Az Apple ceruza: Nem otthoni futás, de mindenképpen hármas

Az Apple Pencil olyan eszköz, amelyet szépség, stílus, technológiai kegyelem és tökéletlenség köt össze. Talán a piacon a legjobb és legpontosabb toll, a ceruza az a toll, amely nem toll. És bár az Apple rendelkezik egy elegáns forma és a technológiai kiválóság ötvözésével, úgy tűnik, hogy a stíluskeresés a ceruzával való hasznosságot akadályozta meg.

Ahogy várható volt, az Apple Pencil ugyanazzal az alapformával rendelkezik, mint a # 2 ceruza, levonva a kemény széleket és a sárga színt. Valójában a Ceruza körülbelül ugyanolyan hosszú, mint egy vadonatúj # 2, ami a piac egyik leghosszabb stylusává teszi. Még a hegyének is van egy kihegyezett ceruzájának formai tényezője, és a ceruzánál csak a színeken kívül hiányzik a radír, amelyet a verseny nagy része mutat be.

Az eredeti Apple ceruza. Apple, Inc.


Az almás ceruza a dobozon kívül

A ceruzával való felkelés és futás meglehetősen egyszerű annak ellenére, hogy nem igazi ceruza. Az Apple Pencil ahelyett, hogy kapacitív érintőképernyővel működne az ujjhegyhez hasonló módon (de pontosabb), az Apple Pencil a vezeték nélküli Bluetooth technológia és a képernyőbe ágyazott érzékelők kombinációját használja a ceruza érintésének észlelésére. Ez a módszer lehetővé teszi az iPad számára, hogy meghatározza mind a nyomás mértékét, mind a ceruza szögét, ami azt jelenti, hogy az iPad nyomás és szög alapján megváltoztathatja a ceruza rajzolását a képernyőn.

A ceruza és az iPad párosítása érdekében egyszerűen csatlakoztassa a Lightning porthoz, közvetlenül az iPad Home gombja alatt. A radír helyett az Apple ceruzának van egy kis sapkája, amely mágnes segítségével megragad a ceruzán. Ha leveszi ezt a kupakot, akkor egy Lightning adapter látható, amely hasonló az iPadhez kapott kábel végéhez. Amikor először csatlakoztatja a ceruzát az iPad-hez, az eszközök párosulni fognak. Mindössze annyit kell tennie, hogy megerősíti az iPad képernyőjén megjelenő párbeszédpanelen, hogy valóban párosítani szeretné a Ceruzát az iPad-mel.

Ez a módszer a ceruza töltésére is. Csak körülbelül 15 másodperc töltés szükséges ahhoz, hogy fél órás akkumulátor-élettartamot nyerjen a ceruzához, így bár kínosnak tűnhet, ha a ceruza kilóg az iPad aljáról, nem kell ott tartanod hosszabb ideig. Az Apple Pencil egy adaptert is tartalmaz, amelyet az iPad töltőkábelével használhat, ha fali konnektoron keresztül szeretné tölteni.

Egy dolog ezzel a sapkával kapcsolatban: könnyű lesz elveszíteni. Megfelelően visszatartja a helyét, ha megfelelő módon visszapattan, de van olyan mód, hogy a kupakot behelyezzük oda, ahol egy kattintással nem zárja le. Ebben az esetben könnyű repülni, és alakja és mérete alapján könnyen elveszíthet.

De ez kisebb bosszúság magának a Ceruza érzéséhez képest. Sima. Az érintőceruza szabványai szerint nagyon csúszós. Ez valóban segíthet, miután megszokja, mert a ceruza nagyon folyékony lesz a kezében, de eleinte nagyon kellemetlen érzéssel rendelkezik. A Ceruza szintén nagyobb és nehezebb, mint a verseny nagy része.


A bolygó legjobb ceruzája?

