A Google Picasa halott: éljen a Google Fotók

A Picasa évek óta a Google elsődleges fotóalkalmazása volt. A társaság eredetileg 2004-ben vásárolta meg a Blogger kiegészítéseként. Ez egyszerre volt asztali alkalmazás Mac és Windows számára, valamint online fotógaléria. A Flickr korából származik, és ez egy olyan alkalmazás, amely összekapcsolja a felhasználókat a közösségi hálózatokkal, könnyen használható mobileszközön, és lehetővé teszi fotók online szerkesztését. Ezért helyettesítette később a Google Fotókkal 2016-ban.


Különbségek a Picasa és a Google Fotók között

A Google Fotók egy fotómegosztási szolgáltatásként ágaztak le a Google+ szolgáltatásra. Ez lehetővé teszi a fényképek gyors keresését, osztályozását és csoportosítását. Ez lehetővé teszi a korlátozott képszerkesztést szűrők és keretek alkalmazásához, képek kivágásához és kisebb fényképjavítások hozzáadásához. A Google Fotók arra összpontosít, hogy a felhasználók hogyan használják a fotókat, és megkönnyíti a felhasználók számára a gyors szerkesztést és megosztást.


A Google asszisztens

A Google Fotókban van egy hatékony fotósegéd, amely szórakoztató funkciókat és speciális effektusokat javasol. Ezek a speciális effektusok a következők: 

  • Fotósorozatokból összeillesztett panorámák.
  • Nagyjából egyidőben készített fotósorozatokból létrehozott animációk.
  • Több portrék rendezése fotóautomata stílusú fotóelrendezésben.
  • Fotóelrendezések, amelyek emlékeket jelölnek, például egy évvel ezelőtt vagy két évvel ezelőtt.
  • Ünnepi témájú speciális effektusok, mint például a Valentin-napi szívek és a Halloween csontvázai.
  • Interaktív történetgyűjtemények készültek fotókkal egy esemény vagy helyszín körül. 

A Google Segéd a Google Fotók mobil- és csak webes verzióihoz érhető el. Nem kell különösebbet tennie, hogy megvalósuljon. Csak akkor jelenik meg önmagában, amikor a profilnak megfelelő fotók vannak. Nyissa meg az alkalmazás Google Photo Assistant szakaszát, és tekintse meg javaslatait.


megosztása

A Picasa legnagyobb gyengesége (kivéve az asztali és az online alkalmazás kombinációjától), hogy soha nem tette lehetővé a megfelelő, modern megosztást. A Google Fotók segítségével megoszthatja a Twitteren, a Google + -on és a Facebookon. Albumokat is létrehozhat megosztható linkekkel, csakúgy, mint a Picasa Webalbumokkal. Amint más közösségi hálózatok népszerűvé válnak, a Google Fotók valószínűleg tovább osztják a megosztási funkciókat. 


Automatikus biztonsági mentések

A Picasa asztali alkalmazás egyik leghasznosabb funkciója az volt, hogy automatikusan biztonsági másolatot készített az asztaláról. Ha rendelkezik digitális fényképezőgéppel, és szeretné előnézeti nyaralási fényképeit laptopján, ez rendkívül hasznos. Ezt az alapvető funkciót továbbra is megkapja a Google Fotók feltöltőjével.

A Google Fotók kiváló minőségű fényképet készít, de nem teljes felbontású fotókat készít, hacsak nem adja meg. A teljes felbontású fotók külön tárhelypénzbe kerülnek, de az eredetiket megtarthatja merevlemezén, vagy más módon készíthet biztonsági másolatot. 

Ha az Android telefonjáról készült biztonsági másolatokra támaszkodik, a Google Fotók mindkét helyen másolja fájljait. 


képszerkesztő

A Google Fotók segítségével kivághat, kisebb módosításokat végezhet és szűrőket adhat hozzá. A kontraszt hozzáadásához tegyen színszűrőt. De nem hajthat végre olyan speciális effektusokat, mint a foltok szerkesztése. Nem biztos, hogy ez örökké így marad, a Google megvásárolta és visszavonta a Picnik-et, egy erőteljes, online képszerkesztő alkalmazást, amely több funkciót is lehetővé tett, mint a Google Fotók. A Google tulajdonában van a Snapseed, egy mobil fotószerkesztő alkalmazás is.

Mi a helyzet a Flickr-rel?

A Flickr ésszerűen párhuzamos élményt nyújt, ha megszokta a Picasa funkcióit. Mindkettő megengedi (vagy megengedi) a címkék, albumok nyomtatását és földrajzi címkézését (földrajzi hely társítása egy fényképpel, amelyet telefonkamerák és más eszközök gyakran automatikusan elvégeznek). 

Nyomtathat fényképeket vagy megrendelhet online nyomatokat bármelyik alkalmazásból, és tömegesen feltöltheti fényképeit, beágyazhatja őket, közösségeket hozhat létre és megjegyzéseket fűzhet. Megadhatja a Creative Commons licenceket, vagy megtarthatja művei összes szerzői jogi védelmét az egyszerű beállításokkal, amelyeket az egész webhelyen vagy fényképenként módosíthat.  

A Flickr bevett játékos. Hosszabb ideje létezik, és még mindig komoly fotósok használják. A SmugMug azonban nemrégiben megszerezte a Yahoo-tól, amely évek óta hanyatlásban szenved. Nincs biztos abban, hogy a Flickr sokkal tovább fog élni, mint a Picasa, és ha ez megtörténik, előfordulhat, hogy nincs egyértelmű migrációs út a fotók másik szolgáltatásba történő áthelyezéséhez.