Videóklip felosztása az iMovie alkalmazásban

Az összes Apple számítógéphez telepítve van az iMovie szoftver. A Fotóalbumok videóklipjei automatikusan elérhetők az iMovie számára. Importálhat adathordozókat iPad-jéről, iPhone-járól vagy iPod touch-járól, fájlalapú kamerákról és szalagalapú kamerákról is. Még videókat is rögzíthet közvetlenül az iMovie-ba.

Bármelyik módszert is használja, miután importálta a videót az iMovie-ba, szánjon időt a különböző klipek tisztítására és rendszerezésére. Ez rendben tartja a projektet, és megkönnyíti a keresés megtalálását.


Állítson össze videoklipeket az iMovie alkalmazásban

Az iMovie projekt megkezdése előtt létre kell hoznia egy projektet és importálnia kell videoklipeket.

  1. Nyissa meg az iMovie szoftvert.

  2. Kattintson az program fül a képernyő tetején.

  3. Kattintson a feliratú üres indexképre Új, majd kattintson a gombra Film a felugró ablakból.

  4. Az új projekt képernyő alapértelmezett nevet kap. Kattintson a gombra projektek a képernyő tetején, és írja be a projekt nevét az előugró mezőbe.

  5. Kattints filé > Média importálása.

  6. Videoklip importálásához a Fotók könyvtárból kattintson a gombra Fotókönyvtárba az iMovie bal paneljén, majd kattintson a gombra album videókat tartalmaz a képernyő tetején található legördülő menüből a videoklipek miniatűrjeinek előhívásához.

  7. Kattintson a videoklip indexképére, és húzza az idővonalra, amely a képernyő alján található munkaterület. 

  8. Ha a használni kívánt videó nincs a Fotók alkalmazásban, kattintson a számítógép nevére vagy más helyre az iMovies bal paneljén, és keresse meg a videoklipet az asztalon, az otthoni mappában vagy máshol a számítógépen. Jelölje ki és kattintson Kiválasztott importálás

  9. Ismételje meg a folyamatot minden további videoklippel, amelyet az iMovie projektben használni kíván.


Hogyan lehet felosztani az iMovie videóklipjeit különálló jelenetekre

Ha hosszú klipjei vannak, amelyek több különböző jelenetet tartalmaznak, ossza ezeket a nagy klipeket több kisebbre, amelyek mindegyike csak egyetlen jelenetet tartalmaz. Ezt csináld meg:

  1. Húzza az osztani kívánt klipet az iMovie idővonalára, és kattintson rá kattintva.

  2. Az egérrel mozgassa a lejátszófejet egy új jelenet első képkockájához és Kattints hogy pozícionálja.

  3. Kattints módosít a főmenüsorban, majd kattintson a gombra Split Clip. Alternatív megoldásként nyomja meg a gombot parancs+B hogy az eredeti klipet két külön jelenetre ossza fel.

  4. Ha nem az egyik klipet használja, kattintson rá, majd nyomja meg az gombot töröl.


Hogyan lehet felosztani vagy kivágni a használhatatlan felvételeket

Ha egyes videofelvételei ingatagak, életlenek, vagy valamilyen más okból használhatatlanok, akkor a legjobb, ha ezeket a felvételeket szemétbe helyezzük, hogy ne zavarják a projektünket és ne foglaljanak helyet.

A használhatatlan felvételeket kétféleképpen távolíthatja el: felbonthatja vagy kivághatja.

Bármely videó, amelyet ezen módszerek bármelyikével törölnek, végleg eltűnik az iMovie alkalmazásból, az eredeti fájlból azonban nem. Nem jelenik meg a kukában, de ha később úgy dönt, hogy használni kívánja, akkor újra importálnia kell a projektbe.

Használhatatlan felvételek megosztása

Ha a használhatatlan felvétel egy klip elején vagy végén van, egyszerűen ossza szét ezt a részt és törölje. Ez a legjobb út, amikor a nem kívánt rész a klip elején vagy végén található.

Használhatatlan felvételek levágása

Ha olyan videofelvételt szeretne használni, amely egy hosszabb klip közepén van, használhat egy iMovie parancsikont.

  1. Válassza ki a klipet az idővonalon.

  2. Tartsa lenyomva a R gombot, miközben áthúzza a megtartani kívánt kereteket. A kiválasztást sárga keret határozza meg. 

  3. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Ellenőrzés gombot, majd kattintson a kijelölt keretre.

  4. Kattints Vágás kiválasztása a helyi menüből.


A nem kívánt klipek kukába helyezése

Ha klipeket ad hozzá a projektjéhez, és később úgy dönt, hogy nem akarja használni őket, egyszerűen válassza ki a megszabadulni kívánt klipeket, és kattintson a töröl kulcs. Ez eltávolítja a klipeket az iMovie-ból, de nem érinti az eredeti médiafájlokat; később visszakereshetők, ha úgy dönt, hogy szüksége van rájuk.

Mivel a klipjeit megtisztítják és rendszerezik, sokkal könnyebb azokat rendbe hozni, állóképeket hozzáadni, átmeneteket hozzáadni és videoprojektjét létrehozni.