Miután párosította az Apple ceruzát, és elkezdte használni (javasoljuk, hogy egyenesen menjen a Notes alkalmazásba, hogy játszhasson vele), könnyű megmondani, hogy ez egy Apple termék. A képernyő másodpercenként óriási 240 alkalommal keresi a ceruzát, és ha ez nem elég, az iPad prediktív algoritmusok segítségével kitalálja, hol van és hol tart a ceruza. Ezek együttesen egy nagyon érzékeny tollat ​​hoznak létre.

És emlékszel, hogy az a toll, amely nem egy toll? A ceruza és az iPad közötti kapacitív interakció hiányának hátránya, hogy a ceruza képes elvégezni az ujj néhány funkcióját, de nem minden funkcióját. Például megnyithat egy alkalmazást egy érintéssel, lapozhat a listákon és a nyomógombokon, de nem használhatja az iPad Vezérlőközpont vagy Értesítési képernyő aktiválásához. A felhasználások az alkalmazásokon belül is korlátozottá válnak, bár könnyedén kiválaszthat különböző eszközöket a rajzalkalmazás menüjéből.

Bár ez hátránynak tűnhet, van egy határozott hátránya: Az iPad tökéletesen megkülönbözteti az ujját vagy a tenyerét a ceruzától. Lehet, hogy az alkalmazásoknak egy kis időbe telik ezeknek az információknak a felhasználása, de még az indulás óta az alkalmazások nagyszerű munkát végeznek abban, hogy megkülönböztessék a képernyő sarkán a képernyőt vagy a tenyér egy részét érintő véletlenszerű ujját a ceruzától, így nem szabad Ne kapjon véletlen csuklást a ceruza használatakor.

A Ceruza remekül használható jegyzetek feljegyzéséhez és rajzoláshoz, de valóban egy művész kezében ragyog. És ahogy a neve is mutatja, akkor a legjobb, ha ceruza. Az Apple Pencil nagyon keskeny vonalat képes pontosan megrajzolni, de alkalmazkodik a képernyő megérintésekor alkalmazott nyomáshoz is, ami vastagabb vonalat eredményezhet. A ceruza felismeri a tartási szöget is, így használhatja egy olyan terület árnyékolására, mintha ceruzát vagy széndarabot használna.

A ceruza egyetlen tényleges hátránya felhasználási szempontból a számára elérhető szoftver. Rengeteg nagyszerű alkalmazás van a Paper-től a Procreate-ig, amely a legjobb általános rajzalkalmazás lehet az iPad-en. De nincs teljes értékű Illustrator, Photoshop vagy Painter 2016. Az iPad Pro nagy lendületet ad a korábbi iPad-ekhez képest, így talán látni fogjuk, hogy ezek az alkalmazások hamarabb, mint később érkeznek az iPad-hez, de addig a szoftver oldal visszatarthatja a ceruzát.

Apropó az iPad Pro, a felülvizsgálat idején ez az egyetlen iPad, amely képes együttműködni az Apple ceruzával. Ez főleg azért van, mert a ceruzához speciális érzékelőkre van szükség, amelyek be vannak ágyazva a képernyőbe, ezért a ceruzához ugyanúgy iPad-et kell készíteni, mint a ceruzát az iPad-hez. Ennek az iPad Pro követelménynek az új jövőben meg kell változnia, amikor a következő iPad megjelenik, de addig a Ceruza egyetlen módja az iPad Pro.


Az Apple ceruza megfelelő neked?

Bármennyire is remek a ceruza a jegyzetelésben, valóban azok számára készült, akik tollat ​​fognak tenni a csuklón. Az Apple ceruza olyan művész vagy felhasználó kezében a legjobb, aki a ceruzát fogja használni az alkotáshoz. A piacon vannak olcsóbb ceruzák a jegyzeteléshez, és nincs megadva az iPad Pro követelménye. De ha a piacon lévő legjobb ceruzát akarja, akkor ez nem gond. Az Apple Pencil magasabb ára mindenképpen megéri a fejlett érzékelőt és az iPad használatának új módját.