Hogyan adhatók hozzá a feladatok a Google Naptárhoz

Mit kell tudni

  • A Google Tasks segítségével integrálhatja a feladatlistákat a Google Naptárba.
  • Kattintson az Feladatok ikon, Adjon hozzá egy feladatot, írja be a leírást, és válassza ki a dátumot, hogy hozzáadja a naptárhoz.
  • Töltse le asztali számítógépére a Gmail és a Google Naptár segítségével, vagy mobilon a Google Play vagy az App Store ingyenes alkalmazásával.

A cikk utasításai a Google Tasks, a Gmail és a Google Naptár webes, Android és iOS verzióira vonatkoznak. A Google Tasks minden nagyobb webböngészőben működik.


Feladat hozzáadása a naptárból egy számítógépre

Ha asztali számítógépen dolgozik, könnyen elérhető a Google Tasks a Google Naptárból. Hozzon létre feladatlistákat, és szükség szerint adjon hozzá új feladatokat.

  1. Nyissa meg a Google Naptárt, lehetőleg a Chrome böngészővel, és kérésre jelentkezzen be.

  2. Kattintson az Feladatok ikonra a jobb oldali panelen.

    Ha nem látja a Feladatok ikont, de az Emlékeztetők lehetőséget, válassza az Emlékeztetők jobb oldalán található menüt, majd válassza a lehetőséget Váltson a Feladatok elemre.

  3. választ Adjon hozzá egy feladatot.

  4. Írja be a feladat leírását.

    További információ a Google Tasks használatáról


Munka a teendők listájával

A Google Tasks kezelése egyszerű. Válasszon egy dátumot a feladat tulajdonságaiban a feladat hozzáadásához a Google Naptárhoz. A listában szereplő feladatok átrendezéséhez húzza a feladatot a listán felfelé vagy lefelé. Amikor egy feladat befejeződött, tegyen egy pipát a feladat bal oldalán lévő körbe, hogy kategorizálja azt a Befejezett szakaszba.

A Google Feladat szerkesztéséhez válassza a lehetőséget Részletek szerkesztése (a ceruza ikon) leírás hozzáadásához, dátum és idő hozzáadásához, részfeladatok hozzáadásához vagy a feladat áthelyezéséhez egy másik feladatlistához.


Készítsen több feladatlistát

A különféle típusú feladatok, például a munkafeladatok és az otthoni feladatok, illetve a külön projekteken belüli feladatok nyomon követéséhez hozzon létre több feladatlistát a Google Naptárban azok rendezéséhez. Válassza a listán szereplő nyíl mellett a Feladatok ablak tetején található lehetőséget, majd válassza a lehetőséget Hozzon létre új listát. Ebben a menüben válthat a különböző Google Tasks listák között.


A feladatok áthelyezése egy másik listára

Ha meggondolja, hogy egy feladat hova tartozik, helyezze át a feladatot egyik listáról a másikra. Ha egy feladatot másik listába kíván áthelyezni, jelölje ki a feladatot, majd nyomja meg az gombot Shift + Enter, vagy kattintson a ceruza ikonra a neve mellett. Válassza ki a lista nevét, és a legördülő menüből válassza ki azt a listát, amelyre áthelyezni szeretné ezt a feladatot.

Adja hozzá a Google Tasks alkalmazást Android vagy iOS eszközéről

A feladatok végrehajtása útközben kritikus fontosságú. A Google létrehozott egy alkalmazást a Google Tasks számára, hogy az eszköz elérhető legyen iOS és Android eszközökön. A Google Tasks automatikusan szinkronizálja a meglévő teendőlistákkal, ha be van jelentkezve Google-fiókba.

Feladatok mobileszközön történő hozzáadása hasonlóan működik, mint a feladatok hozzáadása a Google Naptáron keresztül. Koppintson a pluszjel gombra egy feladat létrehozásához. Érintse meg a feladatot részfeladatok hozzáadásához, vagy határidő vagy leírás hozzáadásához. Koppintással és húzással rendezheti a feladatokat.

Letöltés:

Android IOS