A biztonságos Wi-Fi-kapcsolat feloldása

Előfordul, hogy meg kell nyitni a feloldott Wi-Fi-t, és hozzáférést kell biztosítani a nyilvánosság számára. Lehet, hogy nyitott hozzáférési pontot hoz létre vállalkozásához, vagy bulizik, és nincs kedve mindenkivel megosztani a Wi-Fi jelszót. A vezeték nélküli hálózat megnyitása mindenesetre egyszerű, de a folyamat az útválasztótól függően változik.

Az ebben az útmutatóban szereplő utasítások csak általános képet adhatnak a folyamatról, de meg kell próbálnia az útválasztóval, vagy meg kell keresnie a gyártó dokumentációját a részletek kitöltéséhez.


Hogyan lehet feloldani a Wi-Fi hálózatot

  1. Indítsa el a kívánt webböngészőt. A címsorba írja be az útválasztó IP-címét.

    A legtöbb útválasztón az alapértelmezett IP a 192.168.1.1. Valószínűleg ezen a címen találja meg az útválasztót, hacsak nem másképp konfigurálta.

  2. Mielőtt hozzáférne az útválasztó adminisztrációs felületéhez, meg kell adnia felhasználónevét és jelszavát.

    Ha az internetszolgáltatója ezt neked állította be, akkor valószínűleg ők adták neked, és megtalálod őket az útválasztódhoz vagy más hasonlóhoz tartozó utasításokban.

  3. Amikor megérkezik az útválasztó adminisztrációs oldalára, rengeteg információt fog észrevenni az útválasztóról és a vezeték nélküli hálózatról. Minden gyártó különbözik, és a menü kissé változni fog, de valószínűleg valamelyiket választja drótnélküli or hálózat fülre a navigációs főmenüben a szükséges vezérlők megkereséséhez.

  4. Innen lehet, hogy meg kell néznie egy almenüt, és ki kell választania Wireless Security. Ellenkező esetben valószínűleg ugyanazon az oldalon találja meg a vezeték nélküli hálózat beállításait, így görgessen végig, és nézze meg, hogy megtalálja-e a Biztonsági vagy a Biztonsági mód beállításait.

  5. Miután megtalálta, észreveszi, hogy WPA2 Personal-ra van állítva vagy valami hasonló. Válassza ki a megadott legördülő menüt, majd válassza a lehetőséget mozgássérült.

    Ezzel valószínűleg számos más biztonsági beállítás eltűnik, beleértve a jelszavát is.

  6. Ha a vezeték nélküli titkosítás le van tiltva, keresse meg a Megtakarítás és alkalmaz gombokat az útválasztóhoz.

    Általában minden oldal alján vagy oldalán vannak. Görgessen egészen a megnyitott oldal végéig, ha nem látja őket.

  7. választ Megtakarítás, várja meg az oldal újratöltését, majd válassza a lehetőséget alkalmaz hogy a változás végleges legyen.

    A pontos opciók ismét kissé eltérhetnek az útválasztótól függően.

  8. Az útválasztó mostantól mindenki számára elérhető, és jelszó nélkül csatlakozhat.

  9. Ha készen áll a biztonság újbóli engedélyezésére, térjen vissza az útválasztó beállításaihoz, válassza ki a megfelelő biztonsági legördülő menüt, majd válassza a lehetőséget WPA2 Személyes. Használjon AES titkosítást, hozzon létre egy erős jelszót, majd mentse és alkalmazza újra a módosításokat, hogy azok életbe lépjenek.