Hogyan állítsuk be a Finder nézeteket mappákhoz és almappákhoz

Talán azt szeretné, hogy a mappák a Finderben jelenjenek meg a Lista nézetben, de azt szeretné, hogy a Képek mappa jelenjen meg a Cover Flow nézetben, és amikor megnyitja a merevlemez gyökérmappáját, meg szeretné tekinteni az Oszlop nézetet. Az Automator vagy a menüpontok segítségével meghatározhatja, hogy melyik nézet jelenjen meg az adott ablakokban, amint megnyitja őket.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Mac OS X 10.4 és újabb verzióira vonatkoznak.


Az alapértelmezett kereső nézet beállítása

A Mac Finder nézet alapértelmezett beállítása egyszerű feladat: Nyisson meg egy Finder ablakot, válassza ki a kívánt nézetet, majd állítsa be alapértelmezettként a rendszeréhez. Miután ezt megtette, az összes Finder ablak megnyílik az Ön által beállított alapértelmezett nézet segítségével, hacsak egy adott mappának nincs más előre beállított nézete.

  1. A gombra kattintva nyissa meg a Finder ablakot Kereső ikonra a Dockban, vagy az asztalon egy üres helyre kattintva, majd a Új keresőablak a Finder File menüjéből.

  2. A megnyíló Finder ablakban válassza ki a Finder ablak eszköztár négy nézet ikonjának egyikét, vagy válassza ki a kívánt Finder nézettípust a Finderből Megnézem menüben.

    A billentyűzet használatával tartsa lenyomva a Finder nézeteket parancs és megnyomja a számokat 1 keresztül 4.

  3. Miután kiválasztotta a Finder nézetet, válassza a lehetőséget Megtekintési lehetőségek megjelenítése a Finderből Megnézem menüben.

    A billentyűparancs az Command + J.

  4. A megnyíló Nézetbeállítások párbeszédpanelen állítsa be a kívánt paramétereket a kiválasztott nézettípushoz, majd kattintson a gombra Használja alapértelmezettként gombra a párbeszédpanel alján.

    A "Használat alapértelmezettként" gomb nem jelenik meg, ha éppen az Oszlop nézetet használja.

  5. Ez az. Meghatározta az alapértelmezett nézetet, amelyet a Finder akkor jelenít meg, amikor megnyit egy mappát, amelyhez nincs hozzárendelve konkrét nézet.


Mappanézet végleges beállítása a Finderben

A rendszer egészére kiterjedő alapértelmezett értéket állított be a Finder ablakok használatára, de ez nem azt jelenti, hogy nem rendelhet más nézetet meghatározott mappákhoz.

  1. Nyisson Kereső ablakot, és keressen egy mappát, amelynek nézetbeállítását be szeretné állítani.

  2. A mappaablak tetején található négy nézet gomb egyikével állítsa be a mappa nézetét.

  3. Az állandóvá tételhez válassza a lehetőséget Nézet, Nézetbeállítások megjelenítése a Finder menüből, vagy nyomja meg a gombot Command + J A billentyűzeten.

  4. Helyezzen be egy pipát a feliratú mezőbe Mindig X nézetben nyissa meg (ahol X az aktuális kereső nézet neve).

  5. Ez a mappa mindig az éppen kiválasztott nézetet használja, amikor megnyitja.


Hogyan lehet automatikusan hozzárendelni a Finder nézetet az összes almappához

A Finder nem rendelkezik módszerrel arra, hogy az almappák csoportját egyszerűen beállítsa ugyanarra a Finder nézetre, mint a szülő mappa. Ha azt szeretné, hogy az összes almappának egyezzen a szülő mappa, akkor néhány órát tölthet manuálisan az egyes almappák nézeteinek hozzárendelésével, de szerencsére van egy jobb módszer.

Ezt gyorsan megteheti az Automator alkalmazással, egy olyan alkalmazással, amelyet az Apple a macOS-szal tartalmaz a munkafolyamatok automatizálásához, a Képek mappa mappanézetének beállításához, és az összes almappájához történő terjesztéséhez. Itt van, mit kell tennie.

  1. Először keresse meg azt a szülőmappát, amelynek megtekintési beállításait meg szeretné adni, és az összes almappájába tovább szeretné terjeszteni.

    Ne aggódjon, ha már korábban beállította a szülő mappa nézetbeállításait. Mindig célszerű még egyszer ellenőrizni a mappák beállításait, mielőtt azokat az összes almappájába átterjesztené.

  2. Használja a ikonok megtekintése a mappához és annak almappáihoz használni kívánt nézet beállításához.

  3. Nyissa meg a Megtekintési lehetőségek megjelenítése ablak kiválasztásával a Megnézem menü vagy megnyomásával Command + J A billentyűzeten.

  4. Helyezzen be egy pipát a feliratú mezőbe Mindig X nézetben nyissa meg.

  5. Miután beállította a szülő mappa Finder nézetét, indítsa el Automator, található a / Applications mappát.

  6. Kattints Új dokumentum amikor az Automator megnyílik.

    A Mac OS korábbi verzióinak Automator alkalmazásában ez az ablak nem nyílik meg. Ezt a lépést kihagyhatja.

  7. Válassza ki a munkafolyamat sablon a listából.

  8. Kattintson az Válasszon gombot.

  9. Válassza ki a Fájlok és mappák elem a könyvtár a rendelkezésre álló intézkedések közül.

  10. A második oszlopban fogja meg a Meghatározott kereső elemek beszerzése műveletet, és húzza a munkafolyamat ablaktáblára.

  11. Kattintson az hozzáad gombot a Meghatározott kereső elemek beszerzése a munkafolyamat ablaktáblában éppen elhelyezett művelet.

  12. Keresse meg azt a mappát, amelynek nézetbeállításait át szeretné terjeszteni az összes almappájába, majd kattintson a gombra hozzáad gombot.

  13. Térjen vissza a Könyvtár ablaktáblára, és húzza a ikont Mappa nézetek beállítása cselekvés a munkafolyamat ablaktábla. Húzza a műveletet közvetlenül a Meghatározott kereső elemek beszerzése akció már a munkafolyamat ablaktábla.

  14. Használja a Mappa nézetek beállítása művelet a megadott mappa megjelenítésének módosítására. Már meg kell jelenítenie az aktuális mappa nézetek konfigurációját, de itt néhány paramétert finomhangolhat.

  15. Helyezzen egy pipát a Változások alkalmazása az almappákra doboz.

  16. Miután mindent konfigurált a kívánt módon, kattintson a gombra futás gombot a jobb felső sarokban.

  17. A Kereső nézet opciók az összes almappába másolódnak.