A szülői felügyelet beállítása a Windows 10 rendszerben

A Microsoft szülői felügyeletet kínál a gyermekek biztonságának megőrzéséhez, amikor a családi számítógépet használják. Konfigurálja ezeket a vezérlőket, hogy korlátozza, hogy milyen típusú alkalmazásokat használhatnak, milyen webhelyeket látogathatnak meg, és mennyi időt tölthetnek a számítógépen és más Windows-alapú eszközökön. A szülői felügyelet beállítása után tekintse át a tevékenységükről szóló részletes jelentéseket. 

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


Engedélyezze a Windows 10 szülői felügyeletet

A legfrissebb Windows szülői felügyelet és a Microsoft családbiztonsági funkcióinak használatához Önnek és gyermekének is szüksége van (nem helyi) Microsoft-fiókra. Bár beszerezhet Microsoft-fiókot gyermeke előtt, mielőtt konfigurálja az elérhető szülői felügyeletet a Windows 10 rendszerben, egyszerűbb és egyszerűbb a fiók beszerzése a konfigurációs folyamat során. Bármit is dönt, kövesse ezeket a lépéseket a kezdéshez.

Az itt bemutatott szülői felügyelet csak akkor alkalmazható, amikor a gyermek saját Microsoft-fiókjával jelentkezik be egy Windows-eszközre. Ezek a beállítások nem akadályozzák meg, hogy mit csinálnak barátaik számítógépén, iskolai számítógépén, Apple vagy Android készülékén, illetve amikor valaki más fiókjával (még az Ön fiókjával) is hozzáférnek egy számítógéphez.

  1. választ Rajt És válasszon beállítások a Windows Beállítások alkalmazás elindításához.

  2. választ Fiókok.

  3. Ban,-ben bal panelen válassza a lehetőséget Család és egyéb felhasználók.

  4. választ Adjon hozzá egy családtagot ha gyermekének nincs külön fiókja az eszközén. Ez a lépés elindítja a Microsoft-fiók varázslót.

  5. választ Adjon hozzá egy gyermeket vagy adja meg gyermeke e-mail címét, vagy válassza a lehetőséget A hozzáadni kívánt személynek nincs e-mail címe.

    Töltse ki a varázsló minden oldalát. A varázsló különböző kérdéseket kínál fel, ha a gyermeknek van vagy még nincs e-mail címe.

  6. Olvassa el a felajánlott információkat (amit itt lát, attól függ, hogy mit választott az 5. lépésben), és válasszon közel.

Ha a fenti folyamat során Microsoft-fiókot szerzett gyermeke számára, akkor észreveszi, hogy a gyermeket felvették a családtagok listájába a Windows beállításai között, és hogy az állapot Gyermek. A szülői felügyelet már engedélyezve van a leggyakoribb beállításokkal, és a fiók használatra kész. A folyamat befejezéséhez kérje a gyermeket, hogy jelentkezzen be a fiókjába, miközben csatlakozik az internethez.

Ha a folyamat során meglévő Microsoft-fiókot ad meg, a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be abba a fiókba, és kövesse a meghívó e-mailében található utasításokat. Ebben az esetben a fiók állapota fogja megmondani Gyermek, függőben. A gyermeknek be kell jelentkeznie, miközben csatlakozik az internethez a telepítési folyamat befejezéséhez. Lehetséges, hogy manuálisan is alkalmaznia kell a családi biztonsági beállításokat, de ez több tényezőtől függ.


Szülői felügyelet megkeresése, módosítása, engedélyezése vagy letiltása (Windows 10)

Meglehetősen valószínű, hogy az alapértelmezett Windows Family Safety vezérlők már be vannak kapcsolva gyermeke fiókjában, de jó gyakorlat ellenőrizni, hogy megfelelnek-e az Ön igényeinek. A beállítások áttekintéséhez, konfigurálásához, módosításához, engedélyezéséhez vagy letiltásához, vagy a Microsoft-fiók jelentésének engedélyezéséhez:

  1. választ Rajt > beállítások > Fiókok > Család és más emberek, majd válassza ki A Családi beállítások online kezelése.

    Alternatív megoldásként írja be család a Start melletti keresőmezőbe. Válassza a lehetőséget Családi lehetőségek majd válassza ki Családi beállítások megtekintése.

  2. Ha kéri, jelentkezzen be, majd keresse meg a gyermekfiókot a családjával együtt szereplő fiókok listájáról. Válassza a lehetőséget Képernyőidő gyermeke neve alatt a Képernyőidő fül megnyitásához.

