Hogyan állíthatja be Mac számítógépét a Facebook integrációjához?

A közösségi hálózatokhoz, köztük a Facebookhoz és a Twitterhez való hozzáférést beépítették a Mac OS X Mountain Lion és későbbi verzióiba. Használat előtt engedélyeznie kell a kapcsolatot. Itt van, hogyan.

Az Apple eltávolította a Facebook-ot (és más közösségi médiafiókokat) a macOS Mojave (10.14) és a macOS újabb verzióiból. A dokumentum utolsó támogatott macOS-verziója a macOS High Sierra (10.13).

  1. A keresőben kattintson a gombra System Preferences vagy válassza a lehetőséget System Preferences az Apple menüből.

  2. Válassza az I elemetnternet számlák (Vagy Levelek, névjegyek és naptárak régebbi OS X verziókban).

  3. Amikor megnyílik az Internetfiók preferencia ablaktábla, kattintson a gombra Facebook az ablaktábla jobb oldalán.

  4. Írja be Facebook felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson Következő.

  5. Lecsökken egy információs lap, amely elmagyarázza, mi történik, amikor bejelentkezik a Facebookra a Mac-jéről. Ha egyetért, kattintson a gombra Bejelentkezés.

Ezekre a cselekvésekre kerül sor:

  • A Facebook-barátok listája hozzáadódik a Mac Névjegyek alkalmazásához, és szinkronban marad a Facebook-szal.
  • A Facebook események hozzáadódnak a Naptár alkalmazáshoz.
  • Bármely Mac-alkalmazásból, amely támogatja ezt a képességet, állapotfrissítéseket küldhet a Facebook-ra. Ide tartozik a Safari, az Értesítési központ, a Fotók és minden olyan alkalmazás, amely tartalmazza a Megosztás gombra vagy ikonra.
  • A Mac-en lévő alkalmazások az Ön engedélyével hozzáférhetnek Facebook-fiókjához.

Névjegyek és Facebook

Ha engedélyezi a Facebook integrációt, a Facebook ismerősei automatikusan hozzáadódnak a Mac Névjegyek alkalmazásához. Ha be akarja vonni az összes Facebook-barátját a Kapcsolatok alkalmazásba, akkor nem kell semmit tennie. A Facebook frissíti a névjegyeket egy olyan Facebook-csoporttal, amely magában foglalja az összes Facebook-barátot.

Ha nem szeretné beilleszteni Facebook-ismerőseit a Kapcsolatok alkalmazásba, kikapcsolhatja a Facebook-barátok szinkronizálási opcióját, és eltávolíthatja az újonnan létrehozott Facebook-csoportot a Kapcsolatok alkalmazásból.

Kétféle módon lehet szabályozni a Facebook és a Névjegyek integrációját: az Internetfiókok beállítási ablaktáblán belül és a Névjegyek alkalmazás beállításai között.

Internetfiók módszer

  1. Indít System Preferences És válassza ki a Internet fiókok preferencia ablaktábla (vagy a Levelek, névjegyek és naptárak preferencia ablaktábla az OS X régebbi verzióiban.)

  2. A beállítási panel bal oldalán válassza a ikont Facebook ikon. Az ablaktábla jobb oldalán olyan alkalmazások láthatók, amelyek szinkronizálva vannak a Facebook-szal. Távolítsa el a pipát a Kapcsolatok bejegyzést.

Névjegyek preferencia panel módszere

  1. Indít Kapcsolatok a dokkolóban lévő ikonra kattintva vagy a alkalmazások mappa.

  2. választ preferenciák a Névjegyzék menüből.

  3. Kattintson az Fiókok Tab.

  4. A fiókok listájában válassza a lehetőséget Facebook.

  5. Távolítsa el a pipát a Engedélyezze ezt a fiókot.


Feladás a Facebook-on

A Facebook integrációs funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen olyan alkalmazásból vagy szolgáltatásból tegyen közzé üzenetet, amely tartalmazza a Megosztás gomb. Feladhat az Értesítési központból is.

Például a Safari rendelkezik egy Megosztás gomb található az URL / keresősáv jobb oldalán. Úgy néz ki, mint egy téglalap, amelynek közepén nyíl nyílik.

  1. In szafari, keressen fel egy webhelyet, amelyet meg szeretne osztani másokkal a Facebookon.

  2. Kattintson az Megosztás gombra, és a Safari megjeleníti azon szolgáltatások listáját, amelyekkel megoszthatja őket. Válassza a lehetőséget Facebook a listából.

  3. A Safari megjeleníti az aktuális weboldal miniatűr változatát, valamint egy mezőt, ahova megjegyzést írhat a megosztott tartalmakról. Írja be a szövegét, majd kattintson a gombra állás.

Üzenetét és a weboldalra mutató linket elküldi a Facebook-oldalára.