Mac képernyőmegosztás a Finder oldalsáv segítségével

A Mac képernyőmegosztásával elérheti a problémát, segíthet a probléma elhárításában, megmutathatja egy távoli családtagnak az alkalmazás használatát, vagy hozzáférhet egy olyan erőforráshoz, amely nem elérhető a jelenleg használt Mac számítógépen.

A cikk utasításai a Mac OS X 10.5 vagy újabb verziót futtató eszközökre vonatkoznak.


Hogyan használjuk a Mac képernyőmegosztást

A Finder oldalsáv használatával a képernyőmegosztáshoz számos előnye van, többek között nem kell tudnia a távoli Mac IP-címét vagy nevét. Ehelyett a távoli Mac megjelenik a Finder oldalsáv Megosztott listájában; a távoli Mac elérése csak néhány kattintást igényel.

  1. Kapcsolja be a képernyő megosztását.

  2. Ha a Finder ablakai jelenleg nem jelenítik meg az oldalsávot, válassza a lehetőséget Oldalsáv megjelenítése a Finder alatt Megnézem menüben.

    Az oldalsáv megjelenítésére szolgáló billentyűparancs Command + Option + S. Ennek az opciónak a eléréséhez egy ablaknak nyitva kell lennie.

  3. választ preferenciák a Finder menüből.

    A billentyűparancs az Command +, (bekezdés).

  4. Kattintson az oldalsáv ikonra.

  5. A Megosztott részben tegyen pipákat a mellé Csatlakozott szerverek és Helló számítógépek.

    Azt is kiválaszthatja Vissza a Mac-hez ha igénybe veszi ezt a szolgáltatást.

  6. Zárja be a Finder beállításait.

  7. A Finder oldalsáv Megosztott szakaszának meg kell jelenítenie a megosztott hálózati erőforrások listáját, beleértve a cél Macet is. Válassza ki a Mac-et a Megosztott listából.

    A macOS újabb verzióiban más számítógépek jelennek meg a hálózat cím.

  8. A Finder ablak fő ablaktáblájában kattintson a gombra Megosztás képernyő gombot.

  9. A képernyőmegosztás konfigurálásának függvényében megnyílik egy párbeszédpanel, amely felhasználónevet és jelszót kér a megosztott Mac-hez. Írja be a szükséges információkat, majd kattintson a gombra Csatlakozás.

  10. A távoli Mac asztala a saját ablakában nyílik meg a Mac-en.

    Most már használhatja a távoli Mac-et, mintha közvetlenül előtte ülne. Vigye az egeret a távoli Mac asztalára a fájlok, mappák és alkalmazások kezeléséhez. A képernyőmegosztó ablakból bármit elérhet, amely elérhető a távoli Mac-en.

  11. A megosztott ablak bezárásával lépjen ki a képernyőmegosztásból. Ez leválasztja a megosztott Mac-ről, így a Mac abban az állapotban marad, amelyben az ablak bezárása előtt volt.

A Finder oldalsávon található Megosztott lista hátránya, hogy csak a helyi hálózati erőforrásokra korlátozódik. Itt nem található egy távolsági barát vagy családtag Mac-je.

Van még néhány kérdés a Mac elérhetőségéről a Megosztott listában. A Megosztott lista akkor töltődik fel, amikor először bekapcsolja a Mac-et, és újra, amikor egy új hálózati erőforrás bejelenti magát a helyi hálózatán. Ha azonban a Mac kikapcsol, a Megosztott lista néha nem frissíti magát, hogy megmutassa, hogy a Mac már nincs online állapotban. Előfordulhat, hogy olyan "fantom Mac" -eket lát a listán, amelyekhez valójában nem tud csatlakozni.