Hogyan állítsuk be a Facebook-ot

Ez a lépésenkénti "Ismerje meg a Facebook oktatóanyagot" elmagyarázza, hogy mit kell tudni minden új Facebook-felhasználónak, hogy megértse a Facebook működését az alább felsorolt ​​hat területen.


A Facebook alapjai

Először is, egy gyors leírás: A Facebook az internet legszélesebb körben használt közösségi hálózata, amelyet közel egymilliárd ember használ fel régi barátaival való kapcsolatfelvételre és újakkal való találkozásra. Kimondott küldetése, hogy a világot "nyitottabbá és összekapcsoltabbá" tegye az emberek összekapcsolásával és a köztük lévő kommunikáció megkönnyítésével.

Az emberek a Facebook segítségével személyes profilokat hoznak létre, más felhasználókat felvesznek "Facebook-barátokként" és számtalan módon megosztják velük az információkat. A Facebook működése kissé titokzatos lehet az új felhasználók számára, de minden a kommunikációról szól, ezért elengedhetetlen a hálózat alapvető kommunikációs eszközeinek elsajátítása.

A regisztráció és a barátok felvétele után az emberek privát, félig privát vagy nyilvános üzenetek küldésével kommunikálnak néhány vagy az összes Facebook-barátjukkal. Az üzenetek megjelenhetnek "állapotfrissítésként" (más néven "bejegyzésként"), privát Facebook-üzenetként, megjegyzésként egy barát bejegyzésével vagy állapotával, vagy egy gyors kattintással mint gomb a barát frissítésének vagy a vállalat Facebook-oldalának támogatásához

Miután megtanulta a Facebook-ot, a legtöbb felhasználó mindenféle tartalmat megoszt - fotókat, videókat, zenéket, poénokat stb. Csatlakoznak a Facebook érdekcsoportokhoz, hogy kommunikálhassanak hasonló gondolkodású emberekkel, akiket egyébként nem ismerhetnek. Miután megismerte a Facebook működését, a legtöbben speciális Facebook alkalmazásokat is használnak, amelyek rendelkezésre állnak események megtervezéséhez, játékhoz és egyéb tevékenységekhez.


Új Facebook-fiók beállítása

A Facebook használatának első lépése a regisztráció és egy új Facebook-fiók megszerzése. Látogasson el a www.facebook.com oldalra, és töltse ki a jobb oldalon található "Regisztráció" űrlapot. Meg kell adnia a valódi kereszt- és vezetéknevét az e-mail címével és az űrlap többi részével együtt. Kattintson a zöldre regisztrálj gomb alján, ha kész.

A Facebook üzenetet küld az Ön által megadott e-mail címre egy linkkel, amelyben arra kéri Önt, hogy erősítse meg e-mail címét. Ezt akkor kell tennie, ha teljes hozzáférést szeretne a Facebook funkcióihoz.

Ha üzleti vagy termékkel kapcsolatos oldal létrehozására jelentkezik a Facebookon, kattintson a feliratkozási űrlap alatti linkre létrehozhat egy oldalt egy híresség, együttes vagy vállalkozás számára és töltse ki helyette azt a regisztrációs űrlapot.


Facebook idővonalad és profilod

Miután regisztrált a Facebookra, hagyja ki a következő részt, ahol kéri az e-mail névjegyek importálását, hogy elősegítse a barátok listájának összeállítását. Ezt később megteheti. Először töltse ki Facebook-profilját, mielőtt kapcsolatba lépne sok barátjával, hogy legyen mit látniuk, ha "barátkérést" küldenek nekik.

A Facebook az idővonalának nevezi profilterületét, mert időrendben rendezi az életét, és megjeleníti a Facebookon a tevékenységeinek futólistáját. Az idővonal tetején egy nagy, vízszintes szalaghirdetés kép található, amelyet a Facebook hív a „borító” fényképednek. Az alábbiakban látható egy kisebb, négyzet alakú "profil" kép számára fenntartott terület. Feltöltheti a választott képet; amíg nem teszi meg, egy árnyékos avatar jelenik meg.

Az Idővonal oldalára is feltölthet magáról alapvető életrajzi információkat, például oktatást, munkát, hobbikat, érdeklődéseket. A kapcsolati státusz nagy probléma a Facebookon is, bár nem kell nyilvánosságra hozni a kapcsolat állapotát, ha nincs kedve hozzá. Ez az Idővonal / profil terület az, ahová más emberek mennek, hogy megnézzenek téged a Facebookon, és oda is mehetsz, hogy megnézhesd a barátaidat, mert mindegyikük rendelkezik Idővonal / profil oldallal.


Keresse meg és vegye fel a kapcsolatot barátaival a Facebookon

Miután kitöltötte profilját, megkezdheti ismerőseinek felvételét azzal, hogy elküld nekik egy "barátkérést" egy belső Facebook-üzenetben vagy az e-mail címükre, ha tudja. Ha elfogadják az ismerősök kérését, akkor a nevük és a profiljukra / Idősorukra mutató link automatikusan megjelenik a Facebook ismerősök listáján. A Facebook különféle módokat kínál a barátok megtalálásához, beleértve a meglévő e-mail névjegyzék átvizsgálását, ha hozzáférést biztosít az e-mail fiókjához.

Másik lehetőség az egyének név szerinti keresése. Facebook kereső oktatóanyagunk elmagyarázza a Facebook keresés működését, így ismerősöket kereshet a Facebookon. Amint van néhány barátja, és "megtetszett" néhány vállalat, megjegyzés vagy termék, akkor a Facebook automatizált barátjajánló eszköze beindul, és elkezd mutat linkeket az "ismerősökhöz". Ha felismeri az arcukat, amikor a profiljuk kép megjelenik a Facebook-oldalán, egyszerűen kattintson a linkre, hogy elküldhesse nekik az ismerősök kérését.


