows Update törvényes folyamatát.

pixabay


Hiányzik vagy sérült a Windows Update szolgáltatás regisztrációja a Windows 10 rendszerben

Függetlenül attól, hogy miért fordul elő a hiba, a megoldások nagyjából megegyeznek. Gyakran könnyebb megoldani a problémát, mint diagnosztizálni. Tehát kezdje a javításokkal, és nézze meg, mi működik. Általában ez elsősorban megmondja a probléma okát.

Minden próbálkozás után indítsa újra a rendszert, és próbálkozzon újra a Windows Update-lel, hogy megjavítsa-e.

  1. Futtassa a Windows Update hibaelhárítót. A Windows 10 hibaelhárító kiválóan megoldja a legtöbb problémát, és ha nem, akkor jó irányba mutat. Mindig jó hívás a beépített hibaelhárítókkal kezdeni.

  2. Futtasson víruskeresőt. Nem valószínű, hogy a rosszindulatú programok okozzák a Windows Update hibáját, de érdemes ellenőrizni. Lehet, hogy egy vírus megpróbálja megakadályozni, hogy a rendszer a lehető legvédettebb legyen.

    Ha még nem rendelkezik víruskereső szoftverrel, fontolja meg egy víruskereső megoldás telepítését, és futtassa a rendszer alapos vizsgálatát, amint telepíti azt.

  3. Ellenőrizze a Windows Update szolgáltatást. Lehetséges, hogy a Windows Update szolgáltatás leállt, vagy nem futott automatikusan a Windows rendszeren. Ha szükséges, futtasson néhány hibaelhárítási módot a szolgáltatás újraindításához, majd indítsa újra és újra.

  4. Futtasson SFC-vizsgálatot. A Rendszerfájl-ellenőrző vagy az SFC kiváló Windows eszköz olyan fájlokkal kapcsolatos problémák kioldásához, amelyekről esetleg nem is tudott. Ez nagyban hozzájárulhat az ehhez hasonló Windows Update hibák kijavításához is.

  5. Futtasson egy DISM-vizsgálatot. A Deployment Image Servicing and Management vizsgálat hasznos módszer a Windows javításához és javításához. Ha valami nem stimmel a Windows frissítési részével, a DISM-vizsgálat néha kijavíthatja.

  6. Ideiglenesen tiltsa le a víruskeresőt. Ez a lépés általában nem ajánlott. Ha azonban továbbra is problémákat tapasztal, a Norton, az Avast, a Windows Defender vagy egy másik víruskereső alkalmazás ideiglenes letiltásával megszerezheti a leginkább szükséges frissítéseket.

    Az adott víruskereső márka eltérő lehet, de letiltása általában a következőket foglalja magában:

    1. Nézze meg a tálca jobb alsó sarkában, az idő és a dátum közelében. Válassza ki a kis nyíl.
    2. Keresse meg a víruskereső szoftver ikonját. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva. Válassza a lehetőséget Kikapcsolja, vagy állítsa le. Ha adminisztrátor jóváhagyását kérik, adja meg.

    Engedélyezze utána újra az antivírust, függetlenül attól, hogy ez működik-e vagy sem. Ha a víruskereső alkalmazás le van tiltva, a rendszerét veszélyeztetheti a vírusok és a rosszindulatú programok támadása.

  7. Reset Windows. Ha továbbra is látja a Windows Update hibát, akkor lehet, hogy teljesen vissza kell állítania a Windows rendszert. Ez nem túl bonyolult, de mindenképpen győződjön meg róla, hogy minden szükséges biztonsági másolatot készített.

    A folyamat megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot a rendszerről. Lehetősége van a fájlok megőrzésére, de néhány elveszhet. A teljes biztonsági másolat biztosítja, hogy a Windows telepítését visszaállítsa a visszaállítás előtti állapotba.