Ellenőrizheti, hogy a Mac-alkalmazások miként használják az App Napot az energiatakarékosság érdekében

Az App Nap egy energiatakarékos szolgáltatás, amely az OS X Mavericks alkalmazással debütált. A jelenleg nem használt alkalmazásokat "alvó" állapotba hozza, így addig nem használják a rendszer erőforrásait, például a CPU-t és az akkumulátor élettartamát, amíg készen áll arra, hogy újra rájuk koncentráljon. Ezek az alkalmazások azonnal felébrednek, amikor kinyitják az ablakukat.

De nem minden felhasználó értékeli az App Nap segítségét, attól tartva, hogy ez megakadályozhatja a háttérfrissítéseket vagy egyes alkalmazások lassulását okozhatja. Ha aggasztja, hogy az App Nap problémákat okoz, könnyen letilthatja a funkciót egyetlen alkalmazásnál, vagy rendszerileg leállíthatja.

A cikkben szereplő információk az OS X Mavericks és későbbi OS X és macOS verziókat használó Mac gépekre vonatkoznak.


Hogyan működik az App Nap

Az App Nap felfüggeszti az alkalmazást, ha az operációs rendszer úgy dönt, hogy nem végez semmilyen hasznos feladatot. Ha egy alkalmazás el van rejtve más ablakok mögött, az operációs rendszer ellenőrzi, hogy az alkalmazás fontos feladatot hajt végre-e, például letölt egy fájlt vagy zenét játszik-e. Ha az alkalmazás funkcióját nem lényegesnek tekintik, az App Nap felfüggesztési állapotba hozza az alkalmazást. Ez a funkció segít a Mac-eknek megtakarítani az energiát és az akkumulátor-élettartamot, különösen a MacBookok esetében.

Míg az App Nap megpróbálja nem zavarni az aktív alkalmazásokat, előfordulhat, hogy az egyik alkalmazás alszik, amikor működnie kellene, meghosszabbítva a már elvégzett feladatokat. Előfordul, hogy a szundikáló alkalmazások nem reagálnak arra a bemenetre, amelyet fel kellett volna ismerniük, például egy belső időzítőt, vagy elmulasztották a háttérfrissítéseket. Ha az App Nap-ot zavarónak találja, akkor a kikapcsolása egyszerű folyamat.

Amikor az App Nap alvó üzemmódba helyezi az alkalmazást, a felhasználó számára ez nem nyilvánvaló. Annak megtekintéséhez, hogy alszik-e egy alkalmazás, menjen az Activity Monitor oldalra, és válassza ki a lehetőséget Energia fület. Ban,-ben App Nap oszlop, ha van egy Igen egy alkalmazás mellett éppen szundikál.


Az App Nap letiltása egyetlen alkalmazásban

Az OS X és a macOS alapértelmezés szerint engedélyezi az App Nap alkalmazást, de könnyű kikapcsolni. Ne feledje, hogy nem minden alkalmazás ismeri az App Napot, így az App Napot csak azokban az alkalmazásokban kapcsolhatja ki, amelyek ezt a lehetőséget kínálják.

  1. Nyisson Kereső ablakot és válassza ki alkalmazások a bal oldalsávon.

  2. Kattintson a jobb gombbal arra az alkalmazásra, amelynek kikapcsolni kívánja az App Nap alkalmazást, majd válassza a lehetőséget Get Info.

  3. Válassza ki a háromszög mellett általános megnyitni az ablakot.

  4. Tegyen egy pipát a mellette lévő négyzetbe Az App Nap megakadályozása.

    Ha nem látja a Az App Nap megakadályozása Ez azt jelenti, hogy ez az alkalmazás nem ismeri az App Napot, és ez nem érinti.

  5. Ha az alkalmazás futott, zárja be és indítsa újra. Az App Nap már nem fogja befolyásolni.


Tiltsa le az App Nap SystemWide alkalmazást

Ha szeretné, tiltsa le az App Nap alkalmazást az egész rendszerén. Akkor választhatja ezt, ha nem érdekli az energia és az akkumulátor élettartamának csökkentése, és szeretné, hogy az alkalmazások bármikor futtathassanak háttérfolyamatokat.

  1. Tól Utilities mappa, indítás terminál. (Vagy írja be terminál a Spotlight keresésbe.)

  2. A megnyíló Terminál ablakban írja be a következő parancsot:

    alapértelmezett értékek: NSGlobalDomain NSAppSleepD

  3. nyomja meg Visszatérés. A Terminal nem ad visszajelzést.

  4. Lépjen ki a terminálból, és indítsa újra az alkalmazásokat, vagy indítsa újra a rendszert.

    Ellenőrizze, hogy a parancs működött-e Activity Monitor és ellenőrizze a App Nap oszlop. Minden alkalmazásnak rendelkeznie kell a Nem mellettük.


Engedélyezze az App Nap SystemWide alkalmazást

Ha meggondolja magát, az egész rendszeren egyszerűen engedélyezheti az App Napot.

  1. A Terminálban írja be a következő parancsot:

    alapértelmezett értékek: NSGlobalDomain NSAppSleep

  2. nyomja meg Visszatérés. Az App Nap most újra aktív.