Hogyan kell fizetni a Google-lal

Kétféle módon lehet fizetni a Google-lal, és mindkettő használja a Google Pay nevű ingyenes fizetési platformot. Az egyiket dolgok vásárlására használják, a másikat pedig pénzküldésre és -fogadásra használják más felhasználókkal.

Az elsőt, a Google Pay for Android rendszert online, üzletekben, alkalmazásokban és más helyeken fizetik. Csak Android-eszközökön működik, és csak olyan helyeken fogadja el, ahol a Google Pay támogatott. A Google Pay-t régebben Android Pay-nak és Pay with Google-nek hívták.

A második, a Google Pay az iPhone-on és a Google Pay Send az Android-on, a Google másik fizetési alkalmazása, amelyet pénzküldésre és -fogadásra használnak másokkal. 100% -ban ingyenes, és számítógépeken, telefonokon és táblagépeken működik, mind iOS, mind Android rendszeren. Ezt régebben Google Wallet-nak hívták.


Google Pay

A Google Pay olyan, mint egy digitális pénztárca, ahol fizikai kártyáit egy helyen tárolhatja telefonján. Betéti kártyákat, hitelkártyákat, hűségkártyákat, kuponokat, ajándékkártyákat és jegyeket tárol.

A Google Pay használatához írja be a fizetési kártya adatait egy Android-eszközön a Google Pay alkalmazásba, és pénztárca helyett telefonjával vásároljon dolgokat bárhol, ahol a Google Pay támogatott.

A Google Pay a kártyaadatokat használja vásárlásokhoz, így nem kell pénzt átutalnia egy speciális Google Pay-fiókra, vagy új bankszámlát kell nyitnia a pénz elköltéséhez. Amikor eljön az ideje, hogy vásároljon valamit a Google Pay alkalmazással, akkor a választott kártyával vezeték nélkül fizethet.

Nem minden kártya támogatott. Ellenőrizze, hogy melyik szerepel a Google támogatott bankok listáján.

A Google-fizetések bárhol engedélyezettek, ahol a Google Pay ikonokat látja (a szimbólumok az oldal tetején). Néhány olyan hely, ahol a Google Pay szolgáltatást használhatja, a Whole Foods, Walgreens, Best Buy, McDonald's, Macy's, Petco, Wish, Subway, Airbnb, Fandango, Postmates, DoorDash és még sok más.

Ebben a Google-videóban megtudhatja, hogyan használható a Google Pay az üzletekben.

A Google Pay csak Android rendszeren működik. Ha iPhone-on szeretne fizetni a Google-lal kapcsolatos dolgokért, csatlakoztassa telefonját egy Wear OS (korábban Android Wear) okosórához, és fizessen az órával.


Google Pay for P2P Payments

A Google Pay (az úgynevezett Google Pay Send Android-on) annyiban hasonlít a Google Pay Android-alkalmazáshoz, hogy ez egy Google-alkalmazás, amely a pénzével foglalkozik, de nem ugyanúgy működik. A Google Pay egy peer-to-peer fizetési alkalmazás, amely pénzt küld és fogad más embereknek és másoktól.

Küldjön pénzt közvetlenül betéti kártyájáról vagy bankszámlájáról, valamint Google Pay-egyenlegéről, amely olyan pénzmegőrző hely, amelyet nem szeretne bankjában tartani.

Amikor pénzt kap, azt az alapértelmezett fizetési módra utalják be, amely lehet bank, betéti kártya vagy Google Pay-egyenlege. Ha bank- vagy betéti kártyát választ, a Google Pay-n keresztül kapott pénz közvetlenül az adott bankszámlára kerül. Ha a Google Pay egyenleget alapértelmezett fizetésként állítja be, akkor a beérkező pénz mindaddig megmarad Google-fiókjában, amíg azt manuálisan nem mozgatja.

A Google Pay használatának számos módja van, és mindegyik ugyanúgy működik. Az alábbi képernyőkép bemutatja, hogyan lehet pénzt küldeni a Google Pay alkalmazással, valamint hogyan lehet pénzt igényelni egy másik Google Pay-felhasználótól, mindkettőt meg lehet tenni a Google Pay webhelyén.

Adjon hozzá akár öt embert, hogy pénzt kérjen tőle, vagy vegyen fel egy személyt, akinek pénzt küldhet. Pénzküldéskor válasszon az adott tranzakcióhoz használandó fizetési módok közül. A Google Pay használatakor minden alkalommal módosíthatja a fizetési módot.

Ha számítógépen szeretne pénzt küldeni és fogadni a Gmail használatával, válassza a lehetőséget Küldjön és kérjen pénzt (a $ szimbólum) az üzenet alján. Hasonló a fenti képernyőhöz, de nem teszi lehetővé, hogy kiválassza, kinek küldje el a pénzt (vagy kérjen tőle pénzt), mivel ezt már kiválasztotta az e-mailben. Ugyanez lehetséges a Gmail mobilalkalmazással is.

A Google Pay másik helye a mobilalkalmazás. Adjon meg egy telefonszámot vagy e-mail címet annak, akinek pénzt szeretne küldeni. Meg lehet szerezni a Google Pay szolgáltatást az iTunes operációs rendszerhez készült eszközökhöz és a Google Play alkalmazáshoz az Android készülékekhez.

Egy másik hely, ahol Google-fizetést hajthat végre valakinek, vagy kérheti, hogy pénzt küldjön Önnek, a Google Segéden keresztül történik. Mondjon valamit: "Fizessen Lisa 12 dollárt" vagy "Küldjön pénzt Henrynek". Tudjon meg többet erről a funkcióról a Google webhelyének ebben a súgócikkében.

A Google Pay-nél tranzakciónként 9,999 10,000 USD és XNUMX XNUMX USD-os korlát van érvényben minden hét napon belül.

A Google Wallet korábban olyan betéti kártyát kínált, amellyel egyenlegét üzletekben és online költheti, de ezt megszüntették, és nincs Google Pay-kártya, amelyet beszerezhetne.