FDX és FDR fájlok (mik azok és hogyan lehet őket megnyitni)

Az FDX vagy FDR kiterjesztésű fájl a Final Draft Document fájl. Ezeket a fájlokat használja a Final Draft forgatókönyvíró szoftver tévés epizódok, filmek és darabok szkriptjeinek tárolására.

Az FDR formátum az alapértelmezett fájlformátum, amelyet a Final Draft 5., 6. és 7. verzióiban használnak. A 8. tervezet óta a dokumentumok ehelyett az újabb FDX formátumba kerülnek.

Bár a legtöbb FDR fájl, amellyel találkozni fog, a Final Draft Document fájlok lesznek, néhányuk Hímzés-tervezési fájl, Windows hibajelentési fájl vagy SideKick 2 Note fájl. A Flight Data Recorder fájlok használhatják az FDR fájlkiterjesztést is.


FDX és FDR fájlok megnyitása

Az FDX és FDR fájlok a Final Draft segítségével nyithatók meg és szerkeszthetők mind a Windows, mind a Mac operációs rendszeren. A szoftver nem ingyenesen letölthető, de van egy 30 napos próbaverzió.

Annak ellenére, hogy a Final Draft 8 és az újabb filmfájlok FDX formátumban menthetők, az újabb szoftver továbbra is támogatja az FDR formátumot.

A Melco DesignShopjának képesnek kell lennie FDR fájlok megnyitására, amelyek hímzési mintákat tartalmaznak.

Az FDR fájlkiterjesztést használó Windows hibabejelentési fájlokat a Windows operációs rendszer vagy olyan programok generálják, mint a Windows Live Messenger. Ezeket a fájlokat az operációs rendszer nyitja meg, de előfordulhat, hogy kézzel is megnyithatja őket egy olyan szövegszerkesztővel, mint a Notepad ++.

Nincs tudomásunk olyan szoftverről, amely képes megnyitni a SideKick 2 Note fájlt, de mivel valószínűleg valamilyen típusú szöveges fájlról van szó, egy egyszerű szövegszerkesztő biztosan meg tudja jeleníteni a legtöbb fájlt, ha nem az egészet. Ha a fájlhoz társított program már telepítve van a számítógépére, akkor valószínűleg használhat bizonyos típusú Fájl> Megnyitás menüt az FDR fájl megnyitásához az adott programon belül.

Lehet, hogy a Flight Data Recorder fájlok megnyithatók a Vector Flight Controller vagy az eLogger segítségével.

A Notepad ++ vagy más szövegszerkesztő segítségével nyissa meg az FDX vagy FDR fájlt, ha a fenti információk nem hasznosak. A Final Draft FDX / FDR fájlok nem csak szöveges fájlok, de egy másik típus lehet. Ha igen, akkor egy szövegszerkesztő képes lehet a fájl tartalmának megfelelő megjelenítésére. Ha a fájl nem 100% -ban olvasható, előfordulhat, hogy a fájlban van olyan szöveg, amely segít azonosítani, hogy milyen szoftvert használnak a létrehozására és megnyitására.


FDX és FDR fájlok konvertálása

A 8. és 9. végleges piszkozat (mind a teljes verzió, mind a próbaverzió) az FDR fájlt automatikusan átalakítja újabb FDX formátumba, amikor megnyitja. A Final Draft támogatja mindkét típusú fájl mentését PDF-be, de csak a teljes, nem próbaverzióban.

A Final Draft tárgyalás csak a dokumentum első 15 oldalának megnyitását / konvertálását támogatja. Ha van ennél hosszabb FDR fájlja, de FDX-be kell konvertálnia, próbálja ki ezt a megoldást.

Ha a SideKick 2 Note fájlok bármilyen más formátumba konvertálhatók, akkor valószínűleg egy Export or Mentés menü az azt megnyitó programon belül. Mivel azonban nem tudjuk, hogy milyen szoftvert használnak az ilyen típusú FDR fájlokhoz, próbálja meg megnyitni a Notepad ++ alkalmazással, majd mentse el egy új szöveges formátumba, például HTML vagy TXT.

Nincs ok arra, hogy a Windows operációs rendszerrel használt hibajelentéses FDR fájlt konvertáljuk.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, akkor valószínűleg rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Ezt nagyon könnyű megtenni, ha a fájlnak közös betűi vannak a fájlkiterjesztésben, mint ez a kettő.

Néhány példa a fájlkiterjesztésekre, amelyeket összetéveszthet az egyik közül, az FXB és az EFX.

A másik az FPX. Bár nagyon hasonlónak tűnik, valójában a FlashPix Bitmap Image fájlformátumban elmentett kép. A fent hivatkozott programokkal nem lehet egyet megnyitni.

Az FRD is ezeknek a kiterjesztéseknek tűnik, de a Frekvencia Válasz Adatfájlokhoz használják.