  3. A legördülő listák és a napi idővonalak segítségével módosítsa az alapértelmezett képernyőidő-beállításokat.

  4. választ További lehetőségek gyermeke neve alatt, és válassza Tartalmi korlátozások.

  5. Aktiválja A nem megfelelő alkalmazások és játékok letiltása, valamint a nem megfelelő webhelyek letiltása. Adjon hozzá minden olyan alkalmazást vagy webhelyet, amelyet blokkolni vagy engedélyezni szeretne, és válassza ki a megfelelő életkor szerinti besorolást.

  6. Válassza ki a Tevékenység fülre és bontsa ki kezel. Válassza ki a Kapcsolja be a tevékenységi jelentéstételt és Heti jelentéseket küldjön nekem e-mailben hogy heti jelentéseket kapjon gyermeke online tevékenységeiről.

    A nem megfelelő webhelyek blokkolásához és a böngészési tevékenységről szóló jelentések fogadásához gyermekének az Edge vagy az Internet Explorer böngészőt kell használnia. Letilthat más böngészőket.

  7. Folytassa a többi beállítás felfedezésével, ahogy kívánja.


Windows 8 és 8.1 szülői felügyelet

A szülői felügyelet engedélyezéséhez a Windows 8 és 8.1 rendszerben először létre kell hoznia egy fiókot a gyermek számára. Ezt a PC-beállítások között teszi. Ezután a Vezérlőpultról konfigurálja az adott gyermekfiók kívánt beállításait.

  1. A billentyűzeten tartsa lenyomva a gombot Windows gomb és nyomja meg az C.

  2. választ Módosítsa a számítógép beállításait.

  3. választ Fiókok, választani Egyéb Accválaszt grófok, Majd válassza ki Fiók hozzáadása.

  4. választ Adjon hozzá egy gyermek fiókot.

  5. Kövesse az utasításokat a folyamat befejezéséhez, és lehetőség szerint döntsön egy Microsoft-fiók létrehozásáról egy helyi fiók felett.

A szülői felügyelet konfigurálása:

  1. Nyisd ki Control Panel. Kereshet rá a Start képernyőn vagy az Asztalon.

  2. választ Felhasználói fiókok és családbiztonság, majd válasszon Szülői felügyelet beállítása minden felhasználó számára.

  3. Válassza ki a gyermek fiókját.

  4. Alatt Szülői felügyelet, választani Az aktuális beállítások kikényszerítése.

  5. Alatt Tevékenység jelentés választani Gyűjtsön információkat a számítógép használatáról.

  6. Válassza ki a következő lehetőségekhez tartozó linkeket, és konfigurálja kívánt módon:

    • Webes szűrés bizonyos webhelyek blokkolásához és a letöltések megakadályozásához
    • Határidők hogy kiválassza, mikor és mely napokon férhet hozzá a gyermeke a számítógéphez
    • Windows áruház és játékkorlátozások a gyermek által használható alkalmazások kor-, cím- és besorolási korlátjainak megadásához
    • Alkalmazáskorlátozások hogy beállítsa azokat az alkalmazásokat, amelyeket gyermeke használhat
  7. E-mailt kap, amely információkat tartalmaz a Microsoft Family Safety bejelentkezési oldaláról és az ott elérhető információkról. Ha gyermeke számára Microsoft-fiókot használ, akkor tevékenységi jelentéseket tekinthet meg és módosításokat hajthat végre online, bármilyen számítógépről.


Windows 7 szülői felügyelet

Konfigurálja a szülői felügyeletet a Windows 7 rendszerben a Vezérlőpultról, a fentiekhez hasonló módon a Windows 8 és 8.1 esetén. Létre kell hoznia egy gyermek fiókot a gyermek számára Control Panel > felhasználói fiókok > Adjon hozzáférést más felhasználóknak ehhez a számítógéphez. Végezze el a folyamatot a felszólítás szerint.

Ezzel megtörtént:

  1. Válassza a Start gombot és írja be a szülői felügyelet a keresési ablakban.

  2. választ a szülői felügyelet az eredményekben.

  3. Válassza ki a gyermek fiókot.

  4.  Ha a rendszer kéri, hozzon létre jelszavakat bármely rendszergazdai fiókhoz.

  5. A Szülői felügyelet alatt válassza a lehetőséget Az aktuális beállítások kikényszerítése.

  6. Válassza ki a következő linkeket, és konfigurálja a megfelelő beállításokat, majd válassza a lehetőséget közel: Határidők, Játékok, és Speciális programok engedélyezése és blokkolása.