Hogyan kell párosítani a laptopot egy Bluetooth eszközzel

Vezeték nélküli módot keres a telefon internetkapcsolatának megosztására a hordozható számítógéppel egy hotspoton keresztül, fájlok átvitele az eszközök között, vagy a zene lejátszása egy másik eszközön keresztül? A Bluetooth mindezt, és még többet is lehetővé teheti. Két vagy több eszköz Bluetooth-kapcsolattal történő csatlakoztatásához az eszközöknek támogatniuk kell a Bluetooth-t. A legtöbb modern vezeték nélküli eszköz rendelkezik Bluetooth támogatással, de ha a laptop nem, akkor lehet, hogy vásárolnia kell egy Bluetooth adaptert.


Hogyan csatlakoztassuk a Bluetooth laptopot más eszközökhöz

Sokféle Bluetooth-eszköz létezik, és ezek a lépések csak néhány esetében relevánsak. Konkrét utasításokat a készülék felhasználói kézikönyvében vagy a gyártó webhelyén talál. Például a Bluetooth surround hangrendszer és egy laptop párosításának lépései nem azonosak a fejhallgató párosításával, ami nem azonos az okostelefon párosításával.

A laptop és egy Bluetooth eszköz, például okostelefon vagy zenelejátszó csatlakoztatására vonatkozó alapvető utasítások az eszköztől függően változhatnak.

  1. Aktiválja a mobiltelefon Bluetooth funkcióját, hogy felfedezhető vagy látható legyen. Ha az eszköznek van képernyője, keresse meg a Bluetooth funkciót a Beállítások menüben. Más eszközökön van egy speciális gomb.

  2. A számítógépen nyissa meg a Bluetooth beállításait, és válassza az új kapcsolat létrehozását vagy az új eszköz beállítását. Például Windows rendszeren kattintson a jobb gombbal az értesítési területen található Bluetooth ikonra, vagy keresse meg a Vezérlőpultot Hardver és hang > Eszközök és nyomtatók cimre.

  3. Amikor az eszköz megjelenik a Bluetooth és más eszközök listájában, válassza ki, hogy csatlakoztassa (párosítsa) a laptophoz.

  4. Ha a rendszer kéri a PIN-kód megadását, írja be vagy erősítse meg a számot mindkét eszközön. Ha a laptophoz párosított eszköznek van képernyője, például egy telefonja, akkor kaphat egy üzenetet, amelyen szerepel egy szám, amelyet meg kell egyeznie a laptop számával. Ha azonosak, kattintson mindkét eszközön a csatlakozási varázslóra az eszközök Bluetooth-kapcsolaton keresztüli párosításához.

    Ha nem tudja a PIN-kódot, próbálkozzon a 0000 vagy az 1234 kóddal. Ha ezek nem működnek, keresse meg az eszköz kézikönyvét az interneten a Bluetooth kód megtalálásához.

  5. Miután csatlakoztatva van, az eszköztől függően olyan dolgokat tehet, mint például egy fájl átvitele egy alkalmazáson keresztül vagy egy küldés > Bluetooth opció az operációs rendszeren. Ez nem fog működni egyes eszközök, például fejhallgató és perifériák esetében.


tippek

Kövesse ezeket a tippeket a Bluetooth-kapcsolat jobb teljesítményének eléréséhez:

  • Ha a kapcsolat számítógéppel történő létrehozása nem működik, akkor kezdeményezze azt az eszközről, például tartsa lenyomva a Csatlakozás gombot, vagy keresse meg az opciót az eszköz szoftverbeállításai között.
  • Egyes eszközök, amelyeknek nincs sok gombja vagy opciója, csatlakozhatnak bármelyik hallgatható laptophoz. Például megtalálhatja az eszközt a laptopon keresztül, és rákattinthat a csatlakozásra, és az eszköz jelzi, hogy csatlakozik anélkül, hogy bármilyen jelszót igényelne. Ez a legtöbb fejhallgatóra igaz.
  • Az akkumulátor lemerülésének megakadályozása érdekében kapcsolja ki a Bluetooth-ot, ha éppen nem használja.