Hiperhivatkozások hozzáadása a PDF fájlokhoz

A PDF-fájlokban található hiperhivatkozások gyakran segítenek az olvasókat abban a PDF-dokumentumban eljutni egy webhelyre vagy egy másik oldalra, és további információkat nyújtanak egy témáról. A PDF-fájlokon belüli hiperhivatkozások ugyanúgy néznek ki és működnek, mint egy weboldalon, és testre szabhatók szöveges vagy képi hivatkozásokra. Olvassa tovább, hogy megtanulja, hogyan kell hiperhivatkozásokat hozzáadni a PDF-fájlokhoz, hogy az olvasók mindent megkapjanak, amire szükségük van.


Hiperhivatkozás létrehozása PDF-fájlokban

A legtöbb PDF-szerkesztő alkalmazás vagy program, például az Adobe Acrobat vagy a Drawboard PDF képes hiperhivatkozást adni a PDF-fájlokhoz. Szinte minden esetben a hiperhivatkozás hozzáadásának folyamata megegyezik, és meg kell választania a célszöveget vagy képet a PDF-fájlban, majd ki kell választania a megfelelő linket. szerkesztése > Link > hozzáad menüopciók.

Néha a Szerkesztés opció az Eszközök menüben vagy a PDF alkalmazás részben található.

Hiperhivatkozást is hozzáadhat egy PDF fájlhoz úgy, hogy létrehoz egy új projektet egy Microsoft Word, Excel vagy PowerPoint hivatkozással, és a fájlt az alapértelmezett fájlformátum helyett PDF formátumban menti.


Link hozzáadása PDF-fájlhoz

Míg a hiperhivatkozás PDF fájlokba helyezése hatékony módja lehet az online tartalomra való hivatkozásnak és az olvasó máshová irányításának, visszahelyezhet egy webhely vagy blog PDF fájljait is.

A weboldalról történő PDF-fájlokhoz való csatolás hasznos lehet, ha hivatkozni kell egy fájlban található hivatkozásra, vagy ha segítséget szeretne nyújtani az olvasónak a PDF-fájl offline használatra történő letöltésében.

A weboldalon található PDF-fájlokhoz való linkelés legegyszerűbb módja az, ha feltölti azokat a webhelye gazdagépére, majd létrehoz egy hiperhivatkozásokat, mint bármely kép- vagy zenefájl esetén, ügyelve arra, hogy a .PDF fájlkiterjesztést használja.

Ha élvezi a weboldalak kézi kódolását, akkor a szokásos hiperhivatkozási kódot használja, amint az alább látható.

Így kapcsolhatja össze a PDF fájlt egy webhelyen vagy blogban a WordPress használatával

  1. Tól Új oldal or Új hozzászólás oldal, válassza ki Add Media.

  2. választ Fájlok feltöltése.

  3. Kattints Fájlok kiválasztása.

  4. Keresse meg eszközén a PDF fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

    Ez nem nyitja meg a PDF fájlt, egyszerűen feltölti a WordPress webhelyére.

  5. Szerkessze a Cím, Felirat és Leírás mezőket a képernyő jobb oldalán, majd válassza a lehetőséget Helyezze be a bejegyzésbe.

    A Cím mezőbe beírt szöveg a hiperhivatkozáshoz használt szöveg lesz. Ezt később szerkesztheti, ha úgy tetszik.

  6. Most létrejön egy hiperhivatkozás, amely közvetlenül a webhelyén tárolt PDF-fájl másolatához kapcsol. Most hozzáadhat további szöveget és képeket a link elé és után, és befejezheti az új bejegyzés vagy oldal létrehozását.


Hiperhivatkozás szövegének módosítása PDF formátumban

Létrehozása után a hiperhivatkozás szövege - az úgynevezett horgonyszöveg - a feltöltési folyamat során a Cím mezőbe beírt szövegre lesz állítva. Ennek megváltoztatásához tegye a következőket.

  1. Válassza ki a PDF hivatkozást a WordPress alkalmazásban.

  2. választ szerkesztése.

  3. választ Link opciók.

  4. A Link teszt mezőbe írja be az új hiperhivatkozás szövegét.

    Ne szerkessze az URL mezőt, mert ezzel megszakad a hiperhivatkozás a PDF fájlhoz.

  5. választ frissítés.