CUR fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A CUR fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy statikus Windows kurzorfájl. Állóképek, amelyek a különböző kiterjesztéstől eltekintve minden szempontból megegyeznek az .ICO (Icon) fájlokkal. Az animált kurzorfájlok helyett .ANI kiterjesztés van.

Különböző kurzorfájlok láthatók a Windows operációs rendszerben, amikor az egérmutató bizonyos feladatokat lát el, például nagy "i" -ként, amikor szöveg fölé helyezzük, vagy homokóraként, amikor valami betöltődik.

Animált és statikus kurzorfájlok egyaránt megtalálhatók a Windows% SystemRoot% Cursors mappájában.


Hogyan nyitható meg egy CUR fájl

Az egyéni CUR fájlokat, amelyeket a Windows számára használni szeretne, a egér Vezérlőpult kisalkalmazás. Ez a Vezérlőpult parancssori parancs ezt is megnyitja:

kontroll egér

Ha szeretné megnézni, hogy néz ki a CUR fájl képként, és nem használja a Windowsban kurzorként, nyissa meg a CUR fájlt az Inkscape, az ACDSee termékek vagy az Axialis CursorWorkshop alkalmazással - más grafikus programok is működhetnek.

A RealWorld Cursor Editor egy ingyenes szoftver, amely szerkesztheti a CUR fájlokat, és újakat hozhat létre más képfájl-formátumokból.

Ha úgy találja, hogy egy számítógépen lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a CUR fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a CUR fájlokban, akkor megtanulhatja, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani a CUR fájlt

A CUR fájlok konvertálásának legjobb módja a fent említett RealWorld Cursor Editor program, vagy a Convertio ingyenes online CUR átalakítója. Néhány fájlformátumból konvertálhat egy CUR fájlt PNG, ICO, GIF, JPG és BMP formátumra.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem a fent leírtak szerint nyílik meg, ellenőrizze még egyszer, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést, és ne tévesszen-e össze egy másik fájlt a CUR végződésű fájlnál.

A CUR fájlkiterjesztés hasonlít a CSR, a CUE (Cue Sheet), a CUS (AutoCAD Custom Dictionary) és a CUB (Analysis Services Cube) elemekre, de egyik sem kapcsolódik a kurzorokhoz.