Hogyan indíthatom a Windows rendszert csökkentett módban?

Amikor csökkentett módban indítja el a Windows PC-jét, mindenféle problémát megoldhat, különösen azokat, amelyek eszközillesztőket és DLL fájlokat érintenek. Lehetséges, hogy elháríthatja a Blue Screen of Death hibákat és más hasonló problémákat is, amelyek megszakítják vagy megakadályozzák a Windows normál indítását.

Sajnos a Windows nem teszi egyértelművé és szabadban a csökkentett módban történő újraindítás módját. Kövesse az alábbi utasításokat azokhoz a konkrét lépésekhez, amelyeket a Windows verziójában meg kell tennie a csökkentett módba való belépéshez.

Ezek az utasítások a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak; nézze meg, melyik Windows-verzióval rendelkezik, ha nem biztos abban, hogy melyik útmutatást kövesse. Ha rendelkezik a Microsoft Surface táblagépeinek egyikével, az utasítások kissé eltérhetnek.


A Windows 10 és 8 indítása csökkentett módban

  1. Nyissa meg a Beállítások ablakot a megnyomásával győzelem+I. Ennek másik módja a Windows 10 rendszerben: kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és válassza a lehetőséget beállítások.

  2. Windows 10 rendszerben válassza a lehetőséget Frissítés és biztonság és azután felépülés.

    Windows 8 rendszerben lépjen a következőre: Change PC beállítások > Frissítés és helyreállítás > felépülés.

  3. választ Újraindítás most tól Speciális indítási szakasz.

  4. A számítógép újraindítása után kövesse ezt az utat a Biztonságos mód lehetőségek eléréséhez: Elhárítása > Speciális beállítások > Indítási beállítások > Újraindítás.

    Ha legközelebb gyorsabban szeretne eljutni erre a képernyőre, tartsa lenyomva a gombot műszak gombot, amíg kiválasztja Újraindítás a bejelentkezési ablakból. Az újraindításkor erre a képernyőre kerül.

  5. Újabb újraindítás után számos indítási lehetőséget lát. Választ 4 or F4 csökkentett módba való belépéshez, vagy 5 or F5 csökkentett módba lépés a Hálózat használatával, ha a hálózati illesztőprogramokat is aktiválni kell.

  6. Várjon, amíg a Windows csökkentett módban elindul.


A Windows 7 indítása csökkentett módban

A Windows 7 csökkentett módban történő indításának legegyszerűbb módja a Rendszerkonfigurációs segédprogram:

A Windows indítása csökkentett módban a rendszerkonfiguráció használatával

  1. A Start menüben keresse meg és válassza ki msconfig.

  2. Válassza ki a csomagtartó Tab.

  3. engedélyezése Biztonságos indítás alján, a boot opciók szakasz.

  4. választ Minimális a csökkentett mód engedélyezéséhez, vagy válassza a lehetőséget hálózat ha csökkentett módban szüksége lesz a hálózati kapcsolatra.

  5. választ OK, majd válassza ki Újraindítás. Ha nem látja az újraindítási parancsot, indítsa újra normálisan a Start menüből.

  6. A számítógép újraindul a 4. lépésben kiválasztott csökkentett módba.


A csökkentett mód korlátai

A Windows csökkentett módban történő indítása nem oldja meg, nem akadályozza meg és nem okoz semmilyen Windows-problémát. A Csökkentett mód egyszerűen a Windows elindításának egy minimális meghajtó- és szolgáltatáskészlet-indítási módja azzal az elképzeléssel, hogy az operációs rendszer elég megfelelően fog futtatni a probléma megoldásához.

Gondjai vannak a Windows csökkentett módban történő elindításával a fenti tipikus módszerek egyikével? Próbáljon meg más lehetőségeket arra kényszeríteni, hogy a Windows újrainduljon csökkentett módban.