Szervezze meg Facebook-ismerőseit

Ha sok ismerősöd van, célszerű Facebook-ismerőseidet listákba rendezni, így különböző típusú üzeneteket küldhet különböző csoportoknak. A Facebook-barátok listája egy nagyszerű módja annak, hogy a barátaidat ennek elérésére irányítsd.

Azt is eldöntheti, hogy elrejtse azokat a Facebook-barátokat, akiknek az üzeneteit nem igazán szeretné látni; az elrejtés funkció lehetővé teszi a Facebook-val való barátság fenntartását valakivel, miközben az üzenetei nem kavarják el a napi Facebook-frissítések folyamát. Nagyon hasznos olyan barátokkal való kapcsolattartáshoz, akik életük apróságait teszik közzé.

Facebook News Feed

Amikor minden felhasználó bejelentkezik, megjelenik egy honlap, amely egy olyan személyre szabott információfolyamot tartalmaz, amelyet a Facebook "hírcsatornának" vagy "adatfolyamnak" hív; tele van a barátaik által közzétett információkkal. A hírcsatorna a kezdőlap középső oszlopában jelenik meg. A (z) gombra kattintva bármikor visszatérhet személyes honlapjára Facebook ikonra a bal felső sarokban minden Facebook-oldalon.

A hírcsatornában olyan bejegyzések vagy állapotfrissítések találhatók, amelyeket a felhasználó barátai tettek közzé a hálózaton, általában csak a Facebook-ismerőseiknek. Minden felhasználó más hírcsatornát lát annak alapján, hogy kik a barátai, és mit írnak azok a barátok. A hírcsatorna nemcsak szöveges üzeneteket tartalmazhat; fényképeket és videókat is tartalmazhat. De a lényeg, hogy ez a frissítés a kezdőlapon a barátairól szól, és arról, hogy mit tesznek közzé.

A történetek a jobb oldalon jelennek meg

A kezdőlap jobb oldalsávján található történetek, A Facebook neve egy másik információs adatfolyamnak a barátairól. Állapotfrissítések vagy bejegyzések helyett a Stories megmutatja ismerősei által közzétett történeteket, akárcsak az Instagramon és a Snapchaten. Általában néhány másodperces videók vagy állóképek. A nagy Plusz gombbal adhat médiát saját történeteihez is.

Idővonal és profil

A barátok híreit tartalmazó honlap mellett minden felhasználónak külön oldala van, amely önmagukról szól. Éveken keresztül a Facebook ezt "profil" vagy "fal" területnek nevezte. De a Facebook átalakította és átnevezte a profilt / falterületet, és 2011-ben elkezdte "Idővonalnak" nevezni. Az Idővonal oldalát úgy érheti el, hogy a Facebook-oldalak jobb felső sarkában a nevére kattint.

Ez a bemutató a Facebook hírcsatornáján, a falon és a profilon többet megtud az e területek közötti különbségekről.

Állapotfrissítések, Üzenetek és Messenger

A kommunikáció a Facebook szívdobbanása (van még egy Facebook Portal eszköz, amely lehetővé teszi a videokommunikáció megosztását barátaival), és különféle formákban zajlik, köztük három főbb formában:

Állapotfrissítések

"Állapotfrissítés" az, amit a Facebook egy olyan üzenetnek hív, amelyet a közzétételi dobozon keresztül tesz közzé "Mi van a fejedben?" A közzétételi mező (a fenti képen látható) mind a kezdőlap, mind az Idősor tetején jelenik meg. Az emberek az állapotfrissítések segítségével kommunikálják tevékenységeiket, linkeket tesznek közzé hírekhez, fotókat és videókat osztanak meg, és általában kommentálják az életet.

Messenger / Chat

A csevegés a Facebook neve azonnali üzenetküldő rendszerének, más néven Messenger mobilon. Valós idejű beszélgetést folytathat bármelyik Facebook-barátjával, aki véletlenül online és bejelentkezett ugyanabban az időben, mint te. A Facebook csevegőmező a felület jobb alsó részén található, és egy kis zöld pontot tartalmaz a "Csevegés" mellett. Ha rákattint, megnyílik a csevegőmező, és egy zöld pont jelenik meg azon barátok neve mellett, akik véletlenül be vannak jelentkezve a Facebookba. A Facebook Chaten van egy fogaskerék ikon, amelyen módosíthatja azokat a beállításokat, amelyek meghatározzák, hogy ki láthatja, hogy online vagy és mikor.

Hogyan működik a Facebook adatvédelme

A Facebook lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy kik láthatják személyes adataikat és a hálózatba küldött tartalom minden bitjét. Vannak olyan globális beállítások, amelyeket minden felhasználónak módosítania kell a személyes adatvédelmi kényelmi szintjén, amikor először elkezdi használni a Facebookot.

A közzétételi mező alatt található közönségválasztó gombon keresztül külön vezérlések is vannak. Jelentkezhet például a bejegyzések megtekintési engedélyének eseti alapon történő megváltoztatására. Érdemes hagynia, hogy csak a legközelebbi barátai lássák a vadabb vagy nevetséges tevékenységeit, például elrejtve azokat munkatársaitól vagy kedves öreg anyjától. Akár azt is szabályozhatja, hogy kinek a frissítéseit látja az idővonalán, úgy, hogy eltávolítja ismerőseit vagy elhalasztja a frissítéseket.