Bootolható openSUSE USB meghajtó létrehozása

Amikor egy indítható openSUSE USB meghajtót hoz létre a Windows használatával, kísérletezhet az openSUSE összes szolgáltatásával. Az USB-meghajtó helyettesítheti a Windows összes verzióját az openSUSE-val, vagy a kettős rendszerindító Windows-t az openSUSE-val.

Az openSUSE USB meghajtó létrehozásához először töltse le az openSUSE szoftvert és a balenaEtcher szoftvert, majd a balenaEtcher használatával hozza létre az openSUSE USB meghajtót.


Az openSUSE élő verziójának letöltése

Számos lehetősége van az OpenSUSE Linux disztribúció kipróbálására. Az OpenSUSE két fő ágra oszlik, a Tumbleweedre és a Leap-ra. A Leap a hagyományos kiadási modell, az új verziók rendszeres menetrend szerint érkeznek. A Tumbleweed egy gördülő kiadás-terjesztés, amely folyamatosan frissítéseket kap, és nincs statikus változata. Bár a Tumbleweed fantasztikus egy állandó telepítéshez, nem alkalmas élő USB-re. Ez az útmutató a Leap-ra összpontosít.

  1. Nyisson meg egy böngészőt, majd lépjen az OpenSUSE letöltési oldalára.

  2. Válassza ki a él Tab.

  3. Válasszon egy letöltési lehetőséget: Gnome, KDEvagy A LiveCD mentése. A mentési lehetőség helyreállítja a meghibásodott rendszert. A Gnome és a KDE asztali környezetnek vannak előnyei és hátrányai, ezért válassza ki a kívántat. Ha nem biztos benne, válassza a lehetőséget KDE (Az OpenSUSE kiváló KDE Plazma-élményről ismert).


Töltse le és futtassa az Etchert

Nincs hiány olyan képíró alkalmazásokból, amelyek képesek az OpenSUSE képet USB-meghajtóra flashelni. A balenaEtcher egyszerűen használható és futtatható. Ráadásul, ha nem Windows operációs rendszert használ, használhatja az Etchert Mac és Linux rendszereken.

  1. Nyisson meg egy webböngészőt, majd lépjen a balenaEtcher letöltési oldalra.

  2. választ Töltse le a letöltés megkezdéséhez.

    Windows rendszeren lehetősége van telepíteni az Etchert vagy futtatni hordozható formában. A hordozható egyszerűbb, mivel a letöltési könyvtárból futtathatja. Ezt a módszert fedi le ez az útmutató.

  3. A letöltés után nyissa meg a Letöltések könyvtárat, majd keresse meg a Rézmetsző futtatható fájl.

  4. választ Rézmetsző futtatni.


Flash OpenSUSE USB-re az Etcherrel

Miután minden a helyén van, már csak néhány lépés választja el az indítható OpenSUSE USB-meghajtótól.

  1. Az Etcher ablak három részre van felosztva, amelyek végigvezeti Önt a meghajtó írásának folyamatán.

  2. Ha behelyezi az USB-meghajtót, az a középső oszlopban jelenik meg. Ha nem, helyezze be az USB-t. Lehetséges, hogy nem jelenik meg az oszlopban, miután ezt megtette. Bármelyik út is rendben van.

  3. Kattints Kép kiválasztása.

  4. A fájlböngésző ablakában keresse meg és válassza ki az OpenSUSE lemezképet. Ezután válassza ki Nyisd ki hogy betöltsem az Etcherbe.

  5. Ha az USB nincs betöltve, akkor a középső oszlopban keresse meg a fájlt, és válassza ki azt.

  6. Amikor minden rendben van, válassza a lehetőséget Vaku.

    Az USB villantása előtt figyelmeztetni kell, hogy a meghajtón minden törlődik.

  7. Etcher az USB-re írja a képet. Ez eltarthat egy ideig.

  8. Amikor az Etcher végzett, megjelenik egy üzenet, amely tudatja Önnel, hogy bezárhatja az alkalmazást és használhatja az USB-t.

  9. Indítsa újra a számítógépet az USB-re.

    • Normál BIOS-mal rendelkező számítógépen indítsa újra a számítógépet, és indítsa el az openSUSE programot (mindaddig, amíg a rendszerindítási sorrendnek USB-meghajtója van a merevlemez előtt).
    • UEFI-vel rendelkező számítógépen indítsa el az openSUSE programot a műszak gombot és indítsa újra a számítógépet. Megjelenik az UEFI indítási menü, amelyen szerepel a Használjon eszközt. Amikor megjelenik az almenü, válassza a lehetőséget EFI USB-eszköz.
  10. Az openSUSE elindul. Ehhez elég sok idő kell.