Hogyan kell kezelni egy törött iPhone otthoni gombot

Tekintettel arra, hogy ez az egyetlen gomb a legtöbb iPhone elején, nem meglepő, hogy a Home gomb elég fontos. A legtöbben valószínűleg nem vesszük észre, milyen gyakran nyomjuk meg. A kezdőképernyőre való visszatérés, az alkalmazások bezárása, az alkalmazások és egyéb feladatok közötti gyors váltás között folyamatosan használjuk. De mi történik, ha a Kezdőlap gomb elromlik vagy már elromlik?

Az ideális megoldás a gomb kijavítása és az iPhone tökéletes működésének helyreállítása, de van egy megoldás is, amely lehetővé teszi a hardver cseréjét szoftverrel.

alma 

Az iPhone X és az újabb modellek egyáltalán nem rendelkeznek otthoni gombbal. Az iPhone X Home Button Basics című témakörben megtudhatja, hogyan hajthatja végre ezeken a modelleken a szokásos feladatokat.


Ha az Otthoni gomb teljesen nem működik

Ha a Kezdőlap gomb már teljesen elromlott, akkor előfordulhat, hogy nem jut be a Beállítások alkalmazásba (például elakadhat egy másik alkalmazásban). Ha ez a helyzet, akkor nincs szerencséje.

Számos akadálymentességet lehet engedélyezni a számítógép használatával, amikor iPhone-ját szinkronizálja az iTunes programmal, de az AssistiveTouch nem tartozik ezek közé. Ennek használatához be kell lépnie a Beállítások alkalmazásba. Ha a Kezdőlap gomb már teljesen nem működik, ugorjon a javítás szakaszra a cikk végén.

Míg ez a cikk az iPhone-ra vonatkozik, ezek a tippek minden iOS-eszközre vonatkoznak, beleértve az iPod touch-ot és az iPad-et is.


AssistiveTouch az iPhone-on

Ha a Kezdőlap gomb nem működik vagy nem működik, az iOS-be van építve egy olyan funkció, amely segíthet: AssistiveTouch. Az Apple nem tette ezt a funkciót a megszakadt gombok megkerülésére. Valójában úgy tervezték, hogy az iPhone hozzáférhetővé váljon olyan emberek számára, akiknek a fogyatékosság miatt problémái lehetnek a fizikai Home gomb megnyomásával. 

Az AssistiveTouch úgy működik, hogy virtuális Kezdőlap gombot ad az iPhone képernyőjéhez, amelyet a telefon minden alkalmazása és képernyője átfed. Engedélyezve az AssistiveTouch funkciót, nem kell kattintania a Kezdőlap gombra - mindent, amihez a Kezdőlap gombra van szükség, a képernyőn megjelenő gombra koppintva megteheti.


Az AssistiveTouch beállítása és használata iPhone-on

Az AssistiveTouch bekapcsolásának, valamint konfigurálásának és használatának megismeréséhez olvassa el lépésről lépésre ismertető útmutatónkat: Az AssistiveTouch használata iPhone készülékén.

iPhone otthoni gombjavítás: AppleCare

Ha a Kezdőlap gomb elromlik vagy megszakad, az AssistiveTouch jó ideiglenes megoldás, de valószínűleg nem akarja, hogy végleg elakadjon egy nem funkcionális Kezdőlap gombon. Javítani kell a gombot.

Mielőtt eldöntené, hol lehet javítani, ellenőrizze, hogy iPhone-jára még mindig van-e garancia. Ha igen, vagy az eredeti garancia miatt, vagy azért, mert AppleCare kiterjesztett garanciát vásárolt, vigye el telefonját az Apple Store-ba. Itt kap egy szakértői javítást, amely fenntartja a jótállást. Ha a telefonjára garancia vonatkozik, és valahol másutt javítják, akkor elveszítheti a garanciáját.

iPhone Home Button Repair: Harmadik felek

Ha telefonja nem jár jótállással, és különösen, ha hamarosan új modellre kíván frissíteni, akkor a Kezdőlap gomb javítása az Apple Store-ban nem alapvető fontosságú. Ebben az esetben fontolóra veheti, hogy egy független szervizben javítsa ki. Nagyon sok vállalat kínál iPhone javítást, és nem mindegyik képzett vagy megbízható, ezért mindenképpen végezzen néhány kutatást, mielőtt kiválasztaná.