Az USB-internetmegosztás beállítása Windows 10 rendszeren

Mit kell tudni

  • A telefon eszközhöz kötésével hotspotot hozhat létre az internet eléréséhez, még akkor is, ha nincs hálózati kapcsolat.
  • Ezt Windows és Mac rendszeren is megteheti eszközének beállításai alatt. Tetheringnek hívják Androidon; Személyes hotspot Mac-en.
  • Meg lehet kapcsolni Bluetooth vagy NFC használatával, de az USB-internetmegosztás a leggyorsabb és leghatékonyabb mód a telefon mobiladatainak megosztására. 

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell beállítani az USB-tetheringet a Windows 10 eszközökön, és hibaelhárítási tippeket tartalmaz, amelyek segítenek abban, ha valami nem működik megfelelően.


Az USB-internetmegosztás beállítása Windows 10 rendszeren

Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy mind a telefon, mind a számítógép operációs rendszere frissítve van-e a legújabb verzióra. Mobilszolgáltatójától függően átalánydíjat is felszámíthatnak a laptop mobileszközhöz való összekapcsolásáért. Forduljon szolgáltatójához, ha aggódik a plusz költségek miatt.

Az USB-internetmegosztás beállításához a mobileszköz és a Windows 10 számítógép között:

  1. Csatlakoztassa mobileszközét a laptopjához USB-kábelen keresztül.

    Android telefonokhoz használjon USB-mikro USB vagy USB-USB-C csatlakozót. Apple telefonok esetén használja a szokásos villámkábelt.

  2. Nyissa meg a telefon beállításait, és keressen rá Tethering (Androidon) vagy Személyes hotspot (Mac rendszeren).

  3. Koppintson a melletti kapcsolóra USB tethering (Androidon) vagy Személyes hotspot (Mac-en) engedélyezéséhez. A laptopjának most már képesnek kell lennie az internet elérésére a telefon mobilcsomagján keresztül.

    Győződjön meg róla, hogy kikapcsolta a Wi-Fi-t, hogy a számítógép ne próbáljon csatlakozni más hálózatokhoz, amelyekhez nem férhet hozzá.

  4. Nyissa meg a számítógépét Hálózati beállítások a Windows tálcán, hogy megbizonyosodjon arról, hogy csatlakozik-e. Az eszköztől függően előfordulhat, hogy LAN-on keresztül csatlakozik.

    Ha problémája van a csatlakozással, próbálja meg csatlakoztatni a telefont egy másik USB-porthoz, vagy próbáljon meg egy másik kábelt.


A Windows 10 USB-internetmegosztás hibaelhárítása

Ha az USB-internetmegosztás nem működik a Windows 10 rendszerben, az oka lehet, hogy a hálózati adapter illesztőprogramja elavult. A probléma megoldása:

  1. Kattintson a jobb gombbal a Start menüre, és válassza a lehetőséget Eszközkezelő.

  2. Bontsa ki a hálózati adapterek fülre, majd kattintson a jobb gombbal a hálózati adapterre, és válassza a lehetőséget Illesztőprogram frissítése.

  3. választ Automatikus keresés a frissített illesztőprogramok számára.

Az illesztőprogram telepítése után újra kell indítania a számítógépet. Ha az Eszközkezelő azt mondja, hogy már rendelkezik a legújabb illesztőprogrammal, akkor a probléma lehet a kapcsolat, a telefon vagy a mobiladat.


Mi az USB-internetmegosztás?

Az internetmegosztás a telefon mobiladatainak megosztása az internet eléréséhez egy másik eszközön, például egy laptopon. Meg lehet kapcsolni Bluetooth vagy NFC használatával, de az USB-internetmegosztás a leggyorsabb és leghatékonyabb mód a telefon mobiladatainak megosztására. Ennek ellenére az USB-internetmegosztás nem képes versenyezni a szilárd Wi-Fi-kapcsolat sebességével.

Vigyázzon arra, hogy mennyi adatot használ lekötéskor. Mivel sok adatcsomag növekményes összegeket számít fel az adatfelhasználás alapján, videók megtekintése vagy fájlok letöltése kötött hálózaton gyorsan megnövelheti telefonszámláját. Bizonyos esetekben lehetséges az adatmegtakarítás megfordítása vagy a Wi-Fi megosztása a számítógépről a telefonra.