Hogyan lehet kikapcsolni (vagy bekapcsolni) a csökkentett módot Androidon

Mit kell tudni

  • Az Android csökkentett módban történő elindítása nem oldja meg a problémákat, de módja annak, hogy információkat szerezzen a problémáról. 
  • Tartsa a Felfüggesztés or teljesítmény gombot, koppintson a ikonra Kikapcsolás, Majd válassza ki Indítsa újra csökkentett módban.
  • Nem minden Android-eszköz ad lehetőséget arra, hogy újraindítson csökkentett módba.

Ha androidos eszköze be van kapcsolva, és az olyan alkalmazások, mint a kezdőképernyőn található óra vagy naptár widget, gyakran összeomlanak vagy lassan futnak, a probléma felkutatásához csökkentett módban indíthatja el Androidját.

A készülék csökkentett módban történő futtatása nem oldja meg a problémát, de így információt szerezhet a problémáról.

Összeomlik a telefonja? Ellenőrizze, hogy van-e vírusa

Az alábbi útmutatásokat alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta androidos telefonját: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.

Julie Bang / Web


Indítsa újra csökkentett módba

Ha úgy gondolja, hogy csökkentett módban kell újraindítania, hogy megtudja, mi okozza az Android-eszköz problémáit, hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Felfüggesztés or teljesítmény gombot, amíg a teljesítmény menü megjelenik a készülék képernyőjén.

  2. Érintse Újraindítás. A készülék magától kikapcsol és újra bekapcsol.

     Web

  3. Ha a menüben nem szerepel az Újraindítás lehetőség, válassza a lehetőséget Kikapcsolás.  

  4. Néhány másodpercbe telhet, mire az eszköz leáll. Ha a képernyő teljesen sötét, nyomja meg a gombot Felfüggesztés or teljesítmény gombot, amíg egy logó meg nem jelenik a képernyőn.  

  5. Miután bekapcsolta az eszközt, tesztelje, hogy vannak-e még problémái.


Miért használja az Android-ot csökkentett módban?

A csökkentett mód aktiválásakor leszűkíti az Android összeomlásának vagy az Android lassú működésének okát. Ha az eszköz biztonságos módban működik, akkor tudja, hogy a hardver nem okozza a problémát, és valószínűleg a tettes az egyik alkalmazása. Ebben az esetben a jó hír az, hogy a készüléket nem kell javítani vagy kicserélni. A rossz hír az, hogy meg kell találnia, melyik alkalmazás okozza a problémát.


Mi a teendő, ha nem kapja meg a biztonságos mód opciót

Nem minden androidos eszköz ugyanúgy indul biztonságos módban. Egyes gyártók, például a Samsung, az Android kissé más verzióval rendelkeznek, és a régebbi eszközök másképp működhetnek, mert az Android régebbi verziójával rendelkeznek. Ha a biztonságos módba történő indítás sikertelen volt, próbálkozzon az alábbi alternatív módszerekkel:

  • Ha a Bekapcsolás menü Kikapcsológombjának nyomva tartása nem kéri, hogy lépjen biztonságos módba, érintse meg és tartsa lenyomva a gombot Újraindítás gomb. Az Android régebbi verziói ezzel a módszerrel lépnek biztonságos módba.
  • Samsung készülékeken, például a Galaxy sorozaton, és néhány régebbi Android eszközön indítsa újra az eszközt a fenti utasítások szerint, és figyelje, hogy a logó megjelenjen a képernyőn, amikor a készülék biztonsági másolatba kapcsol. Amíg a logó a képernyőn látható, nyomja meg a gombot Lehalkít gombot a készülék oldalán. A szavak csökkentett módban teljesen megjelenik a képernyő alján.

Mit kell tennie csökkentett módban

Ha készüléke gyorsabban fut, vagy csökkentett állapotban leáll, akkor egy alkalmazás okozhatja a problémát. A probléma megoldásához határozza meg, melyik alkalmazás a hibás, majd távolítsa el.

 Web

Annak megállapításához, hogy mely alkalmazást kell eltávolítani, nézzen meg néhány valószínűleg gyanúsítottat:

  • A készülék indításakor automatikusan elinduló alkalmazások. Ezek az alkalmazások tartalmazzák az Android widgeteket, amelyek olyan alkalmazások, amelyek megjelennek a kezdőképernyőn, például az óra vagy a naptár, és az egyéni kezdőképernyő alkalmazások.
  • Nemrég letöltött alkalmazások. Ha nemrégiben észrevette a problémát, akkor valószínűleg a tettes vagy egy nemrégiben megszerzett vagy nemrégiben frissített alkalmazás.
  • Nem alapvető alkalmazások. Ha törölte az indításkor betöltődő alkalmazásokat, valamint a közelmúltban beszerzett vagy frissített alkalmazásokat, akkor próbálja meg eltávolítani azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem rendszeresen használ.

Az alkalmazások nem biztos, hogy csökkentett módban futnak, de ott eltávolíthatók. Távolítsa el az alkalmazásokat csökkentett módban, majd indítsa újra az eszköz teszteléséhez.


Még mindig problémái vannak csökkentett módban?

Ha csökkentett módba indul, és továbbra is problémákat tapasztal, ne fogyjon ki és vásároljon új telefont vagy táblagépet. A csökkentett mód használata a probléma okát az operációs rendszerre vagy a hardverre szűkíti.

A következő lépés az eszköz visszaállítása gyári alapértelmezett állapotába, amely mindent töröl, beleértve az összes személyes beállítást is.

Az eszköz gyári alapbeállításainak visszaállítása az összes alkalmazás eltávolításával és az adatok törlésével jár. A művelet végrehajtása előtt győződjön meg arról, hogy biztonsági másolatot készített az adatokról.

Ha visszaállítja az Android-készülék gyári alapértelmezését, és továbbra is problémái vannak, akkor meg kell javítania vagy kicserélnie.

Hogyan lehet kilépni a csökkentett módból

A csökkentett módból való kilépéshez indítsa újra a készüléket a fenti utasítások szerint. Alapértelmezés szerint az Android normál módba indul. Ha az eszköz csökkentett módban indul, az újraindításnak vissza kell állítania a normál módot.

Ha újraindít, és továbbra is csökkentett módban van, ez azt jelenti, hogy az Android problémát észlelt egy alkalmazással, amely automatikusan elindul indításkor, vagy az Android operációs rendszer egyik alapfájljának egyikével. A probléma megoldása érdekében törölje az indításkor induló alkalmazásokat, például az egyéni kezdőképernyőket és a widgeteket. Ezután indítsa újra az eszközt.