CBR és CBZ fájlok (mik ezek és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • A CBR és a CBZ fájlok CDisplay archivált képregényfájlok.
  • Nyissa meg az egyiket a CBR Reader, a CDisplay Ex, a Caliber vagy a Manga Reader segítségével.
  • Konvertálás eBook formátumokra, például PDF, EPUB vagy MOBI a CloudConvert vagy a B1 Online Archiver segítségével.

Ez a cikk leírja, hogy mik az archivált képregényfájlok (CBR, CBZ, CB7 stb.), Hogyan nyithatja meg azokat és hogyan konvertálhatja azokat egy jobban felismerhető eBook formátumba, például EPUB vagy MOBI.


Mik azok a CBR és CBZ fájlok?

A CDisplay archivált képregényfájlok képregényoldalakat tárolnak olyan képformátumokban, mint a PNG, JPEG, BMP és GIF. A képeket tömörített archív formátumban tárolják, így mindegyiket egymás után, egy képregényolvasó programból vagy alkalmazásból lehet megtekinteni.

A képregényfájlok RAR, ZIP, TAR, 7Z vagy ACE által tömörített fájlokban létezhetnek. Ezután minden formátum más néven megy, például CDisplay RAR Archivált képregény (CBR), ha a képeket RAR formátumban tárolja, vagy CDisplay ZIP archivált képregény (CBZ), ha a fájl ZIP formátumot használ.

Web / Lara Antal 

Ugyanez a névrendszer vonatkozik a CBT (TAR tömörített), a CB7 (7Z tömörített) és a CBA (ACE tömörített) fájlokra. Mint látható, a fájlkiterjesztés, pontosabban a fájlkiterjesztés utolsó betűje mondja meg, hogy a CDisplay fájlt milyen formátummal tömörítették.

Ezek a fájlkiterjesztésű betűk a nem kapcsolódó technológiai kifejezések rövidítései is. Az erről szóló részletekért lásd az oldal alján található utolsó részt.


Archivált képregényfájl megnyitása

A CDisplay Archivált képregény formátumot használó fájlok - legyenek azok CBR, CBZ, CBT, CB7 vagy CBA - mind megnyithatók a CBR Reader, egy ingyenes képregény formátumú olvasó program segítségével.

Egy másik ingyenes, nyílt forráskódú képregényolvasó program, a CDisplay Ex (amelyet David Ayton készített, aki népszerűsítette a képregény elnevezési sémáját) a CBA kivételével az összes már említett formátumot támogatja. A GonVisor egy másik ingyenes olvasó, amely szinte az összes ilyen típusú fájlt megnyithatja.

Néhány más ingyenes CBR és CBZ nyitó Windows és / vagy Mac számára a Caliber, a Sumatra PDF, a Manga Reader, a ComicRack és az Simple Comic. A Linux felhasználóknak tetszhet az MComix.

Ezen CBx olvasók egy része, például a GonVisor, CBR vagy CBZ fájlt is létrehozhat egy képgyűjteményből, ami nagyon hasznos, ha saját képregényét szeretné létrehozni e népszerű formátumok egyikével.

A dedikált e-könyv olvasó minden bizonnyal a legjobb módja a CBR, CBZ, CBT, CB7 vagy CBA fájlok megnyitásának és olvasásának, de ha érdekli, a könyvet alkotó képeket és egyéb adatokat manuálisan kinyerhetik és egyenként megtekinthetik. . Ez azért működik, mert mint fentebb megtudtuk, ezeket a képregényfájlokat tulajdonképpen csak átnevezik archív fájloknak.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a képek rendes címe miatt a képregényfájl ilyen módon történő megnyitása nem garantálja, hogy a képfájlok a megfelelő megtekintési sorrendben legyenek. Ez csak hasznos dolog, és ha egy-két képet szeretne előhúzni, ne a szokásos módon fogyassza a képregényt.

CBZ, CBR, CBT, CB7 vagy CBA fájl ilyen módon történő megnyitásához telepítsen egy ingyenes fájlcsomagolót, például 7-Zip vagy PeaZip. Ezután kattintson a jobb gombbal a CDisplay Archivált képregényfájlra, és válassza ki, hogy megnyissa a fájl kicsomagolójában. Ez a 7-Zip > Nyissa meg az archívumot opciót, ha a 7-Zip programot használja, de más programokban nagyon hasonló.

Mobil archivált képregényolvasók

Ha szereted útközben olvasni a képregényeidet, a CDisplayEx, az Elképesztő képregényolvasó és a ComicRack ingyenes CBR / CBZ olvasó Android-eszközökhöz.

Az iComix és a Manga Storm CBR egy pár ingyenes az iPhone-hoz, a Chunky Comic Reader és a ComicFlow pedig az iPad-en dolgozik a CBZ és a CBR fájlok megnyitásához.


Archivált képregényfájl konvertálása

Ha a számítógépén már van olyan program, amely képes megnyitni a képregényfájlok egyikét, akkor annak átalakítása másik formátumba nagyon egyszerű.

A Sumatra PDF például a CBR fájlokat mentheti PDF-be. A Caliber átalakítja a CBR-eket EPUB, DOCX, PDB és sok más formátumra. Jelölje be a Mentés másként vagy az Exportálás lehetőséget bármelyik eszközben az Ön által követett célformátumhoz.

Ha nincs CBR vagy CBZ olvasója, vagy ha a képregényfájlja elég kicsi ahhoz, hogy gyorsan feltölthesse, akkor nagyon javasoljuk a Zamzar vagy a CloudConvert alkalmazást. Ez két példa az ingyenes fájlkonverterekre, amelyek támogatják a CBR és CBZ fájlok online konvertálását olyan formátumokba, mint PDF, PRC, MOBI, LIT, AZW3 és mások.

A B1 Archive az imént említett kettőhöz hasonló webhely, amely átalakíthatja a CB7, CBR, CBT és CBZ fájlokat más formátumokra.

Ha feltétlenül el kell mentenie a nem CBR / CBZ képregényfájlját a legnépszerűbb CBR vagy CBZ formátumok egyikében, de ezek a konverterek egyike sem működik megfelelően, ne feledje, hogy lehetősége van a képeket fájllal kibontani extraháló, amint azt a fentiekben tárgyaltuk, majd elkészítheti sajátját egy olyan program segítségével, mint a GonVisor


További információ ezekről a rövidítésekről

Tekintettel arra, hogy ezen az oldalon több fájlkiterjesztés is szerepel, fontos megjegyezni, hogy ezek egy része nem kapcsolódó technológiai kifejezésekhez is tartozik, amelyek rövidítésként használják őket.

Például egyes CBT fájlok helyette számítógép alapú képzési fájlok lehetnek, nem pedig TAR által tömörített képregényfájlok. Az ilyen típusú CBT fájlok természetesen nem tartalmaznak képregényképeket, hanem valamiféle dokumentum- vagy médiaadatok, és csak azzal az eszközzel fognak működni, amelyet létrehoztak.

A CBT a teljes bináris fa, a magalapú képzés, a Cisco szélessávú hibaelhárító és a számítógépes teszt rövidítése is.

A CBR az állandó bitsebességet, a magalapú érvelést, a tartalom alapú útválasztást és elérhetőséget is jelenti.

A CBA jelentheti a vezérlő busz címét, az aktív pufferek aktív állapotát, az összetett burst-assembly vagy a hívás viselkedésének elemzését.

A CBZ szleng a Cyber ​​Boxing Zone számára is.