A Google Segéd használata a Google Térképpel

A Google Maps a Google kiemelt térkép- és navigációs alkalmazása. A Google Segéd egy virtuális asszisztens, amely Android-ba van beépítve, és iOS-en is elérhető. Mindkettő külön-külön hasznos, de a Google Segéd integrálása a Google Térképbe könnyebbé és biztonságosabbá teszi a navigációt, és feloldja a további funkciókat. A hangutasítások használatával a Google Maps segítségével gyorsan eljuthat a kívánt helyre.


Hogyan működik a Google Segéd a Google Térképen

A Google Segéd felváltja azokat az alapvető hangparancsokat, amelyekre a Google Maps eredetileg támaszkodott. Ez az integráció azt jelenti, hogy teljes mértékben irányíthatja a Google Maps alkalmazást azáltal, hogy kimondja: "Oké, Google", majd egy parancs. Ez azt is jelenti, hogy rengeteg Google Assistant funkcióhoz férhet hozzá anélkül, hogy elhagyná a Google Maps alkalmazást.

A Google Segédet a következőképpen használhatja a Google Térképen:

  1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást, és indítsa el a navigációt a szokásos módon.

  2. Mondjuk Oké Google.

    Amikor látja, hogy a négy pont ikon megjelenik a Google Maps képernyő alján, a Google Segéd hallgat.

  3. Tegyen fel egy kérdést a Google Segédnek keress benzint, vagy kérje meg, hogy hajtson végre egy hasonló funkciót sms Anya.

    Mondjuk hívás or szöveg, amelyet a névjegyzékben szereplő személy neve követ, telefonhívás vagy szöveges üzenet kezdeményezéséhez. Mond játszik, amelyet egy dal, album vagy zenei műfaj követ, a zene lejátszásához a Google Maps alkalmazás elhagyása nélkül. Sok más parancsot kell kipróbálni.

A Google Segéd úgy hajtja végre a parancsot, hogy nem hagyja el a Google Térképet, vagy megszakítja a navigációt. További parancsokat adhat ki a Google Segéd újbóli aktiválásával, vagy folytathatja az útvonalat.


Miért érdemes használni a Google Maps hangparancsait?

A Google Assistant és a Google Maps integrálása jobb, robusztusabb, kihangosítóbb élményt nyújt a navigációs funkció kompatibilis mobil eszközökön történő használatakor.

Az integráció lehetővé teszi a Google Segéd elérését a navigációs képernyő elhagyása nélkül. Akkor is végezhet feladatokat, ha a Google Maps navigációs képernyő a helyén marad.

Bizonyos esetekben, ha a Google Segédet kéri egy feladat végrehajtására, a Google Maps alkalmazás összezsugorodik egy kép a képben (PIP) indexkép méretére, miközben a kért információk vagy az alkalmazás átveszi az irányítást. Ezekben a helyzetekben a Google Maps teljes méretre állítása egyszerű, ha megérinti az indexképet, vagy megkéri a Google Segédet folytassa a navigációt.


Mit tehet a Google Segéd a Google Térképen?

A Google Segéd bármely olyan funkciót elvégezhet a Google Térképen, amely általában megköveteli, hogy vegye le a tekintetét az útról és koppintson a képernyőre. Ez magában foglalja az alapvető parancsokat, mint például a hangutasítás elnémítása, az útvonal módosítása, az úti cél megváltoztatása, a becsült érkezési idő megkeresése és a forgalom ellenőrzése.

A navigációs funkciók vezérlése mellett a Google Segéd számos olyan funkciót is elvégezhet, amelyekhez általában el kell hagynia a Google Térképet. Néhány olyan funkció, amelyet a Google Segéd a navigációs képernyő elhagyása nélkül is elvégezhet:

  • Hívásokat kezdeményezhet és szöveges üzeneteket küldhet.
  • Keresse meg a benzinkutakat, éttermeket és más érdekes helyeket.
  • Jelentés az időjárási viszonyokról.
  • Zenél.
  • Hozzáférhet a naptárához, hogy információkat nyújtson az értekezletekről és a találkozókról.

A Google Segéd használata a zene lejátszásához a Google Térképen

Az egyik hasznos szolgáltatás, amelyet a Google Assistant integráció hoz a Google Maps szolgáltatásba, az a képesség, hogy navigáció közben zenét játszhat és irányíthat. Ez lehetővé teszi, hogy műfajot, dalt, albumot vagy előadót kérjen vezetés közben anélkül, hogy kilépne a Google Térképből.

Így működik:

  1. Nyisd ki Google Maps és a szokásos módon kezdje el a navigációt.

  2. Mondjuk Oké Google a Google Segéd aktiválásához.

  3. Mondjuk játszik, amelyet egy zenei műfaj, dal, album vagy előadó követ. Például mondjuk jazzot játszani hogy automatikusan létrehozzon egy jazz lejátszási listát.

  4. Az alapértelmezettként beállított zenei alkalmazás a Google Maps megszakítása nélkül indul. Ha megnézi a képernyő tetején lévő állapotsort, megjelenik a szolgáltatás ikonja.

