Hogyan állíthatja be honlapját a Mozilla Firefox böngészőben

Akár számítógépen, akár mobileszközön használja a Firefox böngészőt, a kezdőlap testreszabása lehetővé teszi, hogy gyorsan navigáljon a kívánt keresőmotorhoz vagy webhelyhez, amikor megnyitja a böngészőt, vagy kiválasztja a kezdőlap gombot. A következőket kell tudnia a Firefox kezdőlapjának megváltoztatásáról és a saját használatáról.


Mi a Firefox kezdőlap?

A Firefox kezdőlapja, amelyet néha kezdőlapnak vagy kezdőképernyőnek is neveznek, az első oldal, amelyet a Mozilla Firefox internetes böngésző indításakor lát.

A kezdőlap testreszabható egy adott webhely betöltésére, egy teljesen üres oldalra, amelyen nincs semmi, vagy különféle Firefox-modulokkal, amelyek megmutatják a leglátogatottabb webhelyeket. A funkció nagyjából ugyanúgy működik, akár asztali számítógépen, akár mobileszközön van, csak kissé eltérõ kialakítással és menüelrendezéssel.


A Firefox kezdőlapjának beállítása

Kövesse ezeket az utasításokat a Firefox kezdőlapjának beállításához vagy módosításához asztali vagy hordozható számítógépen.

A kezdőlap beállításainak módosítása pusztán opcionális; nem szükséges a Firefox vagy annak bármely funkciójának használata.

  1. Nyitott Firefox mellett válassza a lehetőséget hamburger menü a jobb felső sarokban.

  2. választ preferenciák.

    A gombot is megnyomhatja parancs+Vessző (macOS) vagy Ctrl+Vessző (Windows) a beállítások megnyitásához.

  3. A bal oldali menüsoron válassza a lehetőséget FŐOLDAL.

  4. Válassza a melletti legördülő menüt Honlap és új ablakok, Majd válassza ki Firefox kezdőlap (alapértelmezett), Egyéni URL-ekvagy Üres lap.

    A Firefox Home testreszabható ugyanazon a képernyőn, mint a Firefox kezdőlap beállításai a Firefox otthoni tartalom cím. A bejelölt elemek megjelennek a kezdőlapon, míg a be nem jelölt elemek eltávolításra kerülnek.

  5. Ha kiválasztottad Egyéni URL-ek, másolja és illessze be az URL-t a szövegmezőbe.

    Egyéni URL használata akkor lehet hasznos, ha a Firefox minden egyes megnyitásakor ugyanazt a webhelyet szokta ellenőrizni. Az általános honlapok közé tartoznak a közösségi hálózatok, például a Facebook vagy a Twitter, az e-mail kliensek, például a Gmail vagy az Outlook, vagy a keresőmotorok, mint a Google.


Hogyan állítsuk be a kezdőlapot az iOS Firefox böngészőben

Így állíthatja be vagy módosíthatja a Firefox kezdőlapját iOS-eszközön:

  1. Nyissa meg a Firefox alkalmazást, és érintse meg a ikont hamburger menü a jobb alsó sarokban.

  2. Érintse beállítások.

  3. Érintse FŐOLDAL.

  4. Érintse meg a Egyéni URL mezőbe, majd írja be a kívánt kezdőlap URL-jét.

A Firefox legnépszerűbb webhelyeinek használata

Beállíthatja, hogy a kezdőlap tartalmazza a kedvenc webhelyek listáját, feltéve, hogy kezdőlapként a Firefox Home alkalmazást használja. Felső webhely hozzáadásához vigye az egérmutatót a Felső webhelyek szakasz fölé, és válassza a ikont három vízszintes pont > Felső webhely hozzáadása, majd írja be a hozzáadni kívánt webhely címét és URL-jét.

A legnépszerűbb webhely eltávolításához vigye az egérmutatót az eltávolítani kívánt webhely fölé, és válassza ki a három vízszintes pont > Elvetése.

Kiválaszthatja, hogy a legnépszerűbb webhelyek hány sorát szeretné felvenni a kezdőlapra a beállítások > FŐOLDAL menüben.

Hogyan állítsuk be a kezdőlapot a Firefox for Android alkalmazásban

Az Firefox kezdőlapját ugyanúgy módosíthatja vagy testreszabhatja az Androidon. A Firefox Android kezdőlapjának testreszabása:

  1. Érintse meg a hamburger menü.

  2. Érintse általános > FŐOLDAL > Állítson be egy kezdőlapot.

  3. Ezen a képernyőn választhat Firefox Főoldal or szokás. Ez utóbbi lehetőség lehetővé teszi, hogy a következő indításkor megadjon egy webhely URL-t, amelyet kezdőlapként használ.