A COM Surrogate javítása leállt a Windows 10, 8 és 7 rendszereken

A „COM Surrogate leállt” vagy a „DLL gazdagép nem válaszol” hiba furcsa és frusztráló, amikor találkozunk vele. A COM helyettesítő hibák nem katasztrofálisak, de ha ezek a hibák elég gyakran előfordulnak, akkor zavaróak lehetnek.

A COM-pótprobléma megoldásának módja az operációs rendszertől függ, de végigvezetünk rajta, függetlenül attól, hogy van-e Windows 10, Windows 8 vagy Windows 7.


Mi a COM helyettesítő?

A COM Surrogate a dllhost.exe nevű folyamatok gyűjtőneve, amely elválasztja a Windows Intézőt az egyes DLL-gazdagépektől, amelyek összeomolhatnak. Különösen a média miniatűrökkel foglalkozó DLL-ek. Sok más van, de ez az egyik leggyakoribb.

A COM Surrogate lehetővé teszi, hogy ha bármelyik DLL fájl összeomlik, akkor a fájlok összeomlanak a teljes Windows Intézőben. Gondoljon arra, mint a rendszer stabilitásának első védelmi vonalára.


Mi okozza a COM-helyettesítő működésének leállítását?

Úgy tűnik, hogy a „COM helyettesítő leállt” hiba nem akadályozza meg a sokat. Megszakítása azonban irritáló lehet, és gyakran nem nyilvánvaló, hogy mi okozta a problémát.

Nem mindig könnyű a pontos oka annak, hogy miért nem válaszol a DLL gazdagép. Párféleképpen tévedhet. A legjellemzőbb, hogy valamilyen korrupció történt egy kodekben, amely lehetővé teszi bizonyos adathordozók miniatűrjeinek megjelenítését. Más esetekben a sérült kijelző-illesztőprogram okozhatja a hibákat a tárolómeghajtón.

Bizonyos hiánypótló esetekben konkrét alkalmazásokról, például az Adobe Photoshopról és a Nero lemez-íróról számoltak be, ami miatt a COM Surrogate leállt. Ez kevésbé valószínű, és javasoljuk az alábbiakban néhány általánosabb javítást, mielőtt az ujjával az adott alkalmazásra mutatnánk. Ha nemrég telepített egy új alkalmazást, és hibát tapasztal, az első lépés lehet a telepítés előtti visszalépés.

Soha ne töltsön le DLL fájlokat: Itt van miért


A COM Surrogate javítása leállt a Windows 10 rendszerben

A COM Surrogate hibák nyilvánvaló oka nélkül gyakran jó olyan általános javításokat kipróbálni, amelyek előbb megoldanak egy sor problémát. Az alábbi javítások után indítsa újra a rendszert, és ismételje meg a lépéseket a COM helyettesítő probléma kiváltásához. Ha minden rendben van, nem szabad újra megjelennie.

Ezeket a lépéseket a Windows 10 rendszerrel való együttműködésre tervezték. Ezek a Windows 8.1 és 7 rendszerekre is vonatkoznak; az eljutás módszerei azonban kissé eltérhetnek.

  1. Futtasson víruskeresőt. Valószínűleg ez nem rosszindulatú program, de célszerű víruskeresőt futtatni, ha problémája van a Windows PC-vel.

  2. Frissítse a grafikus illesztőprogramokat. Az ügyes kijelző-illesztőprogram lehet az oka annak, hogy a COM Surrogate leállította a hibákat. A meglévő eltávolítása és egy frissített (vagy egy régebbi verzió) működésének telepítése jó hely lehet a DLL-hez kapcsolódó, nem válaszoló problémák kijavításához.

    Annak biztosításához, hogy mindent eltávolított a grafikus illesztőprogramokról, töltse le és futtassa a Display Driver Uninstaller alkalmazást. Kicsit jobban érintett, de a lépések nem egyértelműek, és a varázsló végigvezeti Önt a folyamaton.

    Ha ez nem oldja meg a hibát, és úgy gondolja, hogy egy friss illesztőprogramra történő frissítés okozhatta, töltsön le egy régebbi illesztőprogramot, amelyről tudja, hogy működik, és telepítse inkább.

  3. Ellenőrizze a lemez hibáit. A tárolómeghajtóval kapcsolatos problémák okozhatják a DLL gazdagép hibáit, ezért jó ötlet adni neki egyszer, ha ezzel a problémával találkozik.

  4. Adjon hozzá egy DEP-kivételt. Az Data Execution Prevention (DEP) egy Windows biztonsági eszköz, amely megakadályozza a fel nem ismert parancsfájlok betöltését a fenntartott memóriába. A túlbuzgó DEP megakadályozhatja a COM Surrogate megfelelő futtatását. Ennek kijavításához vegye fel a DEP kivétellistára.

A DLL hibák kijavítása a megfelelő módon