  5. A Google Segéd használatával szüneteltetheti vagy leállíthatja a zenét, vagy csúsztassa lefelé az állapotsort a mini-lejátszó eléréséhez.

  6. Ha megérinti a mini-lejátszót, a zenealkalmazás elindul a Google Maps alkalmazással egy kis ablakban, a képernyő sarkában. Érintse meg a kis Google Maps ablakot a teljes méret visszaállításához.


Egyéb hangutasítások, amelyeket a Google Maps segítségével kipróbálhat a Google Segéddel

A Google Assistant és a Google Maps integrációja lehetővé teszi, hogy hangparancsok segítségével hozzon létre egy útvonalat, és az út közben módosítsa azt. Ez helyettesíti és fejleszti azokat az alapvető hangparancsokat, amelyeket a Google Maps alkalmazás mindig képes volt elfogadni.

Íme néhány további navigációs hangparancs, amely működik a Google Maps szolgáltatásban:

  • Hangutasítás elnémítása: Részletes hangutasítás elnémítása.
  • A hangutasítás némításának feloldása: Folytatja a turn-by-turn hangsegítést.
  • Forgalom megjelenítése: Feltárja az útvonalon előforduló bármilyen közlekedési problémát.
  • Műhold megjelenítése: Az alaptérképet műholdas képre cseréli.
  • Keresse (rendeltetési hely): Útvonalat generál a kívánt úticélig.

Mondjuk haza navigálni hogy útbaigazítást kapjon a házához, vagy kimondja egy vállalkozás nevét. Ez a parancs a Google Maps-en kívül is működik, ebben az esetben elindítja a Google Maps szolgáltatást és létrehoz egy útvonalat.

  • Útvonal áttekintés megjelenítése: Kicsinyíti az útvonaltérképet, így láthatja a teljes útvonalat.
  • Alternatív útvonalak megjelenítése: Alternatív módokat kínál az úticél eléréséhez.
  • Mi a becsült érkezési időm (ETA): Megadja a becsült időpontot, amikor megérkezik az úti céljához.
  • Kerüljük (autópályadíjak / autópályák / kompok): Módosítsa az útvonalat, hogy elkerülje a fizetős utakat, autópályákat vagy kompokat.
  • engedélyezése (autópályadíjak / autópályák / kompok): Módosítsa az útvonalat, hogy engedélyezze az fizetős utakat, autópályákat vagy kompokat.

Az alapvető navigációs parancsok mellett a Google Segéd számos más parancsra is válaszol a Google Térképen belül. A legtöbb esetben képes megválaszolni a kérdéseket és elvégezni a kapcsolódó feladatokat, miközben a navigáció teljes képernyőn marad.

Itt vannak további Google Assistant hangparancsok, amelyeket kipróbálhat a Google Maps szolgáltatásban:

  • Hívás (név): Hívást indít valakinek a névjegyzékében.
  • Küldjön egy szöveget a következő címre: (név): SMS-t indít valakinek a névjegyzékből.
  • Milyen az idő: Összefoglalót ad a helyi időjárásról.
  • Milyen az időjárás (hely): összefoglalja az időjárást egy másik helyen.
  • játszani (zene): Választható műfajt, előadót, albumot vagy dalt játszik.
  • Mi a legközelebb (érdekes hely): Megadja a legközelebbi helyet, amely megfelel az Ön kérésének. Például, Mi a legközelebbi szálloda a legközelebb lévő szállodát biztosítja.
  • Mikor lesz a következő találkozóm: Hozzáférés a naptárhoz, és megadja a következő ütemezett találkozó időpontját.

Miért kell integrálni a Google Segédet a Google Térképpel, amikor az Android Auto már létezik?

A Google Assistant és a Google Maps integrációja megismétli az Android Auto egyes funkcióit. Ennek ellenére mindkettő hasznos a különböző emberek számára, különböző helyzetekben.

Az Android Auto egy lecsupaszított felhasználói felület, amelyet biztonságosan terveztek használni az autókban. Nagyobb szövege van, nagyobb gombjai vannak, és integrált hangvezérlőkkel rendelkezik. Közvetlenül integrálható olyan autókhoz és teherautókhoz is, amelyek beépített Android Auto támogatással rendelkeznek.

A Google Maps általánosabb használatra készült. Használható autóban történő navigációhoz, valamint gyalog, busszal és más közlekedési eszközök használatához is hasznos.

Míg a Google Maps hasznos lehet, függetlenül attól, hogy autót vezet-e, az Android Auto-t alapjaitól kezdve autóban történő használatra tervezték. Az Android Auto alkalmas hosszú utazásokra, és különösen akkor hasznos, ha autója támogatja az Android Auto integrációját.

A Google Maps a Google Segéddel jobb, ha sokat tartózkodik autójában, vagy nem, nem vezet, vagy inkább nem indít el külön alkalmazást a telefon használatához útközben. A Google Maps nem androidos platformokon is elérhető, míg az Android Auto csak Android-eszközökön működik.