REG fájlok: Hogyan hozhatunk létre, szerkeszthetünk és használhatunk Windows rendszerben

A .REG fájlkiterjesztésű fájl egy regisztrációs fájl, amelyet a Windows beállításjegyzéke használ. Tartalmazhatnak csalánkiütéseket, kulcsokat és értékeket.

Ezeket a fájlokat a semmiből lehet létrehozni egy szövegszerkesztőben, vagy a Windows Registry előállíthatja, amikor biztonsági másolatot készít annak egyes részeiről.


Mire használják a REG fájlokat?

Két fő módja van a Windows rendszerleíró adatbázisának szerkesztésére:

  • Nyissa meg a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt, majd végezze el a manuális módosításokat.
  • Használjon REG fájlt.

Gondoljon egy REG fájlra, mint a Windows beállításjegyzék megváltoztatására vonatkozó utasításkészletre. Minden benne leírja azokat a változásokat, amelyeket el kell végezni a rendszerleíró adatbázis jelenlegi állapotán.

Más szavakkal, általában véve a végrehajtott REG fájl és a Windows Registry közötti különbségek a kulcsok és értékek hozzáadását vagy eltávolítását eredményezik.

Például itt található egy egyszerű, háromsoros REG fájl tartalma, amely értéket ad a rendszerleíró adatbázis egy kulcsának. Ebben az esetben a cél a klasszikus Blue Screen of Death hamisításhoz szükséges adatok hozzáadása:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services kbdhid Parameters]
"CrashOnCtrlScroll" = dword: 00000001

Ezt a CrashOnCtrlScroll értéket alapértelmezés szerint nem tartalmazza a rendszerleíró adatbázis. Megnyithatja a Beállításszerkesztőt, és manuálisan létrehozhatja, vagy beépítheti ezeket az utasításokat egy REG fájlba, és automatikusan hozzáadhatja azokat.

A fájlok megtekintésének másik módja az, ha a rendszerleíró adatbázis szerkesztésének eszközeként gondolunk rájuk. Sok időt takaríthat meg, ha ugyanazokat a beállításjegyzék-módosításokat több számítógépen hajtja végre. Csak hozzon létre egy REG fájlt a kívánt változtatásokkal, majd azonnal alkalmazza őket több számítógépen.


REG fájlok megtekintése, módosítása és összeállítása

Ezek szöveges fájlok. Visszatekintve a fenti példára, jól láthatja az alkotó számokat, útvonalat és betűket. Ez azt jelenti, hogy megnyithat egyet, és mindent elolvashat benne, valamint szerkesztheti, csak szövegszerkesztővel.

A Windows Jegyzettömb a Windows-ban található szövegszerkesztő. Használhatja azt a programot egy REG fájllal, ha jobb gombbal kattint, vagy megérinti és lenyomva tartja a fájlt, majd kiválasztja szerkesztése.

Ha úgy tetszik, minden alkalommal használhatja a Windows Jegyzettömböt, amikor el kell olvasnia vagy szerkesztenie kell a fájlt, de vannak más ingyenes szövegszerkesztő eszközök is, amelyekkel könnyebben lehet dolgozni, ha sokat terveznek ezekkel a fájlokkal dolgozni.

Mivel a REG fájlok nem más, mint szövegfájlok, bármilyen szövegszerkesztővel fel lehet építeni egy teljesen újat a semmiből.

A fenti példa segítségével ismét csak annyit kell tennie, hogy létrehozza a fájlt: nyissa meg a szövegszerkesztőt, majd írja be pontosan ezeket az utasításokat, ahogyan írták. Ezután válassza ki Minden fájl (*. *) mint a Mentés típus, és mentse el valami emlékezetes formában, természetesen a .REG kiterjesztéssel, például a FakeBSOD.REG.

Nagyon könnyű véletlenül áthaladni a Mentés típus opció mentéskor. Ha elfelejtette ezt megtenni, és ahelyett, hogy TXT fájlként (vagy a REG kivételével bármilyen más típusú fájlként) mentené, akkor nem használhatja azt a rendszerleíró adatbázis szerkesztésére.

Ahogyan a fenti példában látható, minden REG fájlnak a következő szintaxist kell követnie ahhoz, hogy a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő megértse őket:

Windows Registry Editor Version 5.00
[\]
"Érték neve" =:

Bár sem a REG fájl tartalma, sem a Windows rendszerleíró adatbázis kulcsai nem különböztetik a kis- és nagybetűk különbségeit, egyes beállításjegyzéki értékek igen, ezért ne felejtse el ezt megírni vagy szerkeszteni.


REG fájlok importálása, egyesítése / megnyitása

A REG fájl "megnyitása" azt jelentheti, hogy megnyitja szerkesztésre, vagy megnyitja annak végrehajtására. Ha szerkeszteni kíván egyet, olvassa el a fenti szakaszt. Ha végre akarja hajtani a fájlt (valójában azt tegye, amire a fájl írva van), olvassa tovább ...

A futtatás azt jelenti, hogy egyesíti vagy importálja a Windows rendszerleíró adatbázisba. Szó szerint egyesíti a fájl tartalmát a többi nyilvántartási kulccsal és már létező értékkel. Függetlenül attól, hogy a fájlt egy vagy több kulcs vagy érték hozzáadásához, törléséhez és / vagy megváltoztatásához kívánja használni, az egyesítés / importálás az egyetlen módja ennek.

Mindig készítsen biztonsági másolatot a Windows rendszerleíró adatbázisról, mielőtt egyesítené az egyedi készítésű vagy letöltött REG fájlt. Ezt a lépést kihagyhatja, ha egy korábbi biztonsági másolatot állít vissza ezzel a fájllal, de kérjük, ne felejtse el ezt a fontos lépést minden más esetben.

A Windows rendszerleíró adatbázis egyesítéséhez / importálásához kattintson duplán vagy duplán a fájlra. Ez a folyamat a tartalmától függetlenül ugyanaz - egy korábban készített biztonsági másolat, amelyet Ön visszaállított, a rendszerleíró adatbázis módosítása, a probléma letöltött "javítása" stb.

A számítógép beállításától függően megjelenhet egy Felhasználói fiókok felügyelete üzenet, amelyet el kell fogadnia a fájl importálásához.

Ha biztos abban, hogy a kiválasztott fájlt biztonságosan hozzá lehet adni a rendszerleíró adatbázishoz, akkor válassza a lehetőséget Igen az ezt követő felszólításon, hogy megerősítse, hogy ezt szeretné megtenni. Attól függően, hogy a REG fájl milyen változásokat hajtott végre a Windows rendszerleíró adatbázisában, lehet, hogy újra kell indítania a számítógépet.

Ha részletesebb segítségre van szüksége, mint a fenti gyors vázlat, az alaposabb útmutatásért lásd: A rendszerleíró adatbázis visszaállítása a Windows rendszerben. Ez a darab inkább a biztonsági másolatból történő helyreállítás folyamatára összpontosít, de a valóságban ez ugyanaz az eljárás, mint a REG fájl egyesítése.