Az üzenet forrásának megtekintése a Gmailben

A Gmailben látott e-mail legalábbis nem olyan, mint a tényleges eredeti e-mail, nem az, amelyet az e-mail program értelmez, amikor megkapja. Ehelyett van egy rejtett forráskód, amelyet megtekinthet, hogy további információkat jelenítsen meg, amelyek nem szerepelnek a szokásos üzenetben.

Az e-mail teljes forráskódját csak a Gmail vagy az Inbox asztali verziójának használata közben tekintheti meg. A mobil Gmail alkalmazás nem támogatja az eredeti üzenet megtekintését. 


Hogyan tekinthető meg a Gmail üzenet forráskódja

Az e-mail forráskódja megmutatja az e-mail fejlécének adatait, és gyakran az üzenet megjelenítését vezérlő HTML kódot. Ez azt jelenti, hogy láthatja, mikor érkezett az üzenet, az azt küldő szerver és még sok más.

  1. Nyissa meg azt az üzenetet, amelynek a forráskódját meg szeretné tekinteni.

  2. Keresse meg az e-mail tetejét, ahol a tárgy, a feladó adatai és az időbélyeg található. Mellette található a Válasz ikon és a menü három halmozott pontja. Válaszd ki a három halmozott pont ikont a további opciók megjelenítéséhez.

  3. választ Mutasd az eredetit abból a menüből egy új lap megnyitásához, amely megjeleníti az e-mail forráskódját.

  4. Az üzenet eredeti forráskódja új lapon nyílik meg. A tetején az üzenet létfontosságú részleteit és annak elküldését találja. Ez alatt található az e-mail szerverek között kicserélt sima szöveg.

  5. Az e-mail üzenetek olyan információkat tartalmaznak, amelyeket a szerverek használnak annak biztosítására, hogy az üzenet a megfelelő helyre kerüljön. A böngésző keresési funkciójával megkeresheti a tényleges üzenet elejét. Mivel az üzenet HTML, ezért HTML-vel kell kezdődnie címke. Nyissa meg a keresést a Ctrl + F. Ezután keressen rá DOCTYPE hogy az üzenet tartalmának elejére lépjünk.

  6. Az eredeti üzenet TXT fájlként való letöltéséhez válassza a lehetőséget Eredeti letöltése. Vagy válassza a lehetőséget Másolja a vágólapra az összes szöveg másolása, hogy beilleszthesse bárhová.