Hálózati meghajtó feltérképezése Mac gépen

Gyakori a hálózati meghajtó feltérképezése Mac vagy Windows számítógépeken a vállalati környezetben, de beállíthat egyet otthoni környezetben is, több eszközzel, amelyekhez ugyanahhoz az információhoz kell hozzáférni.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások bemutatják, hogyan lehet hálózati meghajtót feltérképezni a macOS-on. Míg a lépések kissé eltérhetnek a használt macOS verziójától függően, általában ugyanazoknak kell lenniük az operációs rendszer összes verziójában.


Hálózati meghajtó feltérképezése Mac-en

Ahelyett, hogy ugyanazokat az adatokat letöltené vagy másolná az összes eszközére, ezeket az adatokat egyetlen mappába menti, majd megosztja más mappákkal. Miután megosztotta ezen adatok helyét egy UNC elérési útvonalon keresztül, akkor néhány egyszerű lépéssel a hálózati meghajtót az összes eszközéhez hozzárendelheti.

  1. Indít Kereső.

  2. Kattints Go > Csatlakozás a kiszolgálóhoz.

  3. Írja be a feltérképezni kívánt hálózati meghajtó elérési útját, majd kattintson a gombra Csatlakozás.

  4. Ha megerősítést kér, kattintson a gombra Csatlakozás.

    Azok a fiókok, amelyek nem rendelkeznek hozzáféréssel a fájlhoz / mappához, nem tudnak kapcsolatot létesíteni a hálózati meghajtóval.

  5. A hálózati meghajtó feltérképezése után az asztali gépen csatlakoztatott meghajtóként vagy a Helyek menü alatt jelenik meg bármely Finder ablakban.

    Mivel a leképezett meghajtók csatlakoztatott meghajtóként jelennek meg a macOS-eszközén, a meghajtó kiadásával leválaszthat róla.


Hogyan telepítsünk hálózati meghajtót macOS-ra

Ha azt szeretné, hogy az előzőleg leképezett meghajtó újraindítás után is megmaradjon, akkor a felhasználói fiók beállításai alatt engedélyeznie kell az automatikus telepítést a Bejelentkezés elemek segítségével.

  1. Kattintson az Apple logó > System Preferences.

  2. Kattints Felhasználók és csoportok.

  3. Válassza ki azt a felhasználónevet, amely hozzáfér a hálózati meghajtóhoz.

  4. Válassza ki a Login elemek Tab.

  5. Keresse meg a hozzáadni kívánt elemet. Kattintson egyszer, hogy kiválassza, majd kattintson hozzáad.