Az eszköz állapotának megtekintése az Eszközkezelőben

A Windows által felismert hardvereszközök állapota bármikor elérhető az Eszközkezelőben. Ez az állapot tartalmazza a hardver jelenlegi állapotát a Windows által látott módon.

Az eszköz állapotának ellenőrzése legyen az első lépés, ha gyanítja, hogy egy adott eszköz problémát okoz, vagy ha az Eszközkezelő bármely eszközét sárga felkiáltójellel látják el.

Ezek a lépések a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP rendszerekre vonatkoznak. Lásd: A Windows melyik verziója van? ha nem biztos abban, hogy a Windows ezen több verziója közül melyik van telepítve a számítógépére.


Az eszköz állapotának megtekintése az Eszközkezelőben a Windows rendszerben

Az eszköz állapotát az Eszközkezelő Eszköz tulajdonságai között tekintheti meg. Az eszköz állapotának az Eszközkezelőben történő megtekintésével kapcsolatos részletes lépések kissé eltérnek attól függően, hogy melyik Windows operációs rendszert telepítette, ezért ezeket a különbségeket az alábbiakban szükség esetén felhívjuk.


  1. Nyissa meg az Eszközkezelőt, amelyet a Windows minden verziójának Vezérlőpultján végezhet el.

    Ha azonban Windows 10 vagy Windows 8 rendszert használ, akkor az Energiafelhasználó menü (Windows kulcs+X) valószínűleg gyorsabb.

    Néhány további módon elérheti az Eszközkezelőt a Windows rendszerben, ami gyorsabb lehet, mint a Vezérlőpult módszere. Például használhatja a devmgmt.msc parancs az Eszközkezelő parancssorból való megnyitásához. További információkért lásd: Az eszközkezelő megnyitásának egyéb módjai (a hivatkozás alján).

  2. Most, hogy az Eszközkezelő meg van nyitva, keresse meg azt a hardverelemet, amelynek állapotát meg szeretné tekinteni, és a > ikonra.

    Ha Windows Vista vagy Windows XP rendszert használ, az ikon pluszjel (+).

    A Windows által az Ön számítógépén azonosított speciális hardverelemek a fő hardverkategóriákban vannak felsorolva.

  3. Miután megtalálta azt a hardvert, amelynek állapotát meg szeretné tekinteni, érintse meg és tartsa lenyomva vagy kattintson jobb gombbal, majd válassza a lehetőséget ingatlanok.

  4. Ban,-ben általános a most megnyitott Tulajdonságok ablak lapján keresse meg a Eszköz állapota terület az ablak alja felé. Röviden leírjuk az adott hardver jelenlegi állapotát.

    Ha az eszköz működik

    Ha a Windows szerint a hardvereszköz megfelelően működik, akkor ezt az üzenetet látja:

    Ez az eszköz megfelelően működik.

    A Windows XP itt további információkat tartalmaz:

    Ha problémái vannak ezzel az eszközzel, kattintson a Hibaelhárítás gombra a hibaelhárító elindításához.

    Ha az eszköz nem működik

    Ha a Windows megállapítja, hogy az eszköz nem működik megfelelően, akkor hibaüzenetet, valamint a Code 43 hibát fog látni. Valami ilyesmi:

    A Windows leállította ezt az eszközt, mert problémákat jelentett. (43. kód)

    Ha szerencséd van, még több információt kaphat a problémáról, például:

    Az USB-eszköz SuperSpeed-kapcsolata folyamatosan hibaállapotba kerül. Ha az eszköz eltávolítható, távolítsa el az eszközt, majd a helyreállításhoz tiltsa le / engedélyezze az eszközkezelőből.

  5. Ez az!


Fontos információk a hibakódokról

Minden olyan állapoton kívül, amely kifejezetten azt mondja, hogy egy eszköz megfelelően működik, csatolni kell az eszközkezelő hibakódját. Hibaelhárítást végezhet a Windows által ezzel az eszközzel kapcsolatos probléma a kód alapján: Az Eszközkezelő hibakódjainak teljes listája.

Még mindig lehet probléma egy hardverrel, annak ellenére, hogy a Windows nem biztos, hogy az eszköz állapotán keresztül jelenti be. Ha erős a gyanúja, hogy egy eszköz problémát okoz, de az Eszközkezelő nem jelent problémát, akkor is meg kell oldania az eszközt.