A jelszavak megjelenítése a Chrome-ban

A Google Chrome felajánlja a jelszavak tárolásának lehetőségét, hogy ne kelljen minden alkalommal megjegyeznie őket, amikor bejelentkezik a Gmailbe vagy más fiókjába. Abban az esetben, ha teljesen elfelejti bejelentkezési adatait, tudnia kell, hogyan jelenítse meg a mentett Chrome-jelszavakat.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Google Chrome asztali és mobil verziójára vonatkoznak minden operációs rendszerre.


Mentett jelszavak megjelenítése a Chrome-ban

Kövesse az alábbi utasításokat a mentett Chrome-jelszavak megtekintéséhez a Chrome OS, Linux, macOS és Windows rendszeren:

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot, és válassza a lehetőséget három pont a böngészőablak jobb felső sarkában.

  2. Válasszon beállítások a legördülő menüből.

    A Chrome beállításait a hozzáféréssel is elérheti chrome: // settings a címsorba.

  3. választ jelszavak alatt a Automatikus kitöltés szakaszban nyissa meg a Google Chrome jelszókezelőjét.

  4. Megjelenik a mentett jelszavak listája, mindegyikhez mellékelve a megfelelő webhelyet és felhasználónevet. Alapértelmezés szerint ezek a jelszavak rejtve vannak, és helyükre egy sor pont kerül. Egy adott jelszó megtekintéséhez válassza a ikont szem mellette.

  5. A platformtól függően mostantól megkérhetik az operációs rendszer felhasználónevének és jelszavának megadására. A sikeres hitelesítést követően a kiválasztott jelszó tiszta szövegben jelenik meg. Ha még egyszer el akarja rejteni, válassza a ikont szem ikonra másodszor. 


Mentett jelszavak megtekintése az Android és iOS böngészőben

Kövesse az alábbi utasításokat a mentett Chrome-jelszavak megjelenítéséhez Android vagy iOS eszközökön.

  1. Nyissa meg a Google Chrome mobil webböngésző alkalmazást.

  2. Érintse meg a három pont a jobb felső sarokban.

  3. Érintse beállítások.

  4. Érintse jelszavak.

  5. Ekkor megjelenik a mentett jelszavak listája, a hozzájuk tartozó webhely és felhasználónév kíséretében. Koppintson a megtekinteni kívánt jelszóra.

  6. Érintse meg a szem hogy felfedje a jelszót. Megkérhetik készüléke jelszavának megadására, vagy megkérhetik az ujjlenyomat vagy az Arcazonosító használatával történő hitelesítésre. A sikeres hitelesítés után megjelenik a kiválasztott jelszó. Ha még egyszer el szeretné rejteni, koppintson a ikonra szem ikonra másodszor.