A Bluetooth hozzáadása a számítógéphez

A Bluetooth-t sok eszköz használja, például fejhallgató és billentyűzet. Sok számítógépen is van, de ha a tiéd nem, akkor hozzáadhat egy Bluetooth kulcson / adapteren keresztül. Szerencsére a beállítás elég egyszerű.

A számítógépén már van Bluetooth? Mielőtt az alábbi lépéseket végrehajtaná, kérdezze meg ezt magadtól, mert Bluetooth-hardverkulcs vásárlásával jár. Ismerje meg, hogyan kell beállítani a Bluetooth-eszközöket, és mit kell tennie, ha a Bluetooth nem működik a Windows 10 rendszerben. Lehetséges, hogy a Bluetooth már elérhető a számítógépén, de az eszköz hozzáadása egyszerűen nem működik.

Ez az útmutató a Windows 10, 8 és 7 rendszert futtató számítógépekre vonatkozik.


Keressen egy Bluetooth adaptert

David Montgomery / Getty Images 

A Bluetooth-adapter beszerzése a számítógépére a legegyszerűbb módja annak, hogy a Bluetooth funkciókat hozzáadja az asztali számítógéphez vagy laptophoz. Nem kell aggódnia a számítógép megnyitása, a Bluetooth-kártya telepítése vagy bármi hasonló miatt.

A Bluetooth kulcsok USB-t használnak, így egy nyitott USB porton keresztül csatlakoznak a számítógép külsejéhez. Olcsóak, kompaktak és könnyen megtalálhatók olyan helyeken, mint az Amazon, a Newegg, a Best Buy stb.

Általánosságban elmondható, hogy a leggyorsabb Bluetooth adót szeretné megkapni, amelyet a számítógép támogat. A legtöbb modern számítógép számára ez USB 3.0 adaptert jelent. Ha azonban megnézi a számítógép USB-portjait, és fekete műanyag betétekkel rendelkeznek, akkor valószínűleg USB 2.0-k. Ha kék színűek vagy SS címkével vannak ellátva (a SuperSpeed ​​esetében), akkor USB 3.0. Ez azért fontos, mert bár az USB 3.0 eszközök USB 2.0 portokban működnek, nem működnek olyan gyorsan, mint amikor USB 3.0 portokba vannak csatlakoztatva.


Telepítse a Bluetooth adaptert a számítógépre

A legtöbb esetben egyszerűen csatlakoztassa a Bluetooth adaptert a számítógépéhez, hogy a Windows automatikusan telepítse a szükséges illesztőprogramot. De ha ez nem működik, próbálkozzon egy illesztőprogram-frissítő eszközzel, vagy látogasson el a gyártó webhelyére a konkrét telepítési útmutatásokért.

Mind a négy Bluetooth-adaptert, amelyet kipróbáltunk, önállóan telepítették.

Csatlakoztasson egy eszközt a Bluetooth adapterhez

Most, hogy van egy Bluetooth adapter csatlakoztatva a számítógépéhez, itt az ideje, hogy párosítson egy eszközt vele.

Windows 10 esetén lépjen a következőre: beállítások > Eszközök > Adjon hozzá Bluetooth-ot vagy más eszközt > Bluetooth. A Windows 8 és Windows 7 felhasználóknak meg kell találniuk a Vezérlőpultot Hardver és hang > Eszközök és nyomtatók > Adjon hozzá egy eszközt.

Előfordulhat, hogy a párosítás folyamatát úgy kell befejeznie, hogy mindkét eszközön beír egy kódot.

Ismerje meg, hogyan állíthat be Bluetooth-eszközt lépésről lépésre, vagy olvassa el ezeket a speciális utasításokat a Bluetooth-fejhallgató csatlakoztatásához, a Bluetooth-hangszórók használatához a számítógéphez vagy a Bluetooth-egér párosításához.


A Bluetooth használata más eszközökkel

A Bluetooth nem csak a számítógépekre korlátozódik. Hozzáadhatja a Bluetooth-t a TV-hez, és bekapcsolhatja a Bluetooth-ot az